icon

Periorálna dermatitida. Čo vám pomohlo v liečbe?

angelatack028
27. nov 2014

Som alergicka a ekzematicka dlhe roky. Moja uz ex koziarka mi plet neustale "krmila" kortikoidmi. Prestalo sa mi to pozdavat tak som zasla k inej dr. Povedala mi aby som okamzite vyhodila vsetky maste, mam perioralnu dermatitidu z dlhodobeho pouzivanie hormonalnej maste. Vyzeram ako prisera, po celej tvari mam suche cervene flaky, miestami sa mi to supe, oci ma neskutone stipu. Dr mi dala borovu vodu a miesany krem,ale mam pocit, ze sa to este horsi. Vsetko som vysadila, tvar si umyvam prevarenym Rajcom. Tazko sa mi aj rozprava, mam tak napnutu plet☹ Co vam pomohlo prekonat tu pliagu?

beatric
18. dec 2019

@angelatack028 Ahoj precitaj si moju odpoved a rady celkom dole,mozno ti pomozu...😉

beatric
18. dec 2019

@eliana ahoj dala som rady.. kukni celkom dole na diskusiu mozno ti pomozu...😉

beatric
18. dec 2019

@lubi2002 ahoj pozri dole na diskusiu pridala som nejake rady mozno ti pomozu...Bea

lubi2002
19. dec 2019

@beatric na tom tekutom dusiku som kedysi davno bola aj ja. prosim ta tvoja dcerka mala kolko rokov ked jej to robili? borova voda alebo jarishov roztok je vhodny aj pre 3 rocne dieta? asi po sviatkoch budeme musiet ist zas ku koznej ak sa to nezlepsi. dakujem za radu

lubi2002
19. dec 2019

@telly4 lepsie sa mi to nepodarilo odfotit. Niekedy je to lepsie, niekedy horsie

beatric
19. dec 2019

@lubi2002 dcéra má 9 rokov ale majú to aj malé deti.. Keď slintaju alebo majú cumlík.. Aj väčšie deti.. A väčšina sú atopici a alergici.. Ja som alergická astmaticka. Dcéra atopicka a ešte aj celiakia.. Samotný dusík nestačí dôležitá je tam ta síra a aceton.. Sestrička to namiesava ako elixír a je to neškodné.. Jarish môžu aj drobné deti je nezavadnymi a krásne upokojuje aj zapareniny treba robiť obklady.. Birova voda lje len akoby prevarena voda.. Keď tak skus jarish a ten framykoin.. To začiatku.. Na túto pliagu nič iné nezaberie..

beatric
19. dec 2019

A céčko a imunoglukan sirup detský dlhodobo..

beatric
Autor odpoveď zmazal
lubi2002
19. dec 2019

@beatric dakujem za radu, Cecko jej davam uz od jesene, a kozna ze to ma z toho ze sa olizuje. tak po sviatkoch budeme musite ist zas, skusim Jarish kupit a cistit jej to.

beatric
19. dec 2019

@lubi2002 nie je to z toho.. Je to infekcia na koze súvisi to s imunitou. Takže kožné a ešte by dobre bolo aj kompletné imunologické vyšetrenie včetne odberov aj testov..

lubi2002
19. dec 2019

@beatric na alergo-imuno uz chodime, aj berie bronchovaxom. este krpata je strasny zrac sladkosti, snazime sa jej to minimalizovat. to ma asi tiez vplyv na taketo kozne veci ☹

beatric
Autor odpoveď zmazal
beatric
Autor odpoveď zmazal
lubi2002
19. dec 2019

@beatric na posilnenie dychacieho systemu, minuly rok bola vkuse chora, sopel, kasel, zapal dychacich ciest, zapal ucha ...dookola

beatric
19. dec 2019

@lubi2002 áno to treba ale na základe tohto co píšeš z nej bude časom alergik preto aj táto dermatitída.. Tak prajem veľa síl nech dá toho zbavíte.. 😘

