icon

Pečeňové testy a súvislosť s alergiou?

ivusa92
13. apr 2024

Ahojte, v sobotu som mala teploty a bolesti križov. Taktiež aj nedelu. V pondelok som mala teplotu a len asi 4 bodky na bruchu, myslela som, ze ma niečo ustiplo. V utorok v robote ma začalo všetko svrbieť a zistila.som ze nohy , burcho , ruky su vyhadzane, ako žihľava. Doma som si dala zodac a do rana to zmizlo. Ale isla som v stredu za dr, kde mi zobrali krv. Vysledky:
S-AST 4.08
S- ALT 4.89
S- GMT 5.01
S -ALP 3,14
S-CRP 52
Ostatné všetko ok.
Isla som na sono pečene, všetko ok.
No nadalej ma všetko svrbí, vysyp nemám, podľa mna preto že beriem lieky na alergiu a neustále ma bolí hlava.
Niekto podobná skúsenosť? Čo so mnou môže byť?
Dali mi brat aj lagosu teraz.

karolinakovac
13. apr 2024

@ivusa92 zamerala by som sa na CRP, nakoľko to vyzera, že máš v tele nejaký zápal, to Crp doktorka neriešila? Norma je do cca 10

timea301196
13. apr 2024

Dosť že ťa nehospi...

ivusa92
autor
14. apr 2024

@karolinakovac zajtra mám prísť, prvé čo riešila bolo sono pečene

ivusa92
autor
14. apr 2024

@timea301196 och no toho sa obávam, lebo aj to padlo, ze pojdem do nemocnice

nnikka
14. apr 2024

@ivusa92 ja som mala po kovide tiež zvýšené pečeňové testy, sono bolo v norme a vtedy ma príšerne bolela hlava. Vyrážky som nemala, ale opuchala som.

kattty85
14. apr 2024

@ivusa92 a nemas nechutenstvo a pocit na zvracanie? Ja som takto s takymi priznakmi akurat niektore pečeňové hodnoty este vyssie, som mala hepatitidu A...zlta som nebola, len mierne... Ale tiez to zacalo teplotami, svrbenie koze, ale hlavne mi bolo zle....skoncila som na infekcnom... Ale nikto by na prvy pohlad nepovedal ze mam zltacku...

ivusa92
autor
14. apr 2024

@kattty85 dnes ma príšerne opäť hlava bolí a všetko svrbi...inak nic..nechutenstvo zatial nemám.. to iste mi vravela známa, ze ona ožltla až v nemocnici aj to len kus...no zajtra idem k dr.uvidim čo povie..ako naschvál mám novú prácu a hneď som skončila PN ☹

ivusa92
autor
14. apr 2024

@nnikka aj ja som nad tym rozmýšľala , ale naposledy som bola chorá v januari a to som si robila tri testy...tak neviem ...ach jaj

mamina7070
14. apr 2024

lagosa pomoze na pecenovky ale teda mali patrat po zapale lebo zapal tam je

mononukleozu vylucili ? hepatitidu? urcite by som brala tu lagosu a pecenovu dietu

ppzetko
Autor odpoveď zmazal
ivusa92
autor
15. apr 2024

@ppzetko dobry den, cela cela...dnes prvý den co zatiaľ nesvrbi, nakoniec mi zoberu štvrtok krv az znova. Dnes mi ostala bolest hlavy len.

kattty85
15. apr 2024

@ppzetko len niektore miesta... A mala som take flaky po tele, na chrbte....

ppzetko
Autor odpoveď zmazal
mamina7070
16. apr 2024

@ppzetko a ty nevies citat napisala som lagosu a pecenovu dietu

ja lagosu beriem uz roky 😉

ppzetko
17. apr 2024

@mamina7070 Prezrad co sú to roky?Nejako pomohla ta lagosa? A tú dietu si niekde nasla nejakú konkretnu s jedlami. Dakujem za tvoj cas.

mamina7070
17. apr 2024

@ppzetko viac ako sest rokov a ano pomohla
https://mudr-liptakova.sk/blog/pecenova-dieta