icon

Pásový opar ☹️ - čo na to ?

saska2020
4. máj 2021

Ahojte dievčatá pravidelne dostávam pásový opar buď na pere alebo na brade viete prosím vás poradiť čo je na to dobre z domácej liečby ?? ☹️Som zúfalá už som bola aj u imunologičky no tá až o 2tyzdne mi vie dať na to lieky . No mne to znova od vtedy vyskočilo

timea217
Odpoveď bola odstránená
lenka_xy
4. máj 2021

@saska2020 určite je to pásový opar? Tie príznaky skôr sedia na jednoduchý opar spôsobený vírusom herpes simplex.
Pásový opar sa lieči celkovými virostatikami + podporou a symptomatickou liečbou. A patrí to skôr do rúk dermatológa ako imunológa.

3009
4. máj 2021

@saska2020 to čo popisuješ nie je pasový opar.

saska2020
autor
4. máj 2021

@timea217 reagovala som na tvoj komentár a napísala som ti správu

nelca84
4. máj 2021

@saska2020 pásový opar je niečo iné, ty máš jednoduchý opar

stanulienkat
4. máj 2021

Veru, pasovy opar byva na bruchu,chrbte... Ty mas obycajny herpes. Je to virusove,takze sa toho virusu nikdy nezbavis. Len bude bud v klude,alebo sa ti prejavi navonok. Byva to pri oslabenej imunite,po opalovani, pri vycerpani... Nepomoze ti ani celkova ocista,ani zazracne vodicky,co ti baby nukaju. Jest vitaminy, prevencia, nechytat,
neruzovat,nebozkavat sa.... a lekar ti moze predpisat antivirotika.

snehulak77
4. máj 2021

Skôr je to normálny obyč opar. Pásový môže byť aj na tvári, ale to máš aj dva mesiace vkuse, ukrutne bolesti do toho.
Obyč rieši aj imunolog, ak to máš často. Mojej mamine dali nejaké lieky na imunitu, keď sa jej dookola vyhadzoval. Počkaj si na liečbu od neho.

bambulienka25
Odpoveď bola odstránená
luccija
4. máj 2021

@saska2020 milgammu si kúp, zinok

luccija
4. máj 2021

@saska2020 alebo niečo na herpes, ale je to z oslabenia.Pasovy opar býva na bruchu, chrbte

snehulak77
4. máj 2021

@luccija aj na tvari môže byť . Môj svokor pred pol rokom. Tie bolesti, čo mal. Strašné čosi. A riešil ho aj očný, lebo mu to zasiahlo oko.

luccija
4. máj 2021

@snehulak77 aha to som nevedela.Ale herpes na líci či pri oku, áno môj bývalý na to trpel.pasovy opar som mala to bol des

simca06022011
4. máj 2021

pasovy opar na tvari je dost nezvycajny,ale v podstate to iste asi plati ako na ine... Bckove vitaminy, imunitu posilnit. Ak je to velmi casto smer prakticky lekar a imolog. Mne sa robieval na celom nose, celej brade.. ked na ustach tak ako kacica som vyzerala.. no radsje nech ho mam na tej brade ako ustach :DD stacilo kolkokrat mat podrazdenu pokozku a hned bol tam. Po rokoch som mala zase minule leto od rúška. Aj zo stresu sa zvykne vyhadzovat. CIze celkovo treba trochu pridat vitaminy, pohyb, klud a ja napr. aj tu starostlivost o pokozku, stacia mi vystipane pery a koniec...

snehulak77
4. máj 2021

@luccija je to ako keď máš na chrbáte alebo bruchu. Ale čítala som, že to nie je až tak nezvyčajné aj na tvári. Dostával nejaké lieky, kvapky, antivirotika ale z tých liekov od bolesti mu bývalo zle. No hrôza. Môj otec mal na nohe. Sú to strašne veci.

comika
4. máj 2021

@saska2020 pasovy opar treba liecit liekmi od doktora. Moze byt aj na tvari, stava sa. Ale urcite chod k dr , predpise ti antivirotika

nighttide
4. máj 2021

Ja osobne som mala pásový opar pred rokom , bolo to niečo strašné. Konkrétne som ho mala na boku v oblasti rebier, mala som tam vyrážky, ktoré svrbeli( neboli to klasické vyrážky ktoré sa dali vypučiť) pásový opar som dostala pretože som mala oslabenú imunitu a bola som stále v strese (škola). Pamätám, že som brala nejaké tabletky na podporu imunity, veľa vody som pila a samozrejme som celé dni ležala a spala, pretože som mala vysoké teploty a celé telo má bolelo, bola to strašná bolesť, pri chôdzi som doslova cítila každú jednu kosť v tele, celé telo som mala citlivé. Zdá sa mi že pásový opar sa môže vyskytnúť aj na tvári ale v oblasti očí, čo je veľmi nebezpečné, pretože môže poškodiť zrak.