icon

PN a voľný pohyb po operácii ruky

thirstymonk
15. nov 2025

Cauko. Chcem sa opytat, ci pri kazdej PN musim automaticky prdiet doma na riti? Institut PN ako zivnostnik, pracujúci z domu, nevyuzivam. Nie som ten typ sojoveho chlapca, ktoreho zlozi soplik, pracujem bezne normalne aj v 40°C. Lenze teraz idem na operaciu ruky a potom ju budem mat 6 tyzdnov v dlahe. To znamena, ze nemozem robit na PC a jednou rukou to je onicom.

PN nevyuzivam z toho dovodu, ze za to ako szco dostavam uplne smeti (12€ denne) a musim cakat, kde jaky debilko z uradu ma tu pride kontrolovat. To mi za to nestoji.

Takze. Ak mam fuc ruku, znamena to automaticky, ze aj tak musim doma smrdiet? Nemozem si volne chodit kade-tade po prirode a tak? Moj doktor mi bez problemov da vychadzky aj 6:00-22:00 ak je daco take vobec mozne. Ale ze ci vobec pytat,alebo netreba?

anonym_62815d
16. nov 2025
@anonym_d585de

@viestta a este aj zaprdeny. bola som dlhodobo PN a teda aj za 300 euro som bola vdacna. ale nechodila som na pizzu, lebo som rozumne hospodarila. ak mam 300 eurovu pn si 3 x premyslim kam dam peniaze, ale 300 su minimalne bezne vydavky na byvanie vo vlastnom..

@anonym_d585de a ešte aj somár

terezia74
16. nov 2025

@thirstymonk takých ako si ty, by som aj nahlásila. Do štátu 💩 a keď som PN, tak nadávať na systém.
Ale tých 12 e na deň dostať chceš 🤣ja som bola PN, sedela som doma na riti, a PNku som mala priamoumernu platu

anonym_9ce00f
16. nov 2025

co chces pocut ? PN sa ti vyratala z toho co odvadzas
vychadzky 2x 2 hodiny ak chces pizu mimo toho casu tak si objednaj domov
ak sa ti nepaci nechod na PN neni to povinnost

anonym_62815d
16. nov 2025

@thirstymonk nemusíš doma smrdiet, stačí sa umývať

lienka.7
16. nov 2025

@thirstymonk vzdaj sa tých "hlúpych smeti" (mam na mysli 12€) od štátu a môžeš si robiť čo len chceš.
Inak dalsi odrbavacik zivnostnicek ako vyšitý. Na neznamenu ruku peniaze brat to áno, a keď sa zlomí, tak stať plat, ale ja si budem robiť čo len chcem. No môj zlatý, takto to chvalabohu nefunguje. Nikto ta nenúti ist na PNku, pokojne si robkaj doma.

anonym_161d4b
16. nov 2025

@thirstymonk tak ak ti dá Dr vychádzky celodenne nech sa páči. Čo vlastne riešiš? Buď ti záleží na tých drobných čo ti dá štát alebo nie.
Muž bol po operácii ramena doma 6 mes. No on sa pomaly ani z postele postaviť nemohol ( bol po nehode a mal aj pomliaždené pluca)
No práca nepočkala, dva týždne ako tak doma a potom som s ním chodila do prace on sedel na stoličke a ja som robila čo mi povedal. Našťastie kontrola neprišla, vlastne iba raz a aj to sme sedeli na terase a vraj sa k nám nemohli dostať, dovolať, dokricat.
Takze sme boli robiť bordel na sociálke.

lienka.7
16. nov 2025
@viestta

@thirstymonk ked si tak spominam na vsetky tvoje temy o tom ako ojebabrat system a ako z neho vytrieskat maximum a zaroven do neho davat co najmenej (a priznaj, nebolo ich malo) tak je mi jasne preco sa trasies aj na tych 12€ co ti z PN prinalezi podla tvojich odvodov. Ak ti na nich tak strasne zalezi, tak budes sediet doma na zadku. Ked chces volnost, tak vykasli sa na system, uzivaj si ako uznas za vhodne. Ty sa musis rozhodnut ci si viac kolenovrt trasuci sa na kazde uericko alebo slobodny clovek, ktoreho system (SP) svojimi pravidlami obmedzovat nebude.
(Ozaj, ked platis minimalne odvody a zarabas podla teba viac ako dobre, kde mas tie peniaze, ked si odkazany na 12€ od socialnej poistovne?)

@viestta nepísal tu minule, ze ci dostane na dieta ZTP? Ze to chce kvôli vstupu za euro?

viestta
16. nov 2025
@lienka.7

@viestta nepísal tu minule, ze ci dostane na dieta ZTP? Ze to chce kvôli vstupu za euro?

