Čo znamená aktívna uzlina po PET CT vyšetrení?
Ahojte pre moje dlhoročné ťažkosti, som dnes absolvovala PET CT vyšetrenie. Pán doktor/ radiológ alebo neviem kto to bol mi oznámil, že sa mi vysvietilo v oblasti ženských vecí tak sa ma bol spýťať či som mala teraz niekedy menzes. Povedala som, že áno mám teraz. Nedalo mi to, a šla som sa ho spýtať.. nakoľko sa mi pred tým zistil onkomarker CA125 že ked mam menzes že či keby tam bolo niečo zlé, či by sa to aj tak ukázalo? A on povedal: my to porovnávame podľa cyklu a podobne ale je tam aktívna uzlina ale neviem čo Vám s ňou budú robiť, možno len sledovať.
Máte niekto skúsenosti? Čo to znamená? Aktívna uzlina? Prípadne mali ste niečo podobné? Ďakujem😊
@didi44444 to vam nepovie nik kto nepozna vasu celu anamnezu...alebo aspon ziadanku keby ste zverejnili...PET/CT vie popisat aktivnu uzlinu ale uz nevie povedat co konkretne ta uzlina znamena, nato su uz ine vysetrenia...len bez anamnezy to nezodpovie nikto
@lenocka8894 ziadanku posielal lekar, tak ju zial nemam. Rozumiem a aktivna uzlina moze byt aj nieco dobre? Alebo len tie horsie veci?
@didi44444 aktivna uzlina je velmi podozriva, mozno bud pojdete na biopsiu alebo vam ju vyberu
@taktotedanie to asi vedia aj presne umiestnenie však? A nasledne je aj nejaka dalsia liecba alebo “len operacia”?
@aimee77 neviem sice co je laparotomia, ale myslite ze mi to budu robit? Moze byt aj to ze aktivna uzlina je len zapal? Nakolko 2 roky nemozem otehotniet je uz planovala laparoskopia dlhsie . Ale nerobila sa kvoli inym zdrav. Problemom ktore sme chceli najskôr doriesit a potom au tehotenstvo a laparoskopiu
@didi44444 ano moze znamenat zapal..ale tieto otazky adresujte lekarovi, ktoremu pride popis tu vam to nik nezadpovie...ak budete mat popis a date ho sem potom sa k tomu mozeme blizsie vyjadrit
@didi44444 podla vysledkov
@taktotedanie ďakujem Vám veľmi pekne
@lenocka8894
@martinmmartin laparotomia sa robí aj dnes, je to normálna operácia rezom. To,co ty popisujes je lobotomia
@mmoonna pravda pravda. beriem spät

Ca125 vyjde zle aj pri endometriaze