PN a kontrola
Ahojte do "ktorej hodiny"(myslím poobedňajšie hodiny myslím)...môže prísť kontrola zo soc.poisťovne ak ste na pn.
Hocikedy. Byvam v malej dedine a dosla pani zo socialky na aute a hladala ma, nenasla vhodila list do schranky. Hned som jej volala , bola som na kontrole po operacii. Vsetko v pohode, poslala som potvrdenie od lekara mailom.
@saxana000 su dva sposoby vyberu jeden je nahodnym vyberom neberie sa do uvahy ani dignoza ani to kto vypisal pn ani to kolko je clovek na pn ani to ci tam bola kontrola vcera
system vypluje zoznam a kontroluje sa toto je najcastejsi sposob
druhy je ked je podnet na kontrolu od zamestnavatela ale to jie je caste
Môžu prísť kedy sa im zachce, mňa udal kolega v bývalej robote. Je to už viac ako 15 rokov. Býval som na dedine v dvojpodlažnom dome po rodičoch. To by mi ani nevadilo, mal som zlomenú nohu bola pri mne vtedajšia priateľka. Čakal som kamarátov mali prísť ku mne na žúrku o 20.00. Všetko bolo nachystané,: chlast, chlebíky atd.Priateľka si bola von zabehať a išla do sprchy. Zrazu zvonček a ja že čo tak skoro prišli, zobral som si barličky , priateľke zakričal už sú tu. Otvorím dvere a tam kontrola, no čo vošli dnu. Priateľka prišla dole po schodoch v domienke že sú to moji kamaráti, chcel som im ju predstaviť, dobehla do obývačky a celá zbledla.No a jedna z tých žien bola jej svokra. Manžel pracoval v Nemecku, to by ste nechceli vidieť tu hádku. Skoro som sa zasral, a tak sa mi razom skončil aj dvojmesačný vzťah. Bol som šokovaný, priateľka vydatá žena, kontrola počas PN. Odvtedy som prestal chodiť na pokec.
@dianka555 toto akože vážne??? A to by ma zaujímalo ako by to ťahala ďalej teda 😂
Mne prišla kontrola 4 minúty pred začiatkom vychádzky a hneď na 3ti deň. 😀
@mariska1989 áno, odvtedy som bol na PN iba raz aj to len 12 dní. Radšej som si zobral dovolenku.
@veronikaszabova no vidis ja som bola pn od zaciatku tehotenstva a neprisli ani raz 😁 teraz som treti den na materskej
ja som bola 3x v zivote na PN a aj 3x mi prisla kontrola :D
@dianka555 mňa skôr zaujímala tá tvoja ex 🤣
@dianka555 :D dobree.. ale PN kontroly nechodia dnu nikde, nezazila som aby kdekolvek vosli.. ci sme boli v byte, dome... ani len do vchodu nesli ;) priatelka zo sprchy utekala v ramci tych par minut, co pozru papier.. je to take uveritelne cele :D A dalsia vec, kontrolu nezaujima co robis doma, aj ekby si tam mal ozran party rodinnu... moj chlap sa bezkoval za domov, skocil cez plot ked prisla kontorla a prebehol cez dom, supol im v bezkarskom obleceni papier do ruky a isli dalej. Cize zbytocnu paniku netreba mat. Kontroly ziadne si staci do domu nepustat a vybavene.
@mariska1989 ostala s manželom, ani by som ju netlačil do rozvodu, nevedel som že je vydatá, vtedy manželom mali krízu a dohodli sa na prestávke, že uvidia čo bude, ale dali to dokopy. Už majú dve deti. Vtedy som bol na ňu nahnevaný. Hádam im to pomohlo, vyzerá že im to klape. Neprajem jej nič zlé, nie je to zlá žena, po čase ma prešiel hnev. Neťahali sme to spolu dlho.
@simca06022011 ja som ich zavolal dnu, však čo na tom, papiere a doklady som mal na poschodí. Nikdy by ma nenapadlo že by mi mohla prísť kontrola počas PN. Koľko ľudí chodí na PN a nič z toho nemajú ani im nechodia kontroly. To bola moja prvá PN a kde som sa už mohol túlať.