@lienka.7 hej, hej, chcel pre dieta ZTP aby mohol chodit do aquaparku a neplatit parkovne

lienka.7
16. nov 2025
@viestta

@lienka.7 hej, hej, chcel pre dieta ZTP aby mohol chodit do aquaparku a neplatit parkovne

@viestta vstupné mu nevadí, ale parkovne ano 🙈

janulik2008
16. nov 2025

Sestra bola Pn po operácii karpálneho tunela a musela byť doma. Akurát keď vychádzky mala tak nebola doma

anonym_0f903d
16. nov 2025

@thirstymonk ja mám ešte menej pn 8€ na deň, v mojom prípade zamestnávateľ nechcel platiť viacej na odvodoch, som dlhodobo pn ale mám aj v komerčnej poisťovni poistku tak aj to mi vyplácajú tak neni to až taká bieda. A to som už pn 5.mesiac, snažím sa dodržiavať vychádzky

reela
16. nov 2025

"Nie som ten typ sojoveho chlapca, ktoreho zlozi soplik", ale nedokazes pracovat na pc s jednou rukou?? To mi nejako nevychadza. Ja som to zvladla.

amdornik
16. nov 2025

@thirstymonk nerozumiem celkom otázke. píšeš, že lekár ti dá vychádzky pokojne aj od 6 do 22. tak na čo riešiš na MK? prišiel si sa posťažovať, že dostaneš "len" 360? koľko si odviedol, toľko dostaneš. pripomínaš mi podnikateľov, ktorí krákali počas covidu, ako málo im štát prispieva. nuž, kto chcel kam, pomôžme mu tam.
byť na tvojom mieste, beriem PN a celodenné vychádzky. amen-tma.

zuzanaete
16. nov 2025
@amdornik

@thirstymonk nerozumiem celkom otázke. píšeš, že lekár ti dá vychádzky pokojne aj od 6 do 22. tak na čo riešiš na MK? prišiel si sa posťažovať, že dostaneš "len" 360? koľko si odviedol, toľko dostaneš. pripomínaš mi podnikateľov, ktorí krákali počas covidu, ako málo im štát prispieva. nuž, kto chcel kam, pomôžme mu tam.
byť na tvojom mieste, beriem PN a celodenné vychádzky. amen-tma.

@amdornik Celodenne vychadzky mu lekar neda. To si len idealne predstavuje.

amdornik
16. nov 2025
@zuzanaete

@zuzanaete ale prosím ťa, tiež už nepíš hlúposti. od pondelka nastupujem. ale bola som 3 mesiace PN. mala som vychádzky od 8 do 18. reálne, oficiálne, potvrdené. záleží to od diagnózy a od lekára.

anonym_e85a99
16. nov 2025

Môj manžel robí na PC a mal operovanú zlomenú kľúčnu kosť, po operácii ešte fixovanú. Bol PN tri týždne (!) a potom sa už pýtal do práce. A to nie je žiadny debilko s 12€ PN na deň, ale riadny zamestnanec s riadnymi odvodmi. Vychádzky mal 2x denne po 2 hodiny. V horúcom lete. A zvládli sme to aj s dvomi deťmi v bytovke.

anonym_d87300
16. nov 2025
@amdornik

@zuzanaete ale prosím ťa, tiež už nepíš hlúposti. od pondelka nastupujem. ale bola som 3 mesiace PN. mala som vychádzky od 8 do 18. reálne, oficiálne, potvrdené. záleží to od diagnózy a od lekára.

@amdornik Áno, výnimočne možno dostaneš aj takéto vychádzky. Aj keď moc neverím. Konisko znesie klamstvá. Možno pri Fkových dg.

anonym_d154c4
16. nov 2025
@lucik194

vychadzky pokial nemas psycho diagnozu dostanes 2x denne.

ako sa s lekarom dohodnes.
2 hodiny doobeda a 2 hodiny poobede. to je presne na nakup potravin, vybavenie veci.
odporucam dodrziavat, kvoli kontrolam.

vychadzky na dlhsie nedostanes

@lucik194 ja nemám psych. Diagnózu a vychádzky mám od 13:00 do 19:00 😀 doma som 2 mesiace a nikto ešte ani neprišiel

amdornik
16. nov 2025
@anonym_d154c4

@lucik194 ja nemám psych. Diagnózu a vychádzky mám od 13:00 do 19:00 😀 doma som 2 mesiace a nikto ešte ani neprišiel

@anonym_d87300 ja také mám. a je mi srdečne jedno, či si ty myslíš, či to je pravda alebo nie je. ide o problém pohybového aparátu, kedy som mohla ísť na prechádzky (dokonca odporúčané!) vtedy, keď som nemala bolesti. nie keď som bolesti mala. bolesť si nenačasuješ, príde-odíde... preto také vychádzky. a nie je to výnimka. niekto vychádzkami aj rehabilituje istým spôsobom.

