Pankreas - príznaky
Dobrý deň všetkým,mal tu niekto problém s pankreasom ? Ak je problém s pankreasom bolí brucho alebo si nejaké bolesti ? Ďakujem
@peterfeher1975 ano, dietu.fakt je, ze ja som mala ine zazivacie problemy plynatost, nadmerny dlhodoby stres, nejedla som pravidelne, jedla som hltavo a vela sladkosti.kupila som si knihy, pocuvala som podcasty o strave a ta je naozaj alfa omega. Od nej velmi vela zavisi.tak uvidim. Plynatost mi uz skoncila.ozvi sa, ako si dopadol u lekara.
@jenny43 píšem ti ako som včera dopadla. Pankreas ok, obličky, žalúdok atd po Sone všetko ok. Elastáza je už len na 15mg. No som naďalej chvalabohu bez bolestí, všetko je ok. Dr, že to nebude riešiť pokiaľ nemám bolesti q ani lieky nemám. Neviem ci to nechať tak alebo hľadať iného dr.
@peterfeher1975 je to zvlastne.ked lekari nevedia co, povedia, ze je to syndrom, alebo ze pokym nebudu bolesti, je to ok.ale ked uz budu, uz je dost neskoro. Este sa ta spytam-ako si na tom - sladkosti, pohyb, radost zo zivota?
@peterfeher1975 prosim vas ako savam tovyvinulo s elastazou? Ja mam 59, tiez ziadne bolesti a iba sleduju, mne sa to ale nezda,ze takto je to ok. Nemate viac info o tom?
Ja som po miernych bolestiach brucha pod ľavým rebrom s vystrelivaním do chrbta bola na gastre, kde mi robili gastroskopiu. Zistili mierny zápal žalúdka, čiastočnú intoleranciu na laktózu (trávim ju na 40%) a žlč v žalúdku. Elastáza 188. Predpísali mi Kreon 25000 a po pol roku elastáza 500 a stav mierne zhoršený. Bolí ma uz aj žalúdok, črevá sa mi neustále hýbu.

@jenny43 cize skúšas len diétu?? No 18teho idem na sono....potom ti napisem