Platby u lekárov
Dnes bola u dr na koznom, ale stalo sa mi to aj inde bola som objednaná nebolo to prednostne a zrazu na konci ze 10 eur ma poprosi a ja v takom šoku. ŽE CO za čo? Ja blba zabudla som sa opýtať ani bločky ani nič, moja otázka to sa takyo platí niekde 10 inde 30 a za ci. Ďakujem....ale nechodim.vela po xr a bolo to v Ke
Moja dr si pyta dobrovolny prispevok na chod ambulancie a som tam raz za 2 mesiace. A SOM IVALIDNY DOCHODCA.
@anonym_autor normálna vec platiť u lekára. Tiež som na preventívne u gynekológa platila 😄
Moja dr si pyta dobrovolny prispevok na chod ambulancie a som tam raz za 2 mesiace. A SOM IVALIDNY DOCHODCA.
@ajka10000 na bločku máš aký úkon napísaný?
NEDAVA BLOCKY
Nikde som neplatila. PO
@anonym_autor prave si lekarke prispela na dovolenku. Neoprávnený poplatok. Treba nahlásiť.
Lekari si pažravý, nič viac, nič menej. Od poisťovne maju az az. Stačí si pozrieť ich s.r.o. na finstate a teda maju velmi pekne čísla. Nikdy som nevidela žiadneho lekara v strate. Vidno v tych firmách, ze bud ma v priemere 4000 v hrubom mesacne, alebo ročne získa 60 000 eur a ďalších 15 000 eur odvedie štátu.
Ak tu bude zas niekto plackat ako maju lekári malo a ze nemajú na chod ambulancie, skontrolujte predtým ich výsledky. Proste nie je to pravda, je to len nenasytnost, pažravost a zdieranie.
Ako nabudúce argumentovať resp co robiť?
Vela doktorov zacalo vyberat platby po tom, co sa im zvysili naklady a stat to nekompenzuje.
@anonym_62accf a co ma stat co kompenzovat podnikatelom? Potom nech kompenzuje cakom prask vsetkym, nielen lekarom.
@anonym_62accf a co ma stat co kompenzovat podnikatelom? Potom nech kompenzuje cakom prask vsetkym, nielen lekarom.
@anonym_e57a43 štát má peniaze len od ľudí, z jedného vrecka vyberie a do druhého vloží odrobinky "kompenzáciu"?
štát má vytvoriť také podmienky na život aby sa žilo a podnikalo dobre a bezpečne a kompenzovať má len tým, ktorý nie z vlastnej príčiny sa nemôžu o seba postarať
@anonym_e57a43 No asi to, ze stat ma zabezpecit, aby boli adekvatne preplacane jednotlive zdravotne ukony poistovnami, potom by mal lekar motivaciu robit na poistovnu a pacient by neplatil (u tych, ktori zaviedli poplatky skrz tieto dovody, neratam tych, ktori by vyberali aj tak, lebo su taki, aki su..)
@anonym_e57a43 Ved sa pozri uz len na takeho zubara.. minule som pozerala video, preco su zubari tak drahi (od zubara).. no mala som dost, ked hovoril o tom, ako poistovna preplaca ako vypln len tu najlacnejsiu, ktora sa uz davno pouzivat nema. Jasne, ze potom si platime.. aj mna to serie, ale toto je sirsi problem. A to, ze neda blocek, je podla mna dost pruser. Zaujimalo by ma, ci si toto doktor moze dovolit, nedavat blocky? Lebo to si potom ozaj moze tie € schovat do vacku.
aj odo mna v KE opýtala 10 eur, maju to tusim na dverach, ak sa da chodim k ich kolegovi kde to je zdarma, ale tam sa clovek nacaka
@anonym_e57a43 lekar nedostane zaplatene od statu, tak vybera od ludi.
V tej hnusnej Bratislave sme si uz rokmi zvykli.
