Pichanie na hrudi po Covide-19

mamka176
7. feb 2022

Ahojte, mám 2 týždne od pozitívneho testu a už som viac menej Ok, čo má ale stále trápi sú pichave bolesti na hrudi, občas take akoby pálenie alebo zvieranie. Mali ste niekto? Je to normálne alebo sa mám báť? Čo to môže byt? Priebeh som mala taký stredný, bez teplôt a kašľa, ale inak príznaky všetky možné. Ďakujem za každú radu.

suepe
7. feb 2022

@mamka176
Ahojky, ja som mala boľavý celý bok, nemohla som sa ani nadýchnuť, ani na tej strane spať a už vôbec nie urobiť prudší pohyb. Dokonca sa mi tá bolesť presúvala . Od chrbtice smerom k hrudnej kosti. Trvalo to cca 4 a pol mesiaca. Len ja som mala strašný kašeľ...bez teplôt, ale hrozný kašeľ.

luciar260
7. feb 2022

@suepe ja mavam podobne problemi , tiez sa mi to zhirsilo po prekonani , uz to bude skoro rok , je to strasne neprijemne , hlavne v noci to mavam neprijemne pocity na hrudi, zvierave, mam pocit akoby mi srdce zle pracovalo,

suepe
7. feb 2022

@luciar260
Chvalabohu mne to ustalo, ale pomohli mi masáže a kľúdový režim..... taký, aký sa len dá pri dvoch škrčkoch 😉 aj keď musím pravdu povedať, že keby ma chceli okradnúť, tak neutekám a všetko odovzdám 😂😂😂
Asi by som to neudýchala

venusa85
7. feb 2022

@mamka176 ahoj, ja som týždeň po dobrati ATB mala pálenie na hrudi, nevedela som sa zhlboka nadýchnuť, len také plytké dýchanie. Dr.mi zobral krv-vyšli mi nejaké pľúcne baktérie, a k tomu riziko embolie. Veľmi vysoké hodnoty d-dimeru som mala, po 2 týždňoch klesli o málinko. Od vtedy si aj picham Fraxiparine, bud.tyzden ma čaká CT ciev.

luciar260
7. feb 2022

@suepe ako sa ti to prejavovalo ?

tanika
7. feb 2022

@venusa85 môžem dá dosť mali ste zapalpluc ??? Bola ste má rtg ? A ake atb ste brala . ? Aspirin ste nebrala ? No mám podobrotky problém musim teda zájsť k obvodnej nech zoberie krv a píšem sa pýtať ak na rtg ….😏

venusa85
8. feb 2022

@tanika nemala som zapal pluc, len zapal priedusiek cez covid. Na covid som mala atb suprax, no po tyzdni som zacala mat to palenie. Nasledne mi vypísal unasyn, zapal ustupil, aj tie bakterie, ale hodnoty d-dimeru boli aj po 2 tyzdnoch vysoke. Mna obvodak poslal na interne a odtiaľ na urgentny prijem-kvoli rýchlejšiemu vysetreniu(rtg, odbery, ekg) a odtial ma objednali na ct vysetrenie ciev.
A ano, vraj pri covide na horucku je mi lepsi aspirin c ako paralen, takze brala som.
Pytala som sa obvodaka, ci mi to riziko embolie vyvolal covid a povedal, ze skor vakcinacia. Bola som 4,5mesiaca po 2.davke (astra zeneca)

suepe
8. feb 2022

@luciar260 neustály tlak, alebo taká tupá bolesť, neviem ako to opísať. Jednoducho som to stále cítila. Bol problém zdvihnúť dcéru na ruky. Samozrejme, keď som sa pozabudla a urobila prudší pohyb, alebo nádych, tak ostrá bolesť. Dodnes neviem, či to boli pľúca, alebo medzirebrove svaly. Neabsolvovala som RTG. Obvodná mi povedala, že je to normálny stav.