icon

PN a voľný pohyb po operácii ruky

thirstymonk
15. nov 2025

Cauko. Chcem sa opytat, ci pri kazdej PN musim automaticky prdiet doma na riti? Institut PN ako zivnostnik, pracujúci z domu, nevyuzivam. Nie som ten typ sojoveho chlapca, ktoreho zlozi soplik, pracujem bezne normalne aj v 40°C. Lenze teraz idem na operaciu ruky a potom ju budem mat 6 tyzdnov v dlahe. To znamena, ze nemozem robit na PC a jednou rukou to je onicom.

PN nevyuzivam z toho dovodu, ze za to ako szco dostavam uplne smeti (12€ denne) a musim cakat, kde jaky debilko z uradu ma tu pride kontrolovat. To mi za to nestoji.

Takze. Ak mam fuc ruku, znamena to automaticky, ze aj tak musim doma smrdiet? Nemozem si volne chodit kade-tade po prirode a tak? Moj doktor mi bez problemov da vychadzky aj 6:00-22:00 ak je daco take vobec mozne. Ale ze ci vobec pytat,alebo netreba?

Strana
z3
viestta
15. nov 2025

@thirstymonk von mozes chodit len v case, ked ti lekar da vychadzky, inac budes sediet doma na zadku a skrabat sa... pod kolenom tou zdravou rukou. To kolko a kedy ti da lekar vychadzky zavisi od jeho uvazenia, ale musi zohladnit aj tvoju diagnozu, cize ked nie si psychiatricky pacient velmi s vychadzkami od tmy do tmy nepocitaj

petamich
15. nov 2025

Nechapem asi na co sa pytas. Bud budes PN alebo nebudes PN. Ak budes, v tom pripade mozes nebyt doma iba v case vychadzok, inak mas dodrziavat liecebny rezim (vychadzky 8-22 ti pochybujem, ze lekar da, neobmedzene vychadzky dnes maju onkologicki pacienti, psychiatricky pacienti a pod.) A ak PN nebudes, mozes robic co chces a kde chces a o kolkej chces.

doriiis
15. nov 2025

Nie, nemusíš byť PN vôbec. Ale potom nedostaneš ani tých 12 € na deň.

anonym_adc57f
15. nov 2025

Debilko si akurát tak Ty. Mal si si prebrať situáciu a možnosti s doktorom a potom tu debilkovat
To, že budeš smrdieť doma má svoj význam. V prírode keď sa vysypes s čerstvo zoperovanou rukou, tak asi tá druha operácia neminie a preto máš sedieť doma na riti a smrdieť

anonym_f34e7e
15. nov 2025

@thirstymonk a smetie dostavas priamo umerne k tvojim odvodom. Ked platis minimum, vtedy sa nestazujes, vsakze.

thirstymonk
autor
15. nov 2025
@anonym_f34e7e

@thirstymonk a smetie dostavas priamo umerne k tvojim odvodom. Ked platis minimum, vtedy sa nestazujes, vsakze.

@anonym_f34e7e platim cosi viac ako minimum. Platim na cent tolko, co mi vypocitala socialna poistovna, ja som si tu sumu z riti nevycucal. 😁

thirstymonk
autor
15. nov 2025
@petamich

Nechapem asi na co sa pytas. Bud budes PN alebo nebudes PN. Ak budes, v tom pripade mozes nebyt doma iba v case vychadzok, inak mas dodrziavat liecebny rezim (vychadzky 8-22 ti pochybujem, ze lekar da, neobmedzene vychadzky dnes maju onkologicki pacienti, psychiatricky pacienti a pod.) A ak PN nebudes, mozes robic co chces a kde chces a o kolkej chces.

@petamich a aky je liecebny rezim s rozrezanou rukou? Doma sa rychlejsie zhoji jak v pizzerii napriklad?
Jasne, ja chapem, ze keby som bol PN kvoli sopliku, tak mam doma lezat pod perinou a liecit sa, ale toto je snad daco ine ne?

thirstymonk
autor
15. nov 2025
@doriiis

Nie, nemusíš byť PN vôbec. Ale potom nedostaneš ani tých 12 € na deň.