Vsade je to ine. Ja u koznej neplatim nic. U prveho gyn som neplatila nic. Dr som menila a teraz len vojdem a uz platim 🙈
Mam obvodaka na strednom Slovensku, byvam v BA. Pyta sa ma, preco stale chodim k nemu - hovorim mu, v BA za "zakapitovanie" obvodak vypytal 200 €. Na to ten moj povedal, ze teda asi robi nieco zle, ked nechce zdierat pacientov.
@anonym_e57a43 lekar nedostane zaplatene od statu, tak vybera od ludi.
V tej hnusnej Bratislave sme si uz rokmi zvykli.
@natalka13 štát má podľa teba lekarovy zaplatí čo? Drvivá väčšina ambulancii je súkromna väčšinou s.r.o. sú to normálne podnikatelia. Prídeš na vyšetrenie a lekár si ho nechá preplatiť od zdravotnej poisťovne. Platby ktoré si ziada takto navyše sú nezákonné. Ak mu podnikanie nejde nech skrachuje takto normálne funguje v každom segmente podnikania nevidím dôvod aby im štát niečo suploval. Často krát však berú kráľovské peniaze len za kapitaciu pacientov berú niektoré ambulancie aj 7-8 tisíc. A ešte k tomu vyšetrenia.
@natalka13 štát má podľa teba lekarovy zaplatí čo? Drvivá väčšina ambulancii je súkromna väčšinou s.r.o. sú to normálne podnikatelia. Prídeš na vyšetrenie a lekár si ho nechá preplatiť od zdravotnej poisťovne. Platby ktoré si ziada takto navyše sú nezákonné. Ak mu podnikanie nejde nech skrachuje takto normálne funguje v každom segmente podnikania nevidím dôvod aby im štát niečo suploval. Často krát však berú kráľovské peniaze len za kapitaciu pacientov berú niektoré ambulancie aj 7-8 tisíc. A ešte k tomu vyšetrenia.
@anonym_8f1a96 problem je ten, ze prave lekari maju velmi dobru vyjednavaciu poziciu, clovek je, pochopitelne, na svoje zdravie citlivy, takze presne vedia, kde a ako zatlacit, aby boli v pozicii, ze mozu pytat.
Lekar ma pravo uctovat si za cokolvek, musi to mat ale riadne zverejnene v cenniku a ty mas pravo sa s nim oboznamit vopred. Na druhej strane, by ale mal automaticky dat blok. Takze nabuduce si ho treba vypytat a este skontrolovat ten cennik.
My platíme len 2€ poplatok u alergológa. Predtým sme platili 1,50€. Nejaký manipulačný poplatok alebo čo. Je to úplne symbolická suma, ale taktiež bez bločka. Aj som rozmýšľala, čo by robil, keby som mu povedala, že chcem bloček. Či by vytiahol pokladňu odniekiaľ. Info o tomto príspevku som nenašla nikde. Ani na nete, ani na dverách.
@anonym_8f1a96 a preco by taketo platby boli nezakonne? ak ich ma v cenniku a ty si sa s nim oboznamila a suhlasis s nim, ma pravo si uctovat co chce 🤷♀️ napr. zubar, poistovna preplaca iba niektore ukony a niektory material, ak nechcem mat v ustach amalgan, zaplatim si za lepsiu plombu, rovnako gynekolog, poistovna preplaca zakladnu cytologiu, ak chcem lepsiu zaplatim si lepsi odber materialu a vysetrenie, maju to obaja v cenniku, suhlasim s nim, dostanem blok, vybavene
Lekar ma pravo uctovat si za cokolvek, musi to mat ale riadne zverejnene v cenniku a ty mas pravo sa s nim oboznamit vopred. Na druhej strane, by ale mal automaticky dat blok. Takze nabuduce si ho treba vypytat a este skontrolovat ten cennik.
