Pľúcna ventilácia viac ako 4 týždne
Pekný deň, mali ste prosím niekoho na pľúcnej ventilacii viac ako 4 týždne a prežil?Tatino momentálne bojuje na ARE v Malackách, prognózy nie sú dobré,ale stále veríme, že to dá. Ďakujem za odpovede 🙏
@aniky0507 k nám do obchodu chodí jeden pán, bol na plucnej (žiaľ ale neviem ako dlho) no bol veľmi zle na tom, nemal ďaleko od smrti a dostal sa z toho. Odvtedy ale chudatko chodí o palici, a je vidno na ňom, že je poznačený koronou. Ale chvalabohu to dal. Verím, že aj tatino sa z toho dostane 🙏
@3petka monoklon.protilatky sa davaju v zaciatkoch ochorenia, idealne pred prepuknutim prvych priznakov. neskor uz nema zmysel ich podavat, uz nezaberaju.
@tara42 je sakra rozdiel kyslik a UPV. ved na kysliku su mobilni, samostatni ludia, len casto maju len zlu saturaciu. casto po 24-48 si odkracaju domov (moj sused, moja sefka). na UPV napajaju cloveka, ktory by bez toho jednoducho zomrel.
@aniky0507 drzim silno palce ❤
@matkahelka no vidíš toto som nevedela ale možno by pomohlo…
@matkahelka viem veľmi dobre aký je rozdiel medzi kyslikom a umelou plucnou ventiláciou. Ocino mi lezal prvé dni na kyslíku, potom necely den na pľúcnej a koniec. Ja som písala niečo iné ...
ahoj, ako sa ma ocko? dufam, že je už doma 🙂
@aniky0507 jedna vec je upv (treba brat do uvahy nastavenie rezimu, napr ci dycha za neho ventilator uplne, ci je to asistovana ventilacia atd) a druha vec, nakolko su poskodene pluca atd Vyjadrenia lekarov mas, prognozy niesu dobre, neries ockovanie a neockovanie, zas to ockovanie nie je zazracny liek (pisem ti to ako ockovana), hold, stalo sa, musite verit , neraz zla prognoza nemusi znamenat aj zly vysledok, takze drzte sa 🍀
@evamarek77 Očkovanie funguje ako prevencia tomu, aby sa človek dostal do nemocnice. To sú potvrdené dáta... neočkovaný má 6x väčšiu pravdepodobnosť, že skončí v nemocnici ako očkovaný (a to sa bavíme len o dvoch dávkach, 3 fungujú ešte lepšie). Aktuálne je napríklad 82 percent ľudí v nemocniciach neočkovaných. Keby sme boli všetci zaočkovaní, tak k dnešnému dňu nemáme v nemocnici 1807 pacientov, ale len 575. Áno, s novými variantami už očkovanie pandémiu nedokáže zastaviť (pri starých by to fungovalo), ale očkovanie stále zachraňuje životy a chráni pred kolapsom zdravotného systému.
@marseillefan otazne je, dokedy tie tretie davky budu chranit pred nemocnicou, pretoze pred nakazou voci omikronu chrania fakt chabo- vid preockovane krajiny, kde sa covid siri ako mor. a aj samotni lekari sa uz ozyvaju, ze ockovat sa kazde 3-4 mesiace dlhodobo urcite nie je v poriadku.
@evamarek77 Úplne si prkrútila to, čo EMA vyhlásila... imunitný systém obyvateľstva zatiaľ určite nekolabuje. A vyjadrenie EMA sa určite netýkalo 3 dávok.
@matkahelka Pre deltou chránia výborne... a čo sa Omikronu týka, tak tam sú indície, že pred hospitalizáciou chránia tiež.
@evamarek77 ja nemyslím, ja viem... veď keď máš akože pravdu, tak daj zdroj toho bludu, čo si napísala... To sa dá ľahko dokázať...
Ja si to už presne nepamätám, ale to vyhlásenie bolo blízko k tomu, čo napísala @matkahelka a teda, že neodporúča časté a opakované očkovania, pretože sa preťaží imunitný systém a vakciny prestanú fungovať.
@marseillefan pred omikronom chrania dokedy? ked je kopa ludi, co mala tretie davky v jeseni a 4. a dalsie davky neodporuca ani EMA ani WHO. ved vlastne ani nie div, ved ani 3.davky neboli testovane, ze ano.
@evamarek77 A ak vieš po anglicky, tak tu je dôkaz toho, čo som hovoril: https://fortune.com/2022/01/12/ema-who-covid-fo...
A citácia z článku:
On Tuesday, EMA vaccine strategy chief Marco Cavaleri said there was still no data supporting the need for a fourth COVID vaccine dose. And even if multiple boosters do prove to be necessary, they would need to be spaced out in the style of annual flu jabs, rather than delivered every several months. He also warned that overly frequent booster doses could potentially lead to "problems with immune response."
"While use of additional boosters can be part of contingency plans, repeated vaccinations within short intervals would not represent a sustainable long-term strategy,"
Takže ani zmienka o tých bludoch, čo si spomínala ty...
@matkahelka
- Tretie dávky testované boli... robili sa na to štúdie
- "Pred omikronom chránia dokedy" - čo je toto za otázku? Omikron tu máme strašne krátko na to, aby sme o ňom mohli robiť unáhlené závery. Počkáme a uvidíme. Pred deltou, ktorá je sa na Slovensku stále ešte šíri, je očkovanie troma dávkami vysoko účinné a zachránilo tisícky ľudských životov. Či funguje proti Omikronu a ako dlho, to uvidíme...
- Podľa vyššie uvedeného vyjadrenie EMA vyplýva, že sú proti častému preočkovávaniu v krátkych časových intervaloch. Nie sú proti štvrtej dávke...
@evamarek77 čo tu vlastne riešiš? Napíšeš vymyslený blud (ktorý som mimochodom dokázal, že je blud) a pokračuješ hlúpymi poznámkami.. máš aj niečo k veci?
@matkamirko veď to je presne čo som napísal...
@evamarek77 máš aj niečo k veci?
@marseillefan 3.davky boli testovane na plosne preockovavanie po 3-4 mesiacoch? si si isty? lebo ano, od zaciatku sa hovorilo o posilnujucej davke, ale po roku pokial viem, nie po 3 mesiacoch.

@aniky0507 Tu v Irsku bola babka tusim 2 mesiace na ventilaciu a prezila 🙂 takze drzim tatinovi palce 🙂