telly4
19. dec 2019

@lubi2002 No pisea ze raz lepsie raz horsie. Perioralka sa len stupnuje ak sa nepodchyti. Tak si nie som ista. Ale tusim tu niekto spominal siru. Ta ma z toho pred niekolkymi rokmi dostala. Jarishova voda je fajn a ja pouzivam kozmetiku avene. Rada cicalfate. Plus zinkovu pastu. Ja som to robila tak. Dala som si v lekarni urobit sirove trepadlo ( proste naspodku ciata sira). Na noc potrela. Cez den ked aom nesla nikam zinkova pasta. Tieto dve veci to dost vysusuju. A na premazanie ten krem Avene rada cicalfate.

beatric
19. dec 2019

@telly4 Ano presne tak sira a tekuty dusik na koznom ,,jarish roztok na skludnenie framykoin masticka a kozmetika pre atopikov ako mas ty avene ale bo bioderma atoderm,,nic ine nepomoze a presne ako pises len sa to zhorsuje ak sa to nepodchyti,,,je zbytocne okolo toho spekulovat a vyhadzovat peniaze za rozne pripravky co nezaberu,,

beatric
19. dec 2019

@lubi2002 No urcite sladkosti velmi obmedzit,, take male deti by mali papat sladkosti minimum,,a skus tu siru ako pise telly4 a dusik na koznom,,,a ten imunoglukan nam to doporucili na koznom davma s ceckom denne a plus este kvapky D vit forte kvapky deti aj dospeli treba brat denne na imunitu a kosti a pokozku od jesene az do jari,,

oplasena
14. jan 2020

@lubi2002 Pekny den, precitala som si celu diskusiu a teda ma zaujalo ze vasa dcerka ma nieco podobne okolo pusky ako moja. Uz sa s tym trapime vyse dva mesiace a zatial nas na kozne nikto neposlal, asi sa tam budem pytat..nam dala pediatricka kortikoidovu masticku, ktora samozrejme pomoze ale ako citam tak ked prestaneme natierat mame to naspat ☹ chcela som sa spytat ci ste sa uz dostali ku koznej a ak hej aku liecbu vam odporucila..dakujem

lubi2002
15. jan 2020

@oplasena dobry den, ano boli sme (manzel bol) uz druhykrat u koznej s tym a prave tam bola ina lekarka ktora ju zastupovala. a ta povedala zas to iste, ze to nieje ekzem, ale len z toho ze sa olizuje sa jej tam mnozia bakterie ☹ tentokrat jej dala miesanu masticku z lekarne ychtamol a k tomu kyselinu mliecnu tiez miesanu v lekarni. sem tam jej to potriem jarischovou vodickou tak raz denne. uz sa to velmi zlepsilo, sem tam ma len nejaky maly pupacik, ale uz nie take cervene flaky. drzim palce. urcite sa chodte ukazat koznej ked ma dcerka nieco podobne coho sa neviete zbavit.

oplasena
15. jan 2020

@lubi2002 dakujem velmi pekne za odpoved..tak som rada ze sa to dcerke zlepsuje a verim ze sa jej to rychlo strati..
Ichtamol mame aj my, ten nam celkom pomaha a chystame sa k pediatricke tak sa budem pytat určite na kozne

neratka
3. mar 2020

@minnie2013 ahoj, prosim ta, kolko percenta bola ta sira, alebo v akom pomere to maju namiestat..dakujem.

neratka
5. mar 2020

@martina_888 ahoj, to mas to az tak zle, ze sa s tym da byt PN? Ja som s PD mala 5 rokov problem cca pred 12r. Nic mi nepomahalo, absolutne nic..az mi raz vybrali krcne mandle a s nimi odisla aj PD..a co som absolutne necakala, momentalne ju mam cca po 12r naspat :( ..zistili mi vsak helikobaktera, pred par dnami som dobrala ATB a zatial ziadne zlepsenie. Dostala som zatial mast Rozex a ak budem na tom stale rovnako, nasadia mi atb a dusik.

