icon

PN a voľný pohyb po operácii ruky

thirstymonk
15. nov 2025

Cauko. Chcem sa opytat, ci pri kazdej PN musim automaticky prdiet doma na riti? Institut PN ako zivnostnik, pracujúci z domu, nevyuzivam. Nie som ten typ sojoveho chlapca, ktoreho zlozi soplik, pracujem bezne normalne aj v 40°C. Lenze teraz idem na operaciu ruky a potom ju budem mat 6 tyzdnov v dlahe. To znamena, ze nemozem robit na PC a jednou rukou to je onicom.

PN nevyuzivam z toho dovodu, ze za to ako szco dostavam uplne smeti (12€ denne) a musim cakat, kde jaky debilko z uradu ma tu pride kontrolovat. To mi za to nestoji.

Takze. Ak mam fuc ruku, znamena to automaticky, ze aj tak musim doma smrdiet? Nemozem si volne chodit kade-tade po prirode a tak? Moj doktor mi bez problemov da vychadzky aj 6:00-22:00 ak je daco take vobec mozne. Ale ze ci vobec pytat,alebo netreba?

Strana
z3
rozculena
16. nov 2025
@janulik2008

@rozculena veď ja sa nehadam že to není normálne 😁 2x denne 2 hodiny sú normálne len keby že bola Pn že je chorá ok ale s rukou?

@janulik2008 takže s rukou môže chodiť von či ako si to myslela?

janulik2008
16. nov 2025
@rozculena

@janulik2008 takže s rukou môže chodiť von či ako si to myslela?

@rozculena sestra bola na operácii karpálneho tunela a nedostala vychádzky tak to nás prekvapilo že jej ich nedala až keď šla k druhému dr tak ich dostala

anonym_0f903d
16. nov 2025
@rozculena

@anonym_0f903d zamestnávateľ si nemôže určiť,koľko bude platiť,to je čo za hlúposť?

@rozculena ja som to skôr tak myslela že zamestnávateľ platí za mna malé odvody, že nechce mi dať lepšiu zmluvu a tým pádom nechce platiť vyššie odvody. Vždy keď som tlačila na neho že nech dá lepšiu zmluvu tak vždy že odvody sa platia veľa a buď mi dá zmluvu a odvody si budem kvázi platiť sama, že mi to bude strhávať z platu. Alw niesom prvá ani jedna v gastre kto pracuje na dohody alebo minimálny. Mala som polovičný úväzok dokonca.

rozculena
16. nov 2025
@anonym_0f903d

@rozculena ja som to skôr tak myslela že zamestnávateľ platí za mna malé odvody, že nechce mi dať lepšiu zmluvu a tým pádom nechce platiť vyššie odvody. Vždy keď som tlačila na neho že nech dá lepšiu zmluvu tak vždy že odvody sa platia veľa a buď mi dá zmluvu a odvody si budem kvázi platiť sama, že mi to bude strhávať z platu. Alw niesom prvá ani jedna v gastre kto pracuje na dohody alebo minimálny. Mala som polovičný úväzok dokonca.

@anonym_0f903d sama platiť odvody pri zmluve? To je aká somarina

anonym_d585de
16. nov 2025
@anonym_0f903d

@anonym_0f903d tak nerob v gastre

anonym_0f903d
16. nov 2025
@rozculena

@anonym_0f903d sama platiť odvody pri zmluve? To je aká somarina

@rozculena áno tak mi bolo povedané, pokial chcem riadnu zmluvu koli úveru, tak že odvody si budem hradiť sama. Takze taký sú niektorí podnikatelia.

anonym_d585de
16. nov 2025
@anonym_0f903d

@rozculena áno tak mi bolo povedané, pokial chcem riadnu zmluvu koli úveru, tak že odvody si budem hradiť sama. Takze taký sú niektorí podnikatelia.

@anonym_0f903d ano gastro je v tomto totalne na rit. akoze ok, asi mas zjavne pekne tringelty ale necakaj pekne ocr/pn ci dochodok...podpora tiez. sama som robila v gastre a bola este aj bez tringeltov....

sono2
16. nov 2025
@petamich

Nechapem asi na co sa pytas. Bud budes PN alebo nebudes PN. Ak budes, v tom pripade mozes nebyt doma iba v case vychadzok, inak mas dodrziavat liecebny rezim (vychadzky 8-22 ti pochybujem, ze lekar da, neobmedzene vychadzky dnes maju onkologicki pacienti, psychiatricky pacienti a pod.) A ak PN nebudes, mozes robic co chces a kde chces a o kolkej chces.

