icon

Paralen a alkohol

viktoria1751
20. apr 2025

Ahojte môžem si dať za štamperlík keď som si dala o 16:00 Paralen????

13uzivatelka11
Autor odpoveď zmazal
petronelag
20. apr 2025

@viktoria1751 Ja by som povedala, že nie.

viktoria1751
autor
20. apr 2025

@petronelag prečo

13uzivatelka11
Autor odpoveď zmazal
petronelag
20. apr 2025

Prečítajte si príbalový leták, tam sa o tom iste píše.

selena_luna
20. apr 2025

Kombinacia alkohol + paralen realne poskodzuje pecen. Ak musis, radsej si daj ibuprofen, ten sice tiez v kombinacii s alkoholom moze skodit, ale nie tak dramaticky ako paralen, teda je to mensie zlo.

viktoria1751
autor
20. apr 2025

@selena_luna no už nemusím bolela ma hlava poobede tak som si dala Paralen ale chcela by som si teraz dať jeden poldecak neviem či môžem

lenkakravcova
20. apr 2025

@viktoria1751 to ako vážne?
Najprv téma, že priateľ alkoholik brutálne pije a potom aj ty chceš slopať na lieky?
No vy ste podarená dvojica..

weronka31
20. apr 2025

Na paralen urcite nie! Nenavratne to nici pecen, dokonca aj pri zbytkovom alkohole. V letaku mas na to vyslovene upozornenie.
Ked tak si od bolesti davaj radsej ibalgin...

viktoria1751
autor
20. apr 2025

@lenkakravcova prosím ?? Ja alkoholicka niesom s priateľom som sa pohádala ja nepijem ale od nervov si môžem dať jeden nie ???? Neverím že taká žena není čo si nedala jeden poldecak 🙊🙊🙊🙊

selena_luna
20. apr 2025

@viktoria1751 paralen sa neodporuca ani na opicu, takze ani na zostatkovy alkohol ( tj male mnozstvo alkoholu v krvi). neviem aky casovy odstup je vhodny, ale viac ako 3-4 hodiny

selest
20. apr 2025

Tato kombinacia sa neodporuca ani pri zvyskovom alkohole. Pecen primarne metabolizuje alkohol a paralen sa stane pore pecen toxicky, poskodzuje ju. Zazila som zlu kombinaciu liekov a poskodenie pecene, neriskovala by som s alkoholom. Zapal si cigaretu, poldecak si das zajtra.
Co na to ujo google:
Ešte závažnejšia ako ibuprofén je kombinácia paracetamolu (Paralen, Panadol) s alkoholom, pričom ich súčasné užívanie môže byť veľmi nebezpečné, pretože obidve látky sú odbúravané pečeňou. Preto neužívajte paracetamol ani po búrlivom alkoholickom večierku. Alkohol znásobuje škodlivý účinok paracetamolu a poškodzuje pečeň. Ak užijete jednu tabletu, nebezpečenstvo je malé, ale užitie viacerých tabliet prináša nezvratné zmeny - mení sa štruktúra pečene a bunky odumierajú

doriiis
20. apr 2025

@viktoria1751 ....nie,ja som si nedala poldecak celých 17 rokov.A piješ,keby si nepila,tak ti nie ja táto otázka.Tebe niet pomoci.Ani v téme s frajerom ani tu.

viktoria1751
autor
20. apr 2025

@doriiis nepijem 😂

sablinka
20. apr 2025

@viktoria1751 je taká žena, napr ja

veselo_neveselo
20. apr 2025

@viktoria1751 nie, po paralene nie. A od nervov duplom, to ti za to nestoji. Chod sa radsej prejst, to ti spravi lepsie ako poldecak.

dskjhfdlkdjhl
20. apr 2025

@viktoria1751 Od nervov si daj radsej cokoladu, alebo rychlu chodzu.

sszuzu8
20. apr 2025

@viktoria1751 ja som žena ktorá si nedá ani poldeci v žiadnej situácii 😃 nie nie je normálne piť

lenkakravcova
20. apr 2025

@viktoria1751 No vidíš 🙂 Ja som si poldecák ešte nedala. Raz v živote, niekedy okolo 18tky, som vypila asi štvrť deci zmiešaného s deci a pol džúsu a bolo to až až.. Od nervov piť nie je riešenie.

simca06022011
20. apr 2025

paralen a alkohol vobec nejdu dokopy... pred nejakym casom boli aj spravy take, nejaky chlap skoncil so zlyhanim pecene atd... a to proste nevies, ci budes mat stastie, ci nie... nemusi sa nic stat, moze sa stat... su ludia co piju s atb, s hocicim... a nic. A su taki co si daju raz a je vymalovane.

https://www.teraz.sk/zdravie/paracetamol-nie-je...

Najlepsie je davat si lieky len ked je to nutne, a ked je to nutne, tak clovek ani nema co pit alkohol = je chory.

simsalabim
20. apr 2025

Radsej si daj cokoladu.

kaca222
20. apr 2025

Nie, kombinácia Paralen + alkohol poškodzuje pečeň. Nabudúce si daj radšej Ibalgin, keď vieš, že si budeš chcieť vypiť. Síce to tiež nie je ideálne, ale je to menšie zlo. Paralen by si nemala brať ani na druhý deň po pití alkoholu

kaca222
20. apr 2025

A od nervov si daj čokoládu alebo prechádzku, nie poldecák