icon

Pečeňová diéta a ovsené vločky

ajko
2. apr 2022

Ahojte. Snažím sa zorientovať v pečeňovej diéte... V papieroch od lekára čítam, že nieje vhodné užívať celozrnné pečivo a musli.. Nevie mi niekto poradiť, či sa môžu raňajkovať ovsené vločky namočené v nízkotučnom mlieku alebo nízkotučnom jogurte? Ďakujem za odpoveď.

bublinka1426
2. apr 2022

.

ladybug138
2. apr 2022

@ajko fu, ja som tiez mala drzat pecenovu dietu, ale mala som prave napisane, ze vlocky jest mozem 🤷 premyslam, preco by to mohlo vadit...ja som sa snazila nejest nic smazene, nic tucne. Ale neviem, ci to uplne pomohlo, skor mi pomohol olej z pestreca a potom tabletky na pecen od firmy Jukl

ajko
autor
2. apr 2022

Pri pecenovej diéte sú okrem iného zakázané aj rôzne semienka, musli, celozrnné pečivo.. Preto mi tie ovsené vločky vrtaju v hlave..

mergimar
2. apr 2022

@ajko Ovsené vločky sa môžu jesť. Jedine ak by ti spôsobovali problém- nadúvanie.

lujza10
3. apr 2022

Ahoj. Ja som uz skoro rok na pecenovke...a ano. Vlocky mozeme.

lujza10
3. apr 2022

Ak by si mala zaujem mozem Ti poslat zoznam zakazanych a povolenych potravin. Dostala som ho v BS v nemocke kde ma dali dokopy 🙏🙏

ajko
autor
3. apr 2022

@lujza10 budem ti veľmi vďačná 🙏

sili82
3. apr 2022

@lujza10 ahoj, môžeš poslať aj mne prosím. Manželovi v piatok lekárka vravela, nech si dá pečeňové dietu a o tri mesiace príde na kontrolu. Dakujem.

lujza10
3. apr 2022

@sili82 ahoj. Pravdaze 😊

monci20
3. apr 2022

@lujza10 ahoj, môžem poprosiť tiež ten zoznam, mám zvýšený bilirubin, mám držať diétu, všade to píšu ináč, ďakujem pekne🙂

lujza10
3. apr 2022

@monci20 ... ahoj, pravdaze. ... a ja dam rovno sem ten zoznam...dufam ze pomozem...ale zaklad je nesolit a nekorenit! ... na IG som ako @lujza10. Mam tam moje recepty, mozno posluzia ako inspiracia ❤😊

monci20
3. apr 2022

@lujza10 ďakujem veľmi pekne 🙂

ajko
autor
3. apr 2022

@lujza10 ďakujem krásne aj ja!