icon

Pfizer alebo Jannsen

enka81
18. aug 2021

Rozhodli sme sa s mužom zaočkovať, máme na výber tieto dve. Mate prehľad pre a proti? Ja vzhľadom na krátkosť času nemám prehľad. Muža láka jednorazová, ja som priklonena Pfizeru, aj keď ma odrádza, že musíme ísť 2x. Budem rada za vaše názory, ideálne naštudované z overených zdrojov.

brita7777
18. aug 2021

Pfizer, myslim, ze sa pouzivala ako prva, aj ja som nou zaockovana tak preto, no tiez ma caka druha varka🙂

zalka
18. aug 2021

@enka81 pfizer vyššia účinnosť - ochrana,
jannsen nižšia účinnosť - ochrana
neviem u mňa by to bolo bez rozmýšľania, radšej dve včielky a vyššia ochrana z môjho pohľadu.

quaxi
18. aug 2021

pfizer ma trochu vyssiu ucinnost, ale pre nizko rizikovych to nie je takmer ziadny rozdiel. Ak patrite do nejakej rizikovej skupiny (napr. mate nejake chronicke choroby, vysoku nadvahu) tak si dajte radsej pfizer. Ak nepatrite, tak si kludne dajte jansen, aspon rychlejsie ziskate vyhody ockovanych.

sterea
18. aug 2021

Robili výskum na dôchodcoch a po 4 mesiacoch 50% z nich nemalo protilátky pri Pfizery ☹ . V Izraeli sa ním zaočkovali takmer celý národ a majú veľa nakazených. Neviem ako je na tom Jannsen.

lucia851
18. aug 2021

@enka81 keď máte rozum tak sa nedáte zaočkovať vôbec.

sterea
18. aug 2021

A ešte mrkni na stránku ŠUKL na vedľajšie účinky vakcín.

zuzanapjat
18. aug 2021

Pfizer len 2x ? V Izraeli už sú niektorí zaočkovaní 3-4x 🙂 Odporúčam pozorne si vypočuť pána vakcinológa, čo sú tie vakcíny zač.

https://vimeo.com/588431091
gdpr
18. aug 2021

@zuzanapjat máš aj nejaký zdroj ohľadom toho, že v Izraeli sú 3-4x očkovaní pfizerom?

luccija
18. aug 2021

@sterea veď to, že všetci si myslíme ako sme chránení.Ale zase to otočili, že starší ľudia už nemajú takú imunitu blabla...

luccija
18. aug 2021

@enka81 dala by som si Pfizer aj, keď budeš možno 2x ležať s teplotou aspoň ja som mala po prvej a ubita 2 dni

sterea
18. aug 2021

@luccija -Keď to tak zoberieš na SK sa najviac ľudí očkovalo v máji a to Pfizerom, to znamená, že keď príde ďalšia vlna, väčšina z nich nebude chránená. Čudujem sa, že ľudia ak už sa chceli očkovať , sa nedali Sputnikom, výrobcovia dávajú záruku 2 roky na účinnosť. A zatiaľ je to najúčinnejšia vakcína proti Delte.

zuzanapjat
18. aug 2021

@gdpr začali treťou, ale sú v Izraeli pôvodom Slováci, ktorí poznajú prípady, že si šiel človek po štvrtú. Je tam troška panika. https://www.ta3.com/clanok/209008/tretia-davka-...

tina4931
18. aug 2021

@zuzanapjat Veľmi rozumne hovorí. Takíto prečo nedostanú priestor v TV....Nechápem, že to ľudia stále nevidia....A ešte sú schopní označiť človeka so 4 titulmi a rokmi praxe za konšpirátora🙈

gdpr
18. aug 2021

@zuzanapjat Ďakujem

marrydreamkas
Odpoveď bola odstránená
bublanina1
18. aug 2021

Mám pocit že na koníku máme veľmi veľa odborných názorov ...čože tu robíte?

matovicova
18. aug 2021

@enka81 posledné info sú, že Johnson je slabý, účinkuje len na 60% a zvažuje sa aj druhá dávka. Nežiaduce účinky sú silné, pretože je to 1 silnejšia dávka, na rozdiel od Pfizer, kde sú 2 slabšie dávky. Určite lepší Pfizer

zuzanapjat
18. aug 2021

@marrydreamkas vďaka za odkaz 🙂) snáď na neho kliknú i ostatní. Dr.Zelenka je skvelý... liečil úspešne covid už v marci 2020 a jeho liečba stála 20dolárov.... a pritom maximálne úspešná 🙂)

marrydreamkas
19. aug 2021

@zuzanapjat uz ma scenzurovali :D

enka81
autor
19. aug 2021

Ďakujem všetkým za názory

ajka0207
19. aug 2021

@matovicova čo znamená "silné vedľajšie účinky"?

matovicova
19. aug 2021

@ajka0207 ako pri Astra zeneca, vysoké horúčky, zimnica, triaska ...

ajka0207
20. aug 2021

@matovicova aha, ja práveže čo poznám ľudí s AZ nemali nič a po pfizeri skôr horúčky a zimnica.

zuzanapjat
20. aug 2021

@marrydreamkas čo už ... ide o zdravie ehm..... :D

mipu
20. aug 2021

@zuzanapjat ne.qs čas to kukať, je proti očkovaniu,či x ockovanie,prosím ta

zuzanapjat
20. aug 2021

@mipu video tu už nie je... ide o Dr.Zelenku... sledujem ho od marca 2020. Liečil úspešne covid už vtedy. Jeho liečba stála 20dolárov 🙂) liekmi ktorých cena je 20centov na pilulku + vitamínmi. Liečil Trumpa a cez jeho protokoly liečby sa liečilo množstvo ľudí na svete 🙂) - bez ťažkých priebehov, bez hospitalizácie 🙂) Skús si pogoogliť...

mipu
20. aug 2021

@zuzanapjat oki, ja som myslela ci je tam aj o ockovani

zuzanapjat
20. aug 2021

@mipu áno je - je to okrajovo, stručne o celej situácii ktorá momentálne je... s liečbou a vakcináciou.

mipu
20. aug 2021

@zuzanapjat ale je za ockovanie?

zuzanapjat
20. aug 2021

@mipu NIE