@ankare oni mali problém s plodnosťou, neviem kto bol na vine. Chvíľu som ju podozrieval že si chcela silou mocou zabezpečiť dieťa. Prvé dieťa mali 15 mesiacov po tom ako sme sa rozišli. Keď sa to prevalilo, stretol som sa aj s jej manželom, pokecali sme ako chlapi. Bolo tam viac problémov, či im dieťa zachránilo manželstvo možno áno ale dávali do poriadku svoje manželstvo skoro rok. Stáva sa kadečo, Vtedy som mal 27 ona 25, bol som slávny v celej dedine. Keďže som mal barličky, trocha som krival, mi prischla prezývka Žofre , občas ma podpichli keď som prišiel s priateľkou. No čo Žofre ďalšia vydatá panička? Každý robíme chyby, ona bola mladá baba 25 , stáva sa kadečo. Neodsudzujem ju stalo sa a ja som sa do toho zamotal. Teraz sa na tom zasmejem ale prezývka mi ostala. Teraz tam už nebývam ale chodím tam dosť často, mám tak dom po rodičoch. Občas sa stane že má niekto z kamarátov pozdraví čau Žofre.
7 dni v týždni hocikedy myslím že do 22h kludne
Ahojte, prosim, zvonila vam kontrola aj na mobil alebo len pri dverach? Napadlo ma, ze nam zvoncek v panelaku nefunguje..zavolali by mi? Dakujem za skusenosti!
@simca06022011 ja zase nerozumiem tomu rozčarovaniu...ak ti raz platia za to že si PN, máš byť vtedy doma, je teda pochopiteľné že to budú aj námatkovo kontrolovať......či ty keby si mala niekomu platiť a má byť doma, by si to nekontrolovala?
@mogaa oni nam to platia z nasich penazi ktore my sporime posielame na socialnu z nasej vyplaty ktoru si odrobime... vracaju mi co ja si tam odkladam 😀 prezo nie, niemaju ma pravo kontrolovat
@mogaa oni nam to platia z nasich penazi ktore my sporime posielame na socialnu z nasej vyplaty ktoru si odrobime... vracaju mi co ja si tam odkladam 😀 prezo nie, niemaju ma pravo kontrolovat
@kanarik97 no ak by si čerpala len do výšky ktorú tam vložíš, tak ok....schválne si pozri na výplate len položku nemocenské a budeš v obraze.....nie dôchodkové ale nemocenské.....a to si porovnaj napr. s materslým ktoré si dostala, či ak si mala dlhšiší úraz s PNkou....
@kanarik97 no ak by si čerpala len do výšky ktorú tam vložíš, tak ok....schválne si pozri na výplate len položku nemocenské a budeš v obraze.....nie dôchodkové ale nemocenské.....a to si porovnaj napr. s materslým ktoré si dostala, či ak si mala dlhšiší úraz s PNkou....
@mogaa áno porovnala som si, platím veľmi vysoké odvody, ale materská a PN majú strop. PN čerpám iba krátko a prvýkrá za 7 rokov, zatiaľčo odvody platím každý mesiac 7 rokov vkuse ( a nie tie minimálne)🤣
@anonym_autor. Mojej mame prišla jeden deň 2x. A to bola vypísaná prvý krát po 20 rokoch
Dievčatá, prosím vás ako je to v prípade, že mám predpísané 2x denne naordinovane opiáty, ktoré ma samozrejme oblbnu a spím… nezobudim sa na budík, ani na telefonát… bývam na bytovke… obavám sa, že keď príde kontrola a budú mi volať/zvonit, sa nezobudim… neviete, či by mi uspel argument, že mám tieto lieky naordinovane a jednoducho som nepočula? :( žijem sama a mám z toho stres…

@saxana000 ano. A nie, zamestnavatel mi kontrolu neposlal.
Aj tehotnym chodia. Aj kamoska je PN kvoli riziku potratu a kontrolu uz mala.