Paradontóza v poslednom štádiu
Ahojte 😭😢viem že sú diskusie na tému paradontoza ale chcem vedieť reálne od ľudí ktorí si prechádzajú podobnou situáciou ako ja ako to znášajú v resp.riešia. Tak pre začiatok :Mám 30 r.a dlho ma trápilo krvácanie ďasien,k zubárke som chodila ako na klavír a vždy len že treba kameň vyčistiť a dookola to isté...až jedného dňa pozriem do zrkadla 😢každý jeden zub sa mi kýve ...horné všetky a aj dolné,,,,Všetky okrem páru stoličiek čo mi ostali,momentálne chodim na paradontologiu😢ale to je na dlho 😢tento príbeh 😢😢😢 keď som najprv šla na pohotovost tak dr.zhrozená že ešte sa s takým niečím nestretla 😢az na súkromnej klinike som sa dozvedela pravdu 😢 a to ma stálo nemalé peniaze a to je len začiatok 😢ostali mi oči pre plač o alveorealnu kosť prichádzam už ju takmer nemám 😢a to som sa dozvedela až teraz že od roku 2015 mi ubúdala alveorealna kosť 😢keby som toto vedela skôr tak už dávno by som to riešila ináč 😢
@sonka333 to ma veľmi mrzí 😔 je to veľké trápenie tiež som z toho neskutočne smutná takže mam pre vás veľké pochopenie, ja som Objednanana k paradontologicke, tak som zvedavá co mi ona povie, zatiaľ tak čítam nejaké recenzie a skúsenosti, no je toho veľmi málo, môj zubár to celkom zľahčuje, dentálna to vidí horšie 😪 🤦♀️ ja to ale cítim, ze ten stav zúbkov sa mi mení, snažím sa aspoň hnať zubára, aby mi porobil kazy, v prípade dlahovani, pretože po bývalej zubárke je to jedna katastrofa 🤦♀️ prerábame každý jeden zub, každú plombu, už teraz má to stalo toľko peňazí a to ani niesme pri nejakom nahrádzani zubov 🤷♀️ smiem sa opýtať, mate aj nejakú dočasnú náhradu už chýbajúcich zúbkov?
@leniel prosím vás vedeli by ste mi dat tip kam do BB chodí? Ďakujem
@petikmir Ahoj,tak už asi 4 mesiac mám protézu...prisla som nakoniec o všetky zuby...ostali mi už posledné 2 dole...naučila som sa stým žiť ale desím sa chvíle keď stratím aj tie 2 a potom spodná už nebude mať načim držať😔manželovi držím palce nech to u neho má pomalý priebeh...ja som to napokon vzdala pretože zakaždým keď mi vytiahli zuby ktoré museli ísť von...po 6 týždňoch som došla na odtlačky a stále mi bolo oznámené že zase musia ísť nejaké...a tak dookola...a dlho som chodila bezzubá až napokon som sa vykašlala na zachraňovanie a dala vonku všetko...tie posledné 2 som nechala lebo som otehotnela...ale viem že aj o tie prídem skôr či neskôr...aj napriek 100%dentalnej hygiene som takto dopadla...pretože mi nebol odborné čistení zubný kameň...
@dota6 dobrý deň navštívili ste v Košiciach odborníka na parádentózu?
@99hviezda999 dobrý deň. Áno bola som v starej nemocnici v Košiciach 😇 nemala som to ešte v zlom štádiu, ale preventívne to pozreli, urobili snímok. Zub sa nekýval, ak by bolo zhoršenie, tak sa mám objednať na kontrolu.
@dota6 a dali vám aj nieaké odporúčania? Gély, pasty alebo čo je potrebné používať?
@99hviezda999 hlavne odporučili dentálnu hygienu. Ale moja vlastná iniciatíva je Corsodyl každé 2 týždne taká kúra. A mám aj taký gél z Curaproxu Perio plus. Ten si dávam večer po umytí zubov , keď už nepijem vodu.
@dota6 ďakujem pekne, vyskúšam
@dota6 corsodyl a curasept perio.... obsahujú chlorhexidin... odporúča sa Max 7-10 dni, potom miním tri mesiace pauza. pretože si vyhnite všetku dobrú flóru v ústach a hlavne spôsobuje, že budete mať zuby sfarbené dozlta!!!
@bara_borka ďakujem za upozornenie, nepovedala mi to ani moja dentálna hygienička. 😢😢
@dota6 určite sa to píše na produkte, je to veľmi silná ústna voda...
@bara_borka síce nepoužívam práve ústnu vodu ale gél. Povedala mi len že s prestávkami to používať 😇 a možno som ju nepochopila. Ale ďakujem ešte raz, za info 😇 inak by som si svoju situáciu ešte zhoršila.

@monika7772 dobrý večer,tak žiaľ,o niektoré stoličky som už prišla....a má to rýchly spád "aspoň umna keďže som nepodstúpila liečbu atb....nakoľko stále dojčím....na horných zuboch...teda na predných 6 tich už mám dlahu asi pol roka a na spodných nemám nakoľko jednotka spodná už čoskoro o ten zubok prídem 😔😪...som stoho tak smutná že sa to nedá ani popísať....od kedy som tu napísala príspevok...tak za ten čas sa mi tie zuby neskutočne rozkývali 😔a kosť naďalej ubúda....je to len otázka času kedy začnú vypadávať samé 😪....čím skôr si dajte zuby zadlahovat a antibiotiká začnite užívať ak máte zápal....😪tým si predlžíte čas....resp. životnosť vlastných zúbkov 😪a otom že sa mi krivdí lebo na svete je dosť ľudí ktorí ani zďaleka nedodržiavajú ústnu hygienu a zuby majú v poriadku väčšina ...písať ani nejdem 😪