icon

Paradontóza v poslednom štádiu

sonka333
18. okt 2021

Ahojte 😭😢viem že sú diskusie na tému paradontoza ale chcem vedieť reálne od ľudí ktorí si prechádzajú podobnou situáciou ako ja ako to znášajú v resp.riešia. Tak pre začiatok :Mám 30 r.a dlho ma trápilo krvácanie ďasien,k zubárke som chodila ako na klavír a vždy len že treba kameň vyčistiť a dookola to isté...až jedného dňa pozriem do zrkadla 😢každý jeden zub sa mi kýve ...horné všetky a aj dolné,,,,Všetky okrem páru stoličiek čo mi ostali,momentálne chodim na paradontologiu😢ale to je na dlho 😢tento príbeh 😢😢😢 keď som najprv šla na pohotovost tak dr.zhrozená že ešte sa s takým niečím nestretla 😢az na súkromnej klinike som sa dozvedela pravdu 😢 a to ma stálo nemalé peniaze a to je len začiatok 😢ostali mi oči pre plač o alveorealnu kosť prichádzam už ju takmer nemám 😢a to som sa dozvedela až teraz že od roku 2015 mi ubúdala alveorealna kosť 😢keby som toto vedela skôr tak už dávno by som to riešila ináč 😢

Strana
z2
sonka333
autor
5. jan 2023

@monika7772 dobrý večer,tak žiaľ,o niektoré stoličky som už prišla....a má to rýchly spád "aspoň umna keďže som nepodstúpila liečbu atb....nakoľko stále dojčím....na horných zuboch...teda na predných 6 tich už mám dlahu asi pol roka a na spodných nemám nakoľko jednotka spodná už čoskoro o ten zubok prídem 😔😪...som stoho tak smutná že sa to nedá ani popísať....od kedy som tu napísala príspevok...tak za ten čas sa mi tie zuby neskutočne rozkývali 😔a kosť naďalej ubúda....je to len otázka času kedy začnú vypadávať samé 😪....čím skôr si dajte zuby zadlahovat a antibiotiká začnite užívať ak máte zápal....😪tým si predlžíte čas....resp. životnosť vlastných zúbkov 😪a otom že sa mi krivdí lebo na svete je dosť ľudí ktorí ani zďaleka nedodržiavajú ústnu hygienu a zuby majú v poriadku väčšina ...písať ani nejdem 😪

monika7772
31. jan 2023

@sonka333 to ma veľmi mrzí 😔 je to veľké trápenie tiež som z toho neskutočne smutná takže mam pre vás veľké pochopenie, ja som Objednanana k paradontologicke, tak som zvedavá co mi ona povie, zatiaľ tak čítam nejaké recenzie a skúsenosti, no je toho veľmi málo, môj zubár to celkom zľahčuje, dentálna to vidí horšie 😪 🤦‍♀️ ja to ale cítim, ze ten stav zúbkov sa mi mení, snažím sa aspoň hnať zubára, aby mi porobil kazy, v prípade dlahovani, pretože po bývalej zubárke je to jedna katastrofa 🤦‍♀️ prerábame každý jeden zub, každú plombu, už teraz má to stalo toľko peňazí a to ani niesme pri nejakom nahrádzani zubov 🤷‍♀️ smiem sa opýtať, mate aj nejakú dočasnú náhradu už chýbajúcich zúbkov?

monika7772
6. máj 2023

@leniel prosím vás vedeli by ste mi dat tip kam do BB chodí? Ďakujem

dota6
20. nov 2023

@sonka333 ahoj autorka. Mrzí ma tvoj stav. Nemám
síce rovnaký problém, no rozbehla sa mi paradontóza nad jedným zubom. Moja zubárka mi odporúča Košice paradontológiu. Smiem sa opýtať na skúsenosti? Je to bolestivé? Čo vlastne robia s takým zubom. Ceny sú vysoké?

petikmir
15. júl 2024

@sonka333 prosim tá ako ti postupuje tento boj? Dnes manžel prišiel s rozborom vyterov že má tiež agresívnu formu paradontitidy. Pomohli ti v Košiciach? Alebo niekde inde? Má 38 rokov a chcem mu veľmi pomôcť a veľmi sa bojím. Zatiaľ mu nastavili antibiotiká

sonka333
autor
22. júl 2024

@petikmir Ahoj,tak už asi 4 mesiac mám protézu...prisla som nakoniec o všetky zuby...ostali mi už posledné 2 dole...naučila som sa stým žiť ale desím sa chvíle keď stratím aj tie 2 a potom spodná už nebude mať načim držať😔manželovi držím palce nech to u neho má pomalý priebeh...ja som to napokon vzdala pretože zakaždým keď mi vytiahli zuby ktoré museli ísť von...po 6 týždňoch som došla na odtlačky a stále mi bolo oznámené že zase musia ísť nejaké...a tak dookola...a dlho som chodila bezzubá až napokon som sa vykašlala na zachraňovanie a dala vonku všetko...tie posledné 2 som nechala lebo som otehotnela...ale viem že aj o tie prídem skôr či neskôr...aj napriek 100%dentalnej hygiene som takto dopadla...pretože mi nebol odborné čistení zubný kameň...

99hviezda999
21. aug 2024

@dota6 dobrý deň navštívili ste v Košiciach odborníka na parádentózu?

dota6
21. aug 2024

@99hviezda999 dobrý deň. Áno bola som v starej nemocnici v Košiciach 😇 nemala som to ešte v zlom štádiu, ale preventívne to pozreli, urobili snímok. Zub sa nekýval, ak by bolo zhoršenie, tak sa mám objednať na kontrolu.

99hviezda999
21. aug 2024

@dota6 a dali vám aj nieaké odporúčania? Gély, pasty alebo čo je potrebné používať?

dota6
21. aug 2024

@99hviezda999 hlavne odporučili dentálnu hygienu. Ale moja vlastná iniciatíva je Corsodyl každé 2 týždne taká kúra. A mám aj taký gél z Curaproxu Perio plus. Ten si dávam večer po umytí zubov , keď už nepijem vodu.

99hviezda999
21. aug 2024

@dota6 ďakujem pekne, vyskúšam

bara_borka
29. aug 2024

@dota6 corsodyl a curasept perio.... obsahujú chlorhexidin... odporúča sa Max 7-10 dni, potom miním tri mesiace pauza. pretože si vyhnite všetku dobrú flóru v ústach a hlavne spôsobuje, že budete mať zuby sfarbené dozlta!!!

dota6
29. aug 2024

@bara_borka ďakujem za upozornenie, nepovedala mi to ani moja dentálna hygienička. 😢😢

bara_borka
29. aug 2024

@dota6 určite sa to píše na produkte, je to veľmi silná ústna voda...

dota6
29. aug 2024

@bara_borka síce nepoužívam práve ústnu vodu ale gél. Povedala mi len že s prestávkami to používať 😇 a možno som ju nepochopila. Ale ďakujem ešte raz, za info 😇 inak by som si svoju situáciu ešte zhoršila.

Strana
z2