@doriiis ved to. A za 30 dni ked dostanem po 12€, t.j. 360€, tak je to lepsie jak klincom do oka ci?

anonym_f34e7e
15. nov 2025
@thirstymonk

@anonym_f34e7e platim cosi viac ako minimum. Platim na cent tolko, co mi vypocitala socialna poistovna, ja som si tu sumu z riti nevycucal. 😁

@thirstymonk ale nestazujes sa

zuzanaete
15. nov 2025
@thirstymonk

@thirstymonk Odvody ti rataju podla priznanych prijmov. Ak das do systemu malo, malo dostanes. Cez komercne poistovne mozes mat poistene dlhodobe pnky. Ludia, co kontroluju dodrziavanie liecebneho rezimu, nie su ziadni debilkovia. Robia si svoju pracu. Uz teraz sa pnky zneuzivaju. Co by nastalo, keby neboli ziadne kontroly? Budes rad, ak dostanes vychadzky na 2×2 hodiny cez den.

lenkakoc444
15. nov 2025

@thirstymonk ano kontrola moze prist aj v takomto pripade. Uplne s Tebou suhlasim ze je to blbost ved liecebny rezim bude asi tak 2x kontrola pocas tych 6t.
Ely tento system s kontrolami je velmi zle vymysleny. Pri mnohych diagnozach pn si lebo do prace nemozes, ale nemas zdrav.dovod sediet doma.

anonym_868351
15. nov 2025

Muz mal nohu,40eur na den za pnku,20eur denne od poistovne,a dalsia poistka vrati spet celu splatku hypo.Ale uz ide konecne od pondelka do prace,doma bol 6tyzdnov,aspon si riadne oddychol.

petamich
15. nov 2025
@thirstymonk

@petamich a aky je liecebny rezim s rozrezanou rukou? Doma sa rychlejsie zhoji jak v pizzerii napriklad?
Jasne, ja chapem, ze keby som bol PN kvoli sopliku, tak mam doma lezat pod perinou a liecit sa, ale toto je snad daco ine ne?

@thirstymonk nie nie je to ine, si na PN, tak mas dodrziavat liecebny a kludovy rezim a nie behat po pizzeriach a horach 🙂 a viac k tomu asi nie je co dodat

anonym_8ceaca
15. nov 2025

Najlepsie by bolo platit mininalne odvody, PN aby chodila tak 1200e/mesiac, a samozrejme ziadne kontroly, ze? Snivaj dalej.

anonym_7efe1b
16. nov 2025

nevieme kolko realne zarobis, ale ak dobre a platis len minimum odvodov mozes kaslat na pn, ale asi ti zalezi aj na tych 300 e, mozes aj risknut ist von mimo vychadzok, vsetko je len na tebe, inak vedia sa dat vychadzky aj napr. na 4 hodiny denne spolu, co by mohlo stacit, keby bolo leto asi by ta to viac stvalo, ale v tej tme, hmle a zime kde chces utekat 😁

thirstymonk
autor
16. nov 2025
@petamich

@thirstymonk nie nie je to ine, si na PN, tak mas dodrziavat liecebny a kludovy rezim a nie behat po pizzeriach a horach 🙂 a viac k tomu asi nie je co dodat

@petamich ano, to je totiz brutalna namaha ist na pizzu tuto 40 metrov od domu hore kopcom 😁😂😂😂

anonym_d35223
16. nov 2025

Je vtipné že na jednej strane hovoríš že sú tie peniaze smeti a že ti to za to nestojí a na druhej strane ich chceš 🙂 tak alebo buď tvrďas a dokáž že ich nechceš a nebuď na PN alebo sa prispôsob a daj si doma veget s tým, s pizzu a prechádzku vtesnáš do 2 hodín

thirstymonk
autor
16. nov 2025
@zuzanaete

@thirstymonk Odvody ti rataju podla priznanych prijmov. Ak das do systemu malo, malo dostanes. Cez komercne poistovne mozes mat poistene dlhodobe pnky. Ludia, co kontroluju dodrziavanie liecebneho rezimu, nie su ziadni debilkovia. Robia si svoju pracu. Uz teraz sa pnky zneuzivaju. Co by nastalo, keby neboli ziadne kontroly? Budes rad, ak dostanes vychadzky na 2×2 hodiny cez den.

@zuzanaete davam do systemu vsetko co realne zarobim. Neodzubujem

lucik194
16. nov 2025

vychadzky pokial nemas psycho diagnozu dostanes 2x denne.

ako sa s lekarom dohodnes.
2 hodiny doobeda a 2 hodiny poobede. to je presne na nakup potravin, vybavenie veci.
odporucam dodrziavat, kvoli kontrolam.

vychadzky na dlhsie nedostanes

anonym_9e78bc
16. nov 2025
@thirstymonk

@petamich ano, to je totiz brutalna namaha ist na pizzu tuto 40 metrov od domu hore kopcom 😁😂😂😂

@thirstymonk na tu pizzu ti ta vychadzka 2 hodiny bude uplne stacit. Aj kavu si stihnes dat. Aj liecebny rezim dodrzis. Kde je problem? Ved ak nechces, nemusis byt PN, v tom pripade si behaj kade chces a bez tych smiesnych 12 € na den.

