Pečeňové testy a súvislosť s alergiou?
Ahojte, v sobotu som mala teploty a bolesti križov. Taktiež aj nedelu. V pondelok som mala teplotu a len asi 4 bodky na bruchu, myslela som, ze ma niečo ustiplo. V utorok v robote ma začalo všetko svrbieť a zistila.som ze nohy , burcho , ruky su vyhadzane, ako žihľava. Doma som si dala zodac a do rana to zmizlo. Ale isla som v stredu za dr, kde mi zobrali krv. Vysledky:
S-AST 4.08
S- ALT 4.89
S- GMT 5.01
S -ALP 3,14
S-CRP 52
Ostatné všetko ok.
Isla som na sono pečene, všetko ok.
No nadalej ma všetko svrbí, vysyp nemám, podľa mna preto že beriem lieky na alergiu a neustále ma bolí hlava.
Niekto podobná skúsenosť? Čo so mnou môže byť?
Dali mi brat aj lagosu teraz.
Dosť že ťa nehospi...
@karolinakovac zajtra mám prísť, prvé čo riešila bolo sono pečene
@timea301196 och no toho sa obávam, lebo aj to padlo, ze pojdem do nemocnice
@ivusa92 a nemas nechutenstvo a pocit na zvracanie? Ja som takto s takymi priznakmi akurat niektore pečeňové hodnoty este vyssie, som mala hepatitidu A...zlta som nebola, len mierne... Ale tiez to zacalo teplotami, svrbenie koze, ale hlavne mi bolo zle....skoncila som na infekcnom... Ale nikto by na prvy pohlad nepovedal ze mam zltacku...
lagosa pomoze na pecenovky ale teda mali patrat po zapale lebo zapal tam je
mononukleozu vylucili ? hepatitidu? urcite by som brala tu lagosu a pecenovu dietu
@ppzetko a ty nevies citat napisala som lagosu a pecenovu dietu
ja lagosu beriem uz roky 😉
@mamina7070 Prezrad co sú to roky?Nejako pomohla ta lagosa? A tú dietu si niekde nasla nejakú konkretnu s jedlami. Dakujem za tvoj cas.
@ppzetko viac ako sest rokov a ano pomohla
https://mudr-liptakova.sk/blog/pecenova-dieta

@ivusa92 zamerala by som sa na CRP, nakoľko to vyzera, že máš v tele nejaký zápal, to Crp doktorka neriešila? Norma je do cca 10