telly4
5. mar 2020

@neratka fuuu to neviem to oni maju na to nejale tabulky podla toho kolko ml chces

ivitom
5. mar 2020

@angelatack028 Ahoj, necitala som uplne vsetko, mozno 20 komentov, ale podla toho co som precitala a mojej skusenosti, nemusi na to zabrat vzdy rovnaka liecba, zavisi od priciny, preco sa PD objavuje, a to aj kozni lekari len skusaju, co by mohlo zabrat. Ja som mala PD 3x v zivote.1x na strednej skole mi davali kadeco od zineritu cez neviem co vsetko, dlho som sa liecila a len to ostavalo rovnake, pripadne sa horsilo. Vtedy mi konecne pomohla az celostna medicina, kombinacia nejakych bylinnych kvapiek a homeopatik. 2x. sa objavila v tehotenstve, po porode cca do 2 mesiacov spontanne zmizla ale asi po 2 rokoch sa objavila znovu a vtedy mi nastastie celkom skoro (asi po mesiaci) kozna trafila mast (bola minimalne kortikoidna), ale velmi mi pomohla na dlho..A 3.x to bolo po 2.porode, kozna (uz ina) mi tiez pomohla ale trvalo to cca 2 mesiace, kym sa trafila..Inak vtedy som aj ja mala ten roztok so sirou a mne nepomohol, takze to naozaj zavisi od priciny. Zakazdym mi zabralo nieco ine. Podla mna treba najst dobreho kozneho dr., najlepsie na zaklade odporucani niekoho, komu s PD pomohol alebo ak veris aj alternativnym sposobom liecby, tak homeopatia, s nou mam viacnasobnu pozitivnu skusenost u seba aj u deti. V tvojom pripade, ak to mas takto kriticke, by som ja riesila urcite dobreho homeopata, nech to ide co najskor do priciny. Drzim ti velmi palce, lebo viem, ze je to velmi neprijemna diagnoza.

ivitom
5. mar 2020

@angelatack028 A inak, ano, aj ja som absolvovala tieto rozne vysetrenia v ramci hladania priciny (ked som 2x. mala PD) ako zubne, orl, gyn, gastro a neviem co este..Vsetko bolo ok, takze pricina sa vtedy nenasla, ale moze to byt cokolvek od helicobactera, zlateho stafylokoka, kvasinky atd..

neratka
20. apr 2020

Ahojte, ja som mala PD pred cca 11r, nepomahalo mi nic, jedine mast elocom, ktora mi ale robila okolo ust biele flaky. Po 5r neuspesnej liecby mi vybrali krcne mandle a PD zmizla. Teraz sa mi objavila znovu, patrala som po pricine a zistili mi helikobaktera. Takze som brala atb na helikobaktera plus som na to pouzivala jarishovu vodu, sirovu vodu,co tu uz bola spomenuta a rozex krem, ktory mi predpisala kozna. Po cca mesiaci mi PD zmizla a nepouzivam uz nic. Tolko moja skusenost.

jozefko21
3. máj 2020

@minnie2013 DAKUJEM zachranili ste ma.. Velmi ste pomohli.. Funguje uz po prvom dni pouzivania zlepsiene o 80 percent 😘

telly4
3. máj 2020

@jozefko21 😘😘😘

liliana3530
21. jún 2020

Ahojte. Prosím vás čo to môže byť už som zúfalá. Začalo to pri nose, myslela som si ze je to herpes, nemizlo to, ďalej sa začalo rozširovať od nosa do okolia úst a brady a aj líca a pri očiach, a dokonca aj na ruke, akokeby malé vyrážky ktoré svrbia viď na foto. Kožná mi dala samozrejme elocom po ktorom to zmizne len na chvíľu, aj entizol ale ten som ešte nebrala. Som alergická na roztoče ale alergiu vôbec nepociťujem aj keď neberiem lieky žiadne. Svrbí to a neviem si už pomôcť, v okolí kožné ma úplne odbili do iného okresu ma nevezmu lebo majú veľa ľudí. Ďakujem za každú odpoveď a radu. Pekný deň