anonym_32ad24
16. nov 2025

Buď si PN alebo nie si PN. A či budeš sedieť v pizzerii alebo doma je to jedno. Tiež v nej nebudeš sedieť celý deň.
O vychádzkach rozhoduje lekár . Aj o Tom či to bude 2+2, alebo 4 hodiny v kuse či neobmedzené
A teda sú to pre teba smeti, načo po nich tak ideš. Nemusis ísť na PN a byť odkázaný na tie smeti a môžeš si robiť čo chceš

anonym_d87300
16. nov 2025

@thirstymonk Takýchto drzáňov by mali kontrolovať na PN denne. Dostávaš priamo úmerne k odvodom. Musíš platiť ozaj tie minimálne, keď ti vychádza len 12€. A nie, lekár ti neobmedzené vychádzky nenapíše, kontrolujú ich. A ani si nemôžeš nadiktovať od do. Nepáči sa ti, pracuj.

anonym_d585de
16. nov 2025

@thirstymonk zaprdena PNkarka, to ze mas len 12 euro na den je len tvoj problem, a ano prdiet vonku na vychadzke mozes pocas povolenych vychadzok. dufam ze ti pride aj kontrola. na zaprdenie a prdy, tak na to je dobry fenikel

anonym_d585de
16. nov 2025
@zuzanaete

@zuzanaete vacsina je platena cez poistovne az po 3 tyzdnoch pn, co realne pri beznom ochoreni nie je. ale ano, ak niekto ma operaciu a potom rehabky, tak to vie pekne cislo spravit.

anonym_d585de
16. nov 2025

@thirstymonk a vychadzky od 6 do 22 nema ani psychiatricky pacient. pojem celodenna vychadzka neexistuje, a pochybujem ze ti da taku po akej tuzis, max 2hod doobeda ci 2 hod poobede. s dlahou na ruke behat po vonku, ked myslis...a ty sa zle nemas, realne zarobis ovela viac ako davas do systemu, ty si nie clovek s minimalnym prijmom, tak nam tu neklam. az teraz citam ze ide o o teba,

viestta
16. nov 2025
@thirstymonk

@doriiis ved to. A za 30 dni ked dostanem po 12€, t.j. 360€, tak je to lepsie jak klincom do oka ci?

@thirstymonk ked si tak spominam na vsetky tvoje temy o tom ako ojebabrat system a ako z neho vytrieskat maximum a zaroven do neho davat co najmenej (a priznaj, nebolo ich malo) tak je mi jasne preco sa trasies aj na tych 12€ co ti z PN prinalezi podla tvojich odvodov. Ak ti na nich tak strasne zalezi, tak budes sediet doma na zadku. Ked chces volnost, tak vykasli sa na system, uzivaj si ako uznas za vhodne. Ty sa musis rozhodnut ci si viac kolenovrt trasuci sa na kazde uericko alebo slobodny clovek, ktoreho system (SP) svojimi pravidlami obmedzovat nebude.
(Ozaj, ked platis minimalne odvody a zarabas podla teba viac ako dobre, kde mas tie peniaze, ked si odkazany na 12€ od socialnej poistovne?)

anonym_d585de
16. nov 2025
@viestta

@thirstymonk ked si tak spominam na vsetky tvoje temy o tom ako ojebabrat system a ako z neho vytrieskat maximum a zaroven do neho davat co najmenej (a priznaj, nebolo ich malo) tak je mi jasne preco sa trasies aj na tych 12€ co ti z PN prinalezi podla tvojich odvodov. Ak ti na nich tak strasne zalezi, tak budes sediet doma na zadku. Ked chces volnost, tak vykasli sa na system, uzivaj si ako uznas za vhodne. Ty sa musis rozhodnut ci si viac kolenovrt trasuci sa na kazde uericko alebo slobodny clovek, ktoreho system (SP) svojimi pravidlami obmedzovat nebude.
(Ozaj, ked platis minimalne odvody a zarabas podla teba viac ako dobre, kde mas tie peniaze, ked si odkazany na 12€ od socialnej poistovne?)

@viestta ja som celkom sklamana z toho prispevku, od neho by som taketo natahovanie dlani necakala. ze si tu bude pytat radu od MK ;D asi musi byt velmi zufaly....

anonym_d87300
16. nov 2025
@viestta

@viestta Ide o klasického internetového rozprávkara. Bohvie, koľko z toho, čo tu popísal, je pravda.

viestta
16. nov 2025
@anonym_d585de

@viestta ja som celkom sklamana z toho prispevku, od neho by som taketo natahovanie dlani necakala. ze si tu bude pytat radu od MK ;D asi musi byt velmi zufaly....

@anonym_d585de on ie je zufaly, on je vycurany

anonym_d585de
16. nov 2025
@viestta

@anonym_d585de on ie je zufaly, on je vycurany

@viestta a este aj zaprdeny. bola som dlhodobo PN a teda aj za 300 euro som bola vdacna. ale nechodila som na pizzu, lebo som rozumne hospodarila. ak mam 300 eurovu pn si 3 x premyslim kam dam peniaze, ale 300 su minimalne bezne vydavky na byvanie vo vlastnom..

Strana
z3