icon

Paradentóza a zápal ďasien

12. feb 2025

Ahojte
Prosim ma tu niekto skusenost s paradentozou a zapalom dasien? Viete mi povedat kedy priblizne ste ten zapal a paradentozu dostali do stabilizovaneho stavu? Som v tom nova cca pol roka a zapal sa mi vzdy trosku vrati po case. Dakujem

ronie338
13. feb 2025

Dentalna hygiena každé 3 mesiace a poriadna hygiena s medzizubnymi pomôckami doma. Nič iné nepomôže. A u každého je to individuálne. Dobra hygienicka vysvetli co a ako.

autor
14. feb 2025

@ronie338 pouzivam doma vsetko mozne , medzizubne, pilky, kefku, sonicku kefku raz za den, jednozvazkovu … ozaj vsetko
Viem ze to chce cas ale som z toho smutna ze napriek poctivej hygiene sa to vracia

biglovemom
14. feb 2025

Bola si u zubara ? Ja ked som mala paradentozu najprv som mala hlbkove cistenia , a Potom prvy rok kazde 3mes dentalna…zubar co mi osetroval zuby ma aj naucil zuby spravne cistit.
Je tomu asi 5r , na jeho odporucenie pouzivam detsku mäkku kefku a klop klop ziadne kazy,zapaly,nic som nemala odvtedy

manikova120
14. feb 2025

Ak ti náhodou nerobili tak skus požiadať o snímok panoramatický aj medzizubnych priestorov. Ja som mala skoro kazdy plombovany zub podkazeny. Keď sa to opravilo tak čuduj sa svete aj parodontoza sa zlepšila. A samozrejme čistenie ako bolo uvedené v príspevkoch vyššie.