icon

Operácia patelly alta: Skúsenosti a rady po úraze

sim_13
20. sep 2024

Ahojte,

prosím Vás stretol sa niekto s tým, že mu na magnetickej rezonancií vyšla patella alta (vyššie umiestnené jabĺčko ako normálne) a aj mu to doktor operoval? Mám problém, že mám diagnózu patella alta po úraze, ktorý sa stal veľmi dávno, koleno mi opúcha, mám bolesti a pri aktivite opuchne a deň až dva koleno vôbec nezohnem. Aj v kľudovom režime koleno veľakrát bolí, ale pán doktor mi tvrdí, že to nič nie je a mám užívať injekcie a vitamíny. Niekoľko rokov chodím raz / dvakrát do roka na rehabilitácie ale nič mi nepomáha a viem, že sa to dá aj operovať, v prípade ak je to vážne tak sa vymieňa koleno. Stretol sa s tým niekto? Mal niekto z Vás operáciu, kedy sa to jabĺčko posúvalo nižšie a pomohlo mu to?

Pýtam sa, pretože mne ani jeden doktor nepomohol (ak nepočítam milión vitamínov a injekcií do kolena) a v Čechách sa tieto prípady operujú. Už ste boli niekto na tejto operácií, ale tu na Slovensku?

P.S. Som aktívny športovca a nemám záľubu hľadať si ochorenia. Potrebujem to koleno dať dokopy inak ma porazí z bolesti a obmedzenia v športe.

Vopred ďakujem za odpoveď.

sisa_s
20. sep 2024

Skus ist tu na konzultaciu, specializuju sa aj na sportovcov:
https://clinicaorthopedica.sk/?gad_source=1&gcl...

sim_13
autor
20. sep 2024

@sisa_s Ďakujem 🙂 len som chcela vedieť, že či tento problém už niekto na Slovensku riešil a aj ho vyriešil úspešne. S určitosťou hľadám aj ďalších odborníkov, na ďalší názor k môjmu problému.

xtimkax
12. máj 2025

@sim_13 zdravím
Ako to dopadlo? Mam to iste