Po operácii slepého čreva bez Fraxiparinu
Ahojte chcem sa spýtať, utorok som bola som operovaná vyberali mi slepé črevo.Ut,st,štv mi pichali liek proti zrážanlivosti krvi, štvrtok ma pustili domov ale uz mi nedali naby som si doma pichala.Žial zistila som az teraz ze sa to má pichať aj naďalej,lekarom som verila.Bola som v ten den dokonca hned aj u obvodnej ani tá sa ma nespytala na to či to mám predpísané.Teraz je sobota a ja trpnem a bojím sa že dostanem trombozu alebo nejakú porážku 😐 Nemôže sa mi preto niečo stať? Čo mám robiť? Kontrolu mám až utorok vyberanie stehov
tiez myslim, ze to nie je pravidlo. Niekedy som pichala, niekedy nie
@janicka1985 prečo by ti mali podávať ďalej fraxiparin? Máš nejakú indikáciu? Ak nie, tak na to nie je žiadny dôvod. Ja som po operácii slepáku nedostala žiadny a normálne som prežila. Dokonca som v tom čase bola už aj tehotná, o čom som vtedy ešte nevedela a aj syn to prežil 🤷🏼♀️
Trošku ma vystrašilo pár bližších osôb, že to by som mala mať,vraj sa to pichá min.10 dní, že tak to mali oni.
@denkabemommy Vraj po každej riadnej operácii v narkoze sa pichá liek na zrážanie krvi 10 dní min.Mne pichali pred operáciou a dva dni po.
@janicka1985 u mňa podobný prípad… všetci v okolí pichali 10 dní, mne pichli 1x po operácii a 24h po OP som išla domov… nesúdim prečo je to tak 🤷🏻♀️
@nikiki29 Faakt? Tak ste ma ukľudnila 🩵 lebo ja už sa tu klepem ze trombozu dostanem alebo nejaku porážku 🙈
Nepichaju vždy. Treba sa denne poprechádzať aspoň pár minút v rámci možnosti, budeš okej
@janicka1985 aj ja som bola vyklepaná, hlavne preto, že moja mama má trobmofilné stavy. A genetika, jedno s druhým, človek sa bojí… ale našťastie všetko ok, ja som mala veľmi milú prepúšťajúcu sestru a uistila ma, že je to takto v poriadku 😇
@janicka1985 vôbec to tak už nemusí byť, pokiaľ nie je nejaká indikácia, tak ti proste nedajú viac ako potrebuješ. Výskumy v oblasti medicíny idú stále dopredu, takže čo sa robilo pred 5-10rokmi, to sa dnes už nemusí.
Treba dôverovať lekárom, zdravo sa hýbať a žiadne problémy nebudú.
Úplne v pohode čo ti pichali ,načo ti je viac,máš trombozu,ak nie tak stačí sa hýbať
@janicka1985 bola som viac krat operovana ziadny fraxiparin som nedostala az ked som si zlomila nohu
@janicka1985 ja som bola na operáciu so žlčníkom, mám vrodený trombofilny stav. Po operácii som si doma nič nepichala. Nebojte sa, pite vodu aby sa riešila krv, a choďte sa prejsť z postele každé aspoň dve hodinky aspoň na desat minút hore dole pochodte. Iný človek môže mať iný zdravotný stav ako vy a iné diagnózy, preto sa netreba riadiť inými. V prepustacej správe vám píše čo? Ak nepíšu že treba , tak netreba.
Ak nemas zavazny problem,co asi nie, ked ta pustili bez fraxi,tak budes mat este nariedenu krv z injekcii z nemocnice. Urcite uz sa hybes, nie si imobilna, bude to ok
@petronelaproki jj to sa hýbem, mám 2 ročne dieťa 👍💁
@janicka1985 dobre bude neboj
@petronelaproki ďakujem, veľmi ste mi pomohli, môžem kľudne zaspať ❤️😌
@janicka1985 mne keď vyberali slepak,len v nemocnici mi pichali feaxiparine,doma som už nebrala.
Vysvetlim. Fraxiparine sa nedava na doma po kazdej operacii. Samozrejme zalezi na zdravotnom stave pacienta ci ma vyssiu sancu dostat trombozu atd. Davaju to hlavne na doma po takych operaciach kedy kazu pacientovi co najmenej pohybu (Napriklad operacia pruhu) inak vela operacii sa clovek ma aj hybat, prechadzky samozrejme kludovy rezim. Pohyb po operacii lepsie regeneruje telo (nemyslim nic narocne). Lenze su pooperacne rezimy kedy sa pacient ma co najmenej hybat a natahovat. Vtedy davaju na doma fraxiparine aby nedoslo k tromboze.
@janicka1985 skús anopyrin, dávalo sa to proti zrážanie krvi, dá sa kúpiť v lekarni
@janicka1985 a máš predpoklady resp. Diagnózu na to aby sa ti to pichalo dlhodobo? Lebo ak nie tak nevidím dôvod.
Ja mám napr Laiden V a teda ja by som si musela ešte cca mesiac po pichat.
@3petka no tak liečim sa na vysoký krvný tlak už dlhodobo.Ale je pravda , že sa hybem chodim normálne aj prechadzky od príchodu domov, neležím.Nieje to operacia co cloveka priputa k posteli
@janicka1985 nieje to pravidlo a teda v minulosti ziadny fraxiparine nebola cievne sice boli,a le tie su aj teraz. nemam pocit, ze by boli viac, ako teraz.
ja mam napr riadne krcove zily uz viac ako 35r a fraxik som mala tak tyzden po operacii, zatial co niektori maju aj 6t.
Bola som na operacii slepeho creva v oktobri a nepichala som si fraxiparine. Ak si mobilna, tak nie je dovod. A teda to mam indikaciu, mam trombofilne mutacie a cele tehotenstvo som si pichala fraxiparine/clexane.

@janicka1985 .....bola som v živote na dvoch operáciách.Ani po jednej som si nič nepichala.A žijem.