Pieskovanie alebo ultrazvuk zubov
Ahojte baby potrebujem pomoc z vašich skúseností čo je lepšie pieskovanie zubov alebo ultrazvuk?, mám ísť totižto na dentálnu hygienu a neviem čo je pre zuby lepšie zvoliť, mám zapálené ďasná, takže rozkrvaca sa mi to fajne
Myslim, ze dentalna hygienicka by mala podla stavu dasien vediet zvolit vhodne osetrenie, nam nie vzdy pieskuje, zuby vsak mame tip top aj dasna, ale ultrazvuk vzdy, uvidis opytas sa
Ultrazvuk a kyrety je základ, pieskovanie je len doplnok na odstránenie škvŕn zo zubov, ďasná krvacaju lebo nie je dobra domáca starostlivosť. Ako pri hygiene vždy krvacaju lebo tam keď ide ten kameň prex poskriabe dávno a to krváca ale doma keď krvacaju je to známka zápalu, čiže nedostatočnej hygieny. Základ je používanie spravnych medzizubnych pomôcok. Ale to by mala dobrá hygienicka vysvetliť a ukazat

Štandardne je v rámci dentálnej hygieny zahrnuté oboje, tie veci sa navzájom dopĺňajú. Čistenie ultrazvukom je však nevyhnutný základ, odstraňujú sa tým nánosy povlaku/zubného kameňa spôsobujúce zápal.