@petamich presne

aandrea9
16. nov 2025

@thirstymonk ak sú ti tie smeti aj tak málo, nemusíš sa dat vypísať na PN a prdieť doma na riti. Vychádzky od 6-22 ti žiadny lekár nedá.

rozculena
16. nov 2025
@anonym_0f903d

@anonym_0f903d A ty si sa nechala ojebkať? On ako zamestnávateľ ťa musí nahlásiť na soc. aj zdravotnú poisťovňu a platiť odvody.Neviem,ako si to predstavuje v praxi,že by si si to platila sama.
Ste obidvaja úplne mimo,čo sa týka ZP

anonym_19a210
16. nov 2025

Veď toto, že tieto vychádzky sú o ničom a pri zlomenej ruke, hoci aj len prste na ruke musis knedlit doma skoro celý deň. Ak ťa to poteší, tak prvých 10 dní od vypísania PN ešte nie si v systeme, takže ti nepríde kontrola ak ju niekto naschvál nepošle.

anonym_868351
16. nov 2025
@anonym_0f903d

@anonym_0f903d a stoji ti to za to???Robit pre takeho curaka,co iba teba odrbava.Ja som robila asi 3m,pre takeho na paske ani nie minimalka,mozno 300eur a 350eur na ruku.Ale teda ja som hlavne chcela viac posuvat a viac zarabat,tak potom bolo inde a normalna zmluva 850eur,a aj to mi bolo malo.Ale vzdy som vedela,kde chcem pracovat a to sa mi aj podarilo a som naozaj spokojna aj s platom od 1600 az do 2300eur donesiem v cistom len ja domov.

anonym_d585de
16. nov 2025
@anonym_868351

@anonym_0f903d a stoji ti to za to???Robit pre takeho curaka,co iba teba odrbava.Ja som robila asi 3m,pre takeho na paske ani nie minimalka,mozno 300eur a 350eur na ruku.Ale teda ja som hlavne chcela viac posuvat a viac zarabat,tak potom bolo inde a normalna zmluva 850eur,a aj to mi bolo malo.Ale vzdy som vedela,kde chcem pracovat a to sa mi aj podarilo a som naozaj spokojna aj s platom od 1600 az do 2300eur donesiem v cistom len ja domov.

@anonym_868351 ludia nemyslia na PN ci ocr.

anonym_868351
16. nov 2025
@anonym_d585de

@anonym_868351 ludia nemyslia na PN ci ocr.

@anonym_d585de veru nemyslia,potom placu z coho budu zit,ked su na slabej pn,ci ocerke.Muz na ocr by mal vyse 100eur na den,ta sa plati samizda ako dovolenka a tam ma 14eur na hod.

anonym_0f903d
16. nov 2025
@anonym_d585de

@anonym_0f903d ano gastro je v tomto totalne na rit. akoze ok, asi mas zjavne pekne tringelty ale necakaj pekne ocr/pn ci dochodok...podpora tiez. sama som robila v gastre a bola este aj bez tringeltov....

@anonym_d585de tringelty neočakávam pretože som v kuchyni, tak isto aj pn mi vyšla minimálna, úplne na nič, tak isto viem že materská bude rovnako na nič, dôchodok…

anonym_0f903d
16. nov 2025
@rozculena

@anonym_0f903d A ty si sa nechala ojebkať? On ako zamestnávateľ ťa musí nahlásiť na soc. aj zdravotnú poisťovňu a platiť odvody.Neviem,ako si to predstavuje v praxi,že by si si to platila sama.
Ste obidvaja úplne mimo,čo sa týka ZP

@rozculena čo sa týka odvodov ja niesom mimo, nevyznám sa síce do toho riadne ako odborník, ale viem že zamestnávateľ momentálne platí odvody minimálne (cca 250€, presnú sumu neviem…) no a ja keď som chcela aby mi navýšil zmluvu koli úveru tak by samozrejme stúpli odvody a to čo by kvázi mal zaplatiť zamestnávateľ tak by mi ten rozdiel stiahol z výplaty. Z pohľadu zamestnávateľa prečo by mal dávať vyššiu zmluvu keď nemusí, a musel by platiť vysoké odvody.. je to svinstvo, že zamestnávajú na minimálne mzdy, síce zvyšok na ruku ale čo z budúcnosti. Ja som na takýto spôsob ani nepristúpila aby som platila 700€ odvody..

anonym_0f903d
16. nov 2025
@anonym_868351

@anonym_868351 dakedy som mala pekne na ruku, slušnú sumu na výplatu, takze ono to v tom prípade bolo fajn, len horšie zd ta pn OČR alebo materská dôchodok budú nízke

anonym_868351
16. nov 2025
@anonym_0f903d

@anonym_868351 dakedy som mala pekne na ruku, slušnú sumu na výplatu, takze ono to v tom prípade bolo fajn, len horšie zd ta pn OČR alebo materská dôchodok budú nízke

@anonym_0f903d ale to su dolezite veci v zivote.Mala materska,ta moze aj do nepohody priviest,miesto toho,aby si si uzivala tehotenstvo a potom malicke alebo dlhodoba pnka,to tiez vie urobit svoje aj po psychyckej stranke.Ono vsetko sa lahsie riesi,ci viac si clovek uziva ked je vsetko tak ako to ma byt.Ano teraz na dochodok nemyslis,ale potom mozes plakat.
Muz si spori 55 v 3pilieri a zamestnavatel dava 35eur,aj ja sa musim uz na to dat,ale ako si sa mi to riesit nechce,ale budem musiet.Stoji ti to naozaj za to??

