Platby u lekárov - nezaručené doklady a zlé praktiky
Teraz prvýkrát behám po lekároch skrz zápal pľúc, jedno rtg 3€, u plucnej 1€, 3€ za takú hlúposť na spirometriu, ktorú vraj mám stále nosit so sebou keď prídem a nestratiť, na rtg ziaden záves pri vyzliekani, na hulvata len chrbtom k rtg pracovníkovi, ako mám dost, to, že som nikde doklad o zaplatení ani nedostala, ani nehovorim. Veď mame zdravotníctvo, údajne, to nevie jedno rtg pracovisko systémovo zaslať vysielajúcemu lekárovi do systému?
@anonym_autor autorka ty si dobre pošahaná. Veď si pýtaj erárny náustok či ti dajú. Prístroj musí lekár kúpiť za vlastné, alebo si požičiať a splácať. Chcela by si používať (keby to bolo povolené) náustok po TBC pacientovi? Keď je podľa teba spirometria hlúposť, mala si vyšetrenie odmietnuť, máš nato plné právo.
Treba sa poďakovať voličom súčasnej vlády bude to horšie a horšie všetky peniaze ide do vrecák nie pre ľudí a pacientov. Ani sa nečudujem že si lekári pýtajú…
@conta22 síce ani omylom netuším, kto je vo vláde, ale vždy mi príde nanajvýš smiešne obviňovať vládu🙈 od kedy mám internet,(cca snáď 20rokov) odvtedy každý za niečo iné obviňuje vládu. Vážne dokážu všetci (20rokov) voliť nesprávnu vládu? 🤔🤔🤔
@anonym_autor vo februári som mala zápal pľúc a nikde som neplatila ani cent
@luba28 a kto asi ma vplyv na poistovne? Ved vseobecna je statna poistovna a doveru ma penta myslis ze si nepomahaju navzajom? Ale to je velmi obsiahla a zlozita tema
@luteam v tej statnej je najviac tych co zdravotne poistenie neplatia a ak by mala efektivne hospodarenie tak by bola schopna preplacat vykony ,,ale to by aj lekari museli zacat predpisovat vysetrenia,ktore su presne a trefne
@anonym_autor naša alergologicka si vymyslela 10 eur za vyšetrenie a poisťovňa o tom nič neviem a všetko preplacaju asi ju nahlasim a ešte si aj škôlku otvorila z nakradnutych peňazí
@luteam v tej statnej je najviac tych co zdravotne poistenie neplatia a ak by mala efektivne hospodarenie tak by bola schopna preplacat vykony ,,ale to by aj lekari museli zacat predpisovat vysetrenia,ktore su presne a trefne
@luba28 v tej statnej je poistenych drviva vacsina ukrajincov,gruzincov a inych migrantov...a vela z nich "podnika" s tym,ze sidlo maju aj tridsiati na tej istej neexistujucej adrese a nik to zdravotne poistenie neplati.
Kedysi bol zakon,ze ak chcel cudzinec predlzit pobyt,musel na cudzineckej predlozit,ze nadlzi danovemu,socialke a zdravotke, Matovicovci tento zakon zrusili...
Cize ano,za to,ze nemaju poistovne prachy a malo preplacaju lekarom,ktori spekuluje potom s poplatkami,moze aj vlada,ale hlavne ta predchadzajuca.
@anonym_autor autorka ty si dobre pošahaná. Veď si pýtaj erárny náustok či ti dajú. Prístroj musí lekár kúpiť za vlastné, alebo si požičiať a splácať. Chcela by si používať (keby to bolo povolené) náustok po TBC pacientovi? Keď je podľa teba spirometria hlúposť, mala si vyšetrenie odmietnuť, máš nato plné právo.
@anonym_eb9d5f prečo by som mala byt posahana?? Azda u lekára keď idem na odber krvi tak platim za skúmavku, ihlu, dezinfekciu, leukoplast??! Nie! Tak prečo treba platiť za Náustok, keď je to určite niečo, čo bude vykázané poisťovni …
@luba28 ved jasne ja netvrsim ze za vsetko moze vlada, ale proste system je zly

@conta22 čo s tým ma vláda prosim??
@anonym_autor ako prepáč ale ty máš občiansky a volebné právo? Tak ta otázka ,co s tým má vláda ozaj nie je na mieste.