Pľuzgieriky na prstoch
Ahojte, mám 40 rokov a celý život som nemala žiadny kožný problém, dokonca ani v puberte akné. Presťahovala som sa minulý rok do nového bytu a začali sa mi robiť pľuzgieriky na prstoch rúk. Nemenila som prípravky, nepridala žiadne lieky, nemenila stravu. Paradoxne sa mi pľuzgieriky vytvoria v noci. Vždy ráno sa zobudím a počítam, kde ich mám a koľko pribudlo. Filtrujem si vodu v konvici, pri umývaní riadu používam na 50 % rukavice. Niekedy si ich nedám, niekedy áno. Bola som na kožnom, lekárka skúšala rôzne maste, gely, ale stále je to rovnako. Vždy sa tvoria. Niekedy je pár dní pokoj a potom sa za sebou vytvoria nové niekoľko dní. Vraj je to nejaká forma ekzému. Pluzgieriky bolia, svrbia, sú červené a keď prasknú, bolia ešte viac. Ja už nerozumiem. Stretol sa z vás niekto s niečím takým? Čo vám prosím pomohlo? Ďakujem.
Precitaj si nieco o dyshidtrotickom ekzeme. Mne na to pomaha beloderm mast a nestresovat sa velmi.
@veron57 no to mi povedala lekarka, ze mam. Stres nemam. Ja som praveze bola v absolutnom kludne, este aj doma 7 mesiacov. Stale sa mi to vytvara v jednom kuse.
Staci ze je aj nejaký maly vnutorny nepokoj, napatie a uz sa to prejavi. Viem o com hovorim, mala som teraz 2 mesiace neskutočne problemy s tym, akonahle som si to zacala s tym natierat a vnutorne sa skludnila hned sa to lepsilo. A to som mala take ruky ze som sa hanbila chodit von...
Staci ze je aj nejaký maly vnutorny nepokoj, napatie a uz sa to prejavi. Viem o com hovorim, mala som teraz 2 mesiace neskutočne problemy s tym, akonahle som si to zacala s tym natierat a vnutorne sa skludnila hned sa to lepsilo. A to som mala take ruky ze som sa hanbila chodit von...
@veron57 ja len nerozumiem, ze sa mi to objavilo teraz. Ja som mala rozne obdobia v zivote stresujuce pred 20 rokmi, pred 15 rokmi, pred 5 a nie teraz. Ked mam pokojne obdobie. Mne sa to nezda.

Precitaj si nieco o dyshidtrotickom ekzeme. Mne na to pomaha beloderm mast a nestresovat sa velmi.