@petamich celkom nemas pravdu, ze si moze uctovat za cokolvek, teda ak sa bavime o zmluvnom, tak plati toto: "Lekár v tomto prípade nemôže od pacienta požadovať poplatky za poskytnutie ZS, ktorá je lekárovi už raz hradená. Zazmluvnení lekári sú potom povinní umiestniť na prístupnom a viditeľnom mieste okrem cenníka aj zoznam všetkých zdravotných výkonov, ktoré sa plne alebo čiastočne uhrádzajú alebo vôbec neuhrádzajú na základe verejného zdravotného poistenia. Pacient si tak u zazmluvneného lekára zaplatí len za tie zdravotné výkony, ktoré zo zdravotného poistenia hradené nie sú. Tými sú napríklad potvrdenie o zdravotnej spôsobilosti na vedenie motorového vozidla či na zbrojný pas.
Ak je nezmluvny, moze vsetko.
@petamich celkom nemas pravdu, ze si moze uctovat za cokolvek, teda ak sa bavime o zmluvnom, tak plati toto: "Lekár v tomto prípade nemôže od pacienta požadovať poplatky za poskytnutie ZS, ktorá je lekárovi už raz hradená. Zazmluvnení lekári sú potom povinní umiestniť na prístupnom a viditeľnom mieste okrem cenníka aj zoznam všetkých zdravotných výkonov, ktoré sa plne alebo čiastočne uhrádzajú alebo vôbec neuhrádzajú na základe verejného zdravotného poistenia. Pacient si tak u zazmluvneného lekára zaplatí len za tie zdravotné výkony, ktoré zo zdravotného poistenia hradené nie sú. Tými sú napríklad potvrdenie o zdravotnej spôsobilosti na vedenie motorového vozidla či na zbrojný pas.
Ak je nezmluvny, moze vsetko.
@mandzula dakujem ti za upresnenie! Myslela som cokolvek ale nie uplne cokolvek (vies ako to myslim 😅).
@anonym_8f1a96 a preco by taketo platby boli nezakonne? ak ich ma v cenniku a ty si sa s nim oboznamila a suhlasis s nim, ma pravo si uctovat co chce 🤷♀️ napr. zubar, poistovna preplaca iba niektore ukony a niektory material, ak nechcem mat v ustach amalgan, zaplatim si za lepsiu plombu, rovnako gynekolog, poistovna preplaca zakladnu cytologiu, ak chcem lepsiu zaplatim si lepsi odber materialu a vysetrenie, maju to obaja v cenniku, suhlasim s nim, dostanem blok, vybavene
@petamich tak nech si účtuje ja s tým nemám problém. Problém mám však s tým ze nebudem mu liať peniaze do vačku zkrz odvody aj tieto priame platby. Proste bud jedno alebo druhé. A vyhovárať sa ze potrebujú na chod ambulancie alebo ze im poisťovňa prestala platiť už aj to mi povedali . To sú alibisticke kecy. Ak poistovna prestala platiť nech spravia generálny štrajk kľudne tak dlho ako bude treba ale treba rátať aj s obeťami.
@anonym_8f1a96 problem je ten, ze prave lekari maju velmi dobru vyjednavaciu poziciu, clovek je, pochopitelne, na svoje zdravie citlivy, takze presne vedia, kde a ako zatlacit, aby boli v pozicii, ze mozu pytat.
@mandzula áno každý sme na zdravie citlivý ale to si necháme srať na hlavu? A aby toho nebolo málo ešte existujú ľudia ktorý do toho systému za celú svoju existenciu neprispeli ani cent. Celý život všetko iba využívajú. A ty si pekne plat
@anonym_8f1a96 sam pises "sukromna" ak mu poistovna za sono ci rtg preplati 3e a jemu to nestaci, doplati to pacient.
1989 uz davno bol ak ti to uslo.
@anonym_8f1a96 sam pises "sukromna" ak mu poistovna za sono ci rtg preplati 3e a jemu to nestaci, doplati to pacient.
1989 uz davno bol ak ti to uslo.
@natalka13 pekne ich polutuj ak budú pýtať 10e daj 50 ved sú chudáci co nemajú čo do ust
@anonym_autor systém spravil z lekárov podnikateľov...

Vela doktorov zacalo vyberat platby po tom, co sa im zvysili naklady a stat to nekompenzuje.