@anonym_d154c4 ja prakticky 3 a tiež žiadna kontrola ako... však ani na tej SP nie sú sprostí a nebudú behať na kontroly tým, čo mali operovanú ruku, koleno, či karpálny tunel a majú vychádzky pol dňa alebo tak ako ja. ja som ale ten čas dodržiavala. pred 8 a po 18 som nikdy nikde nebola. však nebol dôvod. cez deň som sa "vyvenčila", koľko som vládala, pretože pre mňa to bola aj súčasť rehabilitácie.

anonym_d585de
16. nov 2025
@amdornik

@amdornik netrep debiliny prosim ta, tvoj lekar nema co take davat alebo si bol so psycho diazgnozou tak mozno. mas depresie?

anonym_d585de
16. nov 2025
@lienka.7

@lienka.7 fuj to vazne? je mi z neho na blyti

amdornik
16. nov 2025
@anonym_d585de

@amdornik netrep debiliny prosim ta, tvoj lekar nema co take davat alebo si bol so psycho diazgnozou tak mozno. mas depresie?

@anonym_d585de no, tak si sa prejavila. je ti lepšie?

anonym_5c013a
16. nov 2025

@thirstymonk nemozes len v case vychadzky
Mimochodom ja som bola na pn a doktorka v kolonke vychadzky napisana NEOBMEDZENE, mala som napisany trvaly aj prechodny pobyt cize som si chodila kde chcem a robit co chcem , ist kedy chcem , to boli bozske dni 😂

janulik2008
16. nov 2025
@anonym_5c013a

@thirstymonk nemozes len v case vychadzky
Mimochodom ja som bola na pn a doktorka v kolonke vychadzky napisana NEOBMEDZENE, mala som napisany trvaly aj prechodny pobyt cize som si chodila kde chcem a robit co chcem , ist kedy chcem , to boli bozske dni 😂

@anonym_5c013a ono to záleží asi naozaj od dr. Pri starej dr nedostala sestra ani vychádzky a nový dr jej vychádzky dal v pohode 2x denne po 2 hodiny. Inak mala aj kontrolu raz 😁 ale neobmedzené vychádzky by som brala aj ja 😁

anonym_5c013a
16. nov 2025
@janulik2008

@anonym_5c013a ono to záleží asi naozaj od dr. Pri starej dr nedostala sestra ani vychádzky a nový dr jej vychádzky dal v pohode 2x denne po 2 hodiny. Inak mala aj kontrolu raz 😁 ale neobmedzené vychádzky by som brala aj ja 😁

@janulik2008 bolo to super, dve pobytove adresy, aj keby ma na jednej hladali, mohla som povedat ze som bola na druhej adrese a nikto by to overil nemohol v danej chvili, chodila som si kde som chcela
Kontrolu som ziadnu nemala za celych 9mesiacov ani raz

anonym_5c013a
16. nov 2025
@zuzanaete

@zuzanaete ja som mala, v kolonke vyvhsdzky neobmedzene

zuzanaete
16. nov 2025
@amdornik

@anonym_d87300 ja také mám. a je mi srdečne jedno, či si ty myslíš, či to je pravda alebo nie je. ide o problém pohybového aparátu, kedy som mohla ísť na prechádzky (dokonca odporúčané!) vtedy, keď som nemala bolesti. nie keď som bolesti mala. bolesť si nenačasuješ, príde-odíde... preto také vychádzky. a nie je to výnimka. niekto vychádzkami aj rehabilituje istým spôsobom.

@anonym_d154c4 ja prakticky 3 a tiež žiadna kontrola ako... však ani na tej SP nie sú sprostí a nebudú behať na kontroly tým, čo mali operovanú ruku, koleno, či karpálny tunel a majú vychádzky pol dňa alebo tak ako ja. ja som ale ten čas dodržiavala. pred 8 a po 18 som nikdy nikde nebola. však nebol dôvod. cez deň som sa "vyvenčila", koľko som vládala, pretože pre mňa to bola aj súčasť rehabilitácie.

@amdornik Ludi na kontrolu nevyberaju podla diagnozy. Im system vypluje zoznam bez ohladu na diagnozu. K niekomu sa nedostanu ani raz pri dlhodobej pn a k niekomu mozu prist aj 2x do mesiaca.

rozculena
16. nov 2025
@anonym_0f903d

@thirstymonk ja mám ešte menej pn 8€ na deň, v mojom prípade zamestnávateľ nechcel platiť viacej na odvodoch, som dlhodobo pn ale mám aj v komerčnej poisťovni poistku tak aj to mi vyplácajú tak neni to až taká bieda. A to som už pn 5.mesiac, snažím sa dodržiavať vychádzky

@anonym_0f903d zamestnávateľ si nemôže určiť,koľko bude platiť,to je čo za hlúposť?

rozculena
16. nov 2025
@janulik2008

@janulik2008 2x denne vychádzky po 2 hodiny je normálne,to nie nič nezvyčjné.
A nedať vychádzky je tiež normálne,mne obvodná povedala,že prvé dva týždne sa nedávajú.

janulik2008
16. nov 2025
@rozculena

@janulik2008 2x denne vychádzky po 2 hodiny je normálne,to nie nič nezvyčjné.
A nedať vychádzky je tiež normálne,mne obvodná povedala,že prvé dva týždne sa nedávajú.

@rozculena veď ja sa nehadam že to není normálne 😁 2x denne 2 hodiny sú normálne len keby že bola Pn že je chorá ok ale s rukou?