Po operácii mi puchne noha. Čo mám robiť?
Ahojte, v piatok ma operovali pre fractura trimaleolaris, vonkajšia aj vnútorná zlomenina členka asi tak nejak mi to vysvetlili,
teraz som 4 deň po operácii, dali mi skrutku, korkovú dlahu, som už doma a puchnú mi prsty na tej operovanej nohe aj celé predkolenie. Ležím, nohu mám vyloženú ale nejako to nepomáha a stále cítim mravenčenie. Mali ste niekto podobný zdravotný problém? Čo mám robiť aby noha odpuchla? Díky moc.
@emkaemkam A nevies kedy ti budu vyberat sroby? A po akej dobe si mohla stupat na tu nohu? A stichy ti kedy vyberali? Prepac za tolko otazok 😂
@monika2904 nevadi ja som sa ties tolko vypitovala 😉 nemala som stehy mala som svorki vybrali mi ich asi po 12 dnoch na nohu som stupla prvykrat ked mi dali dole sadru a dali mi ortezu taku ako cizma strasnr smiesna orteza haha asi dva tyzdne potom ako mi dali dolr sadru som stupala s jednom barlov a potom som isla na prvu rehabku tamm mi povedali ze mozrm plne zatazit nohu prisla som domov bol strasny neporiadok tak som sa nastvala ze som sla hned upratovat bez barlach 😀 ale s ortezov na nohe na 3 rehabke som zacala chodit us aj bez ortezy opuchuje mi to stale ale us to tak neboli kazdy tyzden je lepsi a lepsi ja som sa ties bala vsetkeho ze us nebudem chodit ako kedysi alebo ze budem krivat ale nie netreba sa bat ja som s pociatku krivala ale us nekrivam a sruby mi budu vyberat o rok tak sa to vybera o rok ale ja si to asi nedam vybrat nepojdem potom ti este daju dlahu a budes ju mat cca mesiac
A nevadia ti tam tie sroby? Pretoze ja ich akokeby citim. Amu zlomeninu si mala. Ja ho mam zlomeny z oboch stran preto sa pytam. Dalujem
@emkaemkam ake máš šroby v nohe ak sa smiem pripojt?a čo konkretne maš zošrobovane. Ja mám 4 titanove šroby v nohe teda prsty na nohe mám zošrobovane a palec zdrotovany. No už su to dva roky od operacie mam bolesti krivam prsty nezohnem. No poldla dr.operacia dopadla dobre len pooperačny stav je na prd. Neviem čo dalej. Teraz som bola na CT a čakam na ortopediu čo mi povedia.
Neviem ake mam sroby mne ani nechceli povedat co mam v nohe vraj ked to uvidm tak sa budem bat zacat chodit len poslednu kontrolu co som mala tak tam nebol moj lekar zastupoval ho iny a ten mi len povedal ze tam mam zelezne tice sroby a droty nechcela som vediet us nic stacilo mi to mna to ties boli ked chodim niekedy ked chodim cely den dneska som bola cely den s malim vonku a teras ma to tak strasne boli beriem ibalgin natriem si mast a prejde to mala som vonkajsiu zlomeninu clenka s oboch stran ihlicu a pistalu na viac casti jeden znamy ties mal operovany clenok a takties je tomu us dva roky a stale niekedy kriva a opuchuje mu to stale tak ja ties neviem co bude dalej ked ukoncim rehabku stale este krivam je to dost na prd a este ked mam rocneho chlapceka co stale len beha a manzel v praci prajem vela stastia baby cim skor aby sme sa stoho uzdravili🙂
@emkaemkam no ja som už 2r po operacii no chodim do prace kde 8h stojím na nohách a mam pracovnu obuv s ocelovou špicov čiže tažku obuv aj ked mam ortopedicke vložky no bolesti mám velke no neviem čo bude dalej podla mňa to nemám.dobre zoperovane ja neviem uvidim čo mi povie ortoped na CT vysledky.
@butterfly333 drzim palce 👍😉
Ahojte.nechcem zakladat novu temu, tak snad si ma tu dakto vsimne 🙂 cca 11 dni mam sadru kvoli zlomenine kosticky v chodidle a pretrhnutiu vazu. Na nohu nemam dostupovat celych 6 tyzdnov. No ale samozrejme dnes som sa strepala na barliach a spadla na tu sadru asi tak vyska 15 cm od zeme. Nezacitila som ziadnu bolest ani nic, len neviem ci treba ist na nejaku kontrolu alebo nie. U nas v nemocnici su trochu neprijemny chirurgovia a tak ak pridem zbytocne ma zozeru 🙂 dakujem
Ja som mala trojitu zlomeninu členku. 9 sruby ,dlaha a klinec z vnútornej strany. Po roku som si dala všetko vybrat. Teraz už 2 rok pracujem ,13 hodín som na nohách. Bicyklujem, behám, skacem. Sem tam zaboli,alebo zakryvam.Rany mám pekné zahojene a aj jazvy už nevidno. Brala som aj pri prvej a aj pri druhej operácií wobenzyn.A najlepšie som nohu rozcvicila plavanim a potom pri mori ,chodenie v piesku pri brehu.
Ak sa mozrm spytat som druhy rok po operacii chcem si ist dat vybrat vsetko von ak mi to vyberu daju mi zase sadru ale ako to vlastne budem hned chodit aky vlastne je tam postup
@emkaemkam Ja som hneď na druhý deň ráno chodila. Mala som len zaviazana nohu. Stehy vybrali na 12 deň. Odporúčam potom v lete more a tam kde je piesocna pláž. Tam som si najviac rozcvicila nohu a pri plávaní.
Je to uplne normalne do nohy sa dostane krv a preto je hned fialova mne to robi stale aj 7 tyzdnov po operacii
Aha dobre vedieť ďakujem ste ma ukľudnili 🙂
@lajaxis ahoj mne sa ani nezdá taka opuchnuta to ja som ju mala opuchnutu omnoho viac ešte po dvoch mesiacoch po operácii. A teraz keď rehabilitujem tak je večer ako papuca spuchnuta. Tak držím palce nech si rýchlo fit skoré uzdravenie
aj mne puchla noha po operacii haluxov....ked uz boli jazvy zahojene tak som si nohu macala v domacom vine.....fakt zabralo
@daturka1 fakt

Monika2904 nemam barle len ked niekam idem na dlhsiu cestu tak zoberiem jednu barlu pretoze ked dost vela chodim opuchne mi noha a strasne boli nato beriem ibalgin a mast octanovu aj veral ja mam dve velke zeleza 4 skrutky a droty musis vydrzat zlepsi sa to mne sa to zlepsuje rehabka mi velmi pomohla inak by som ani nevstala na tu nohu 😉