Skrytý zápal pľúc

lucy218
8. dec 2020

Ahojte, mate niekto skusenost so skrytym zapalom pluc u deti? Maly je uz 4ty tyzden doma co nechodi do školky. Prvy tyzden mal teploty, vybral atb, potom zacal kaslat a teraz je to uz treti tyzden co kasle a vybral rozne lieky. Ziadala som rtg ale dr nas poslal najprv na covid test - negativne. Namiesto rtg nas poslal na plucne, kde nas objednali az o dva tyzdne. Ziadala som znova rtg a vraj to nie je potrebne, ze mame prist na crp, ze ten urcite odhali ak ma zapal pluc. Zaujima ma ci niekto ma s tym skusenost, ze crp neukazalo zapal pluc skryty ale rtg ano. Dakujem.

pribinak
8. dec 2020

CRP určite ukáže zápal v tele. Preto sa to CRP meria

viestta
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
janinah
8. dec 2020

odbery na mykoplazmy a chlamýdie cez obv.dr. a na noc skuste antihisstaminikum

karollka21
8. dec 2020

@lucy218 moja dcéra tak mala. Dlhšie kašeľ a teploty, 2x pohotovosť, 2x naša dr. Až ten 4x hovori, že nás posiela na RTG, že sa jej to nezdá (dýchanie počúvaním mala čisté, crp nízke). Mala obojstranný zápal pľúc, 10 dní v nemocke. Držím palce, nech ste rýchlo ok.

eriksonka1234
8. dec 2020

@lucy218 mame to žiaľ za sebou. Dcéru nám ako 2,5 ročnú v poslednej chvíli zachránili v Biskupiciach. Od septembra do decembra prekonala 2 zápaly pľúc, ktoré nepočuli. CRP nič neukázalo, darmo som prosila v Ga lekárov, tvrdili mi, že dcéra je zdravá. Až keď sa v noci dusila a 3 týždne mala vysoké teploty nás cez sviatky poslala zastupujúca Dr. na RTG a následne hneď na pľúcne. Verdikt? Mykoplazmy zasiahli pľúca, 13 týždňov sme brali Sumamed a skončili s ťažkou astmou. Už nikdy by som sa nedala odbiť vetou,, deti kašlú, to je normálne "Nikomu to neprajem zažiť.

janka0509
8. dec 2020

Crp nic neukazalo, opakovane nič ale rtg ukázal. Doktorka nas poslala napriek negativnemu crp, na rentgen, lebo to pocula pri pocuvani, ze to nie je take čisté. Syn mal 3 mesiace vtedy, obcas zakaslal skaredo, ale nie často, len tym ze bol taky malicky, v piatok bol sviatok, a vikend...bala som sa, preto som sa rozhodla ísť k lekarke, aj ked zakaslal mozno 4 krat za cely den... Skoncili sme po rentgene v nemocnici s ATB. Bol bez teploty