anonym_868351
16. nov 2025
@anonym_0f903d

@anonym_0f903d si zober moja cena prace bola za mim.mesiac 3500eur,v hrubom 2602eur,cista mzda 1916eur.Aka by to bola super vyplata dostat tu cenu prace,alebo teda aspon to co mam v hrubom.Tvoj zamestnavatel riadne odrbava stat ale hlavne teba,ty prichadzas o vela.

anonym_0f903d
16. nov 2025
@anonym_868351

@anonym_0f903d ale to su dolezite veci v zivote.Mala materska,ta moze aj do nepohody priviest,miesto toho,aby si si uzivala tehotenstvo a potom malicke alebo dlhodoba pnka,to tiez vie urobit svoje aj po psychyckej stranke.Ono vsetko sa lahsie riesi,ci viac si clovek uziva ked je vsetko tak ako to ma byt.Ano teraz na dochodok nemyslis,ale potom mozes plakat.
Muz si spori 55 v 3pilieri a zamestnavatel dava 35eur,aj ja sa musim uz na to dat,ale ako si sa mi to riesit nechce,ale budem musiet.Stoji ti to naozaj za to??

@anonym_868351 na dôchodok si sporím aj ja. Momentálne čo sa týka zmluvy a zamestnania je to už jedno, pretože som tehotná a na pn, po materskej sa určite nevratim do tej roboty, a určite už budem rozmýšľať tak aby to bolo do budúcna lepšie než teraz.

anonym_868351
16. nov 2025
@anonym_0f903d

@anonym_868351 na dôchodok si sporím aj ja. Momentálne čo sa týka zmluvy a zamestnania je to už jedno, pretože som tehotná a na pn, po materskej sa určite nevratim do tej roboty, a určite už budem rozmýšľať tak aby to bolo do budúcna lepšie než teraz.

@anonym_0f903d tak to je super rozhodnutie,aj ked je ozaj uz neskoro.Ale tak aspon si sa poucila.A moc ti drzim palce,nech potom po rd najdes riadnu pracu aj s dobrym platom.

rozculena
16. nov 2025
@anonym_0f903d

@rozculena čo sa týka odvodov ja niesom mimo, nevyznám sa síce do toho riadne ako odborník, ale viem že zamestnávateľ momentálne platí odvody minimálne (cca 250€, presnú sumu neviem…) no a ja keď som chcela aby mi navýšil zmluvu koli úveru tak by samozrejme stúpli odvody a to čo by kvázi mal zaplatiť zamestnávateľ tak by mi ten rozdiel stiahol z výplaty. Z pohľadu zamestnávateľa prečo by mal dávať vyššiu zmluvu keď nemusí, a musel by platiť vysoké odvody.. je to svinstvo, že zamestnávajú na minimálne mzdy, síce zvyšok na ruku ale čo z budúcnosti. Ja som na takýto spôsob ani nepristúpila aby som platila 700€ odvody..

@anonym_0f903d a to by ti stiahol z výplaty ako? Z výplaty sa nemôže len tak "sťahovať"
To by bolo v akej kolónke na páske?

anonym_d585de
16. nov 2025
@anonym_0f903d

@anonym_d585de tringelty neočakávam pretože som v kuchyni, tak isto aj pn mi vyšla minimálna, úplne na nič, tak isto viem že materská bude rovnako na nič, dôchodok…

@anonym_0f903d zmen pracu. mimo gastro. ale asi si nosis domov jedlo, to je plus, poznam to.

anonym_0f903d
16. nov 2025
@anonym_d585de

@anonym_0f903d zmen pracu. mimo gastro. ale asi si nosis domov jedlo, to je plus, poznam to.

@anonym_d585de popravde nikdy som si nedoniesla domov jedlo. Ale poznám takých čo nosia

anonym_0f903d
16. nov 2025
@anonym_868351

@anonym_0f903d tak to je super rozhodnutie,aj ked je ozaj uz neskoro.Ale tak aspon si sa poucila.A moc ti drzim palce,nech potom po rd najdes riadnu pracu aj s dobrym platom.

@anonym_868351 ďakujem. Určite po rd budem vyhľadávať prácu s riadnou zmluvou, dúfam že aj s dobrým platom a samozrejme z časom vhodny keďže budem mat dieťa

anonym_0f903d
16. nov 2025
@rozculena

@anonym_0f903d a to by ti stiahol z výplaty ako? Z výplaty sa nemôže len tak "sťahovať"
To by bolo v akej kolónke na páske?

@rozculena minimálne odvody, tak isto je to napísané aj na páske..

anonym_d585de
17. nov 2025
@anonym_0f903d

@anonym_d585de popravde nikdy som si nedoniesla domov jedlo. Ale poznám takých čo nosia

@anonym_0f903d ja som nosila a to bola jedina zachrana , na strave som vela usetrila

rozculena
17. nov 2025
@anonym_0f903d

@rozculena minimálne odvody, tak isto je to napísané aj na páske..

@anonym_0f903d ja som sa pýtala na niečo iné

Strana
z3