Po smrti otca sa budím akoby na silné zľaknutie
Ahojte mamicky. Uz davnejsie som tu riesila nocny des? Alebo dusa mojho otca? Idem po poriadku. Kedze som uz velmi zufala. Zomrel mi otec mali sme velmi silny vztah. Ja som ho velmi milovala. Bol mi vsetkym. Cele moje nebo. Opora bol tu vzdy. Neustale sme si volali aj ked som odisla do zahranicia. Nahle zomrel. Vsetko sa zbehlo velmi rychlo. Zomieral pocas 2 tyzdnov. Bolo to tazke velmi. Velmi zle som to niesla. Az som sa opustala. Dni rana noci som preplakala. 20 dni po jeho smrti. Som zaspavala nad rano boli asi 2 3 hod rano. Manzel uz davno spal. Tak som zhasla televizor a pobrala sa aj ja. Ked som zaspala tak som sa prebudila na to ako ma niekto stucha do ramena ako ked sa Vas snazi niekto zobudit. Ja som sa samozrejme na to zobudila samozrejme miz tvrdo spal a chrapal. Nemala som strach a hned sa mi chcelo hned spat ako som zaspavala 3 krat ma nieco vytiahlo zo spanku so strasnym prelakom ale nemala som strach. Pocit prelaknutia ako ked je vsade ticho a nieco buchne a vy sa zlaknete. Ten prelak bol velmi silny. Ale strach som nemala. Zacala som brat aj kvapky na spanok ktore mi predpisal lekar. Lenze mne sa to deje stale. Nie kazdy den niekedy na 5 niekedy na 3 niekedy tyzden nic. Otec je mrtvy pol roka pred tym sa mi to nedialo. A asi 10 krat. Som z toho zufala. Viete otec nezomrel e ze by bol jeho cas. Bol psychicky tyrany doma spaval od stras nozom.
@mamulik10 rozhodne daj za všetkých príbuzných zomrelých a aj za otecka odslúžiť omše. Aspoň to skús.
- môžeš vyskúšať metodu emdr - či by nepomohlo. Je to psychika, skús dobrého psychoterapeuta
@mamulik10 naozaj sa porozprávaj s oteckom. Som presvedčená, že to pomôže. 🙂 Inak, možno sa Ti to celé deje preto, lebo so strachom očakávaš, že sa to "zase stane". Prvýkrát - OK. Ďalšie razy - už si si to privolala. To si ale iba myslím, takže opatrne s dôverou v moje komentáre... 😁😁 Skús trebárs meditáciu, nejako sa upokojiť, zharmonizovať. Plus spomínaná zádušná omša - určite neuškodí. Keď "odišla" naša omama (maminina mama), s ktorou som mala krásny vzťah, rozlúčila som sa s ňou tak, že na rozlúčkový obrad som išla v predstihu a v kľude som kúpila kvety, ktoré by sa asi omame páčili, taká pozitívne ladená kytička, prešla som pomaličky cez Staré mesto (v BA), lebo tam dlhé roky omama bývala a veľakrát sme tie miesta pochodili spolu a tam som na ňu spomínala. 🙂 Viem - naša omama mala už cez osemdesiat rokov, je to predsa iné... Ale ide o to, že mi to veľmi pomohlo rozlúčiť sa s omamou. 🙂
@mamulik10 podľa mňa veľmi smútiš je to normálne no otec to cíti vraví sa že keď veľmi za niekým plačeš ani ona duša nemá pokoj.. Moja teta prišla nečakane pri autonehode o dcéru strašne ťažko to niesla trápila sa roky veľmi nisila čierne stále a mala sny živé až raz sa jej prisnila dcéra že už jej vravela že hej je dibre a nech ta ňou neplače pretože ona nemôže kľudne spat ver či never nehako sa z toho týmto spamätala no prešla si peklom podľa mňa nedá sa nesmutit no musíš sa za jeho dušu modliť čas všetko pomaly vylieči skús sa zamestnať deťmi rodinou ten smutok je čerstvý ja viem no prejde ver
@libawet @eliska13 suhlasim, na kazdeho vplyvaju inak, je to individualne, mna vsetky AD hrozne utlmovali, rozne typy i vyrobcovia, prakticky som zila na kave. Nehovorim, ze nepomohli, ale unavena som bola stale. Rada pocujem, ze niekoho nabudili, to je super, lebo viacero znamych ma skor opacnu skusenost 🙂
@dorottka ja som svojho času užívala antidepresíva a to bola paráda. Jednak mi zabrali po 4 dňoch (dosť rýchlo podľa mňa, ja som mala úzkostno-depresívne stavy cca 1-2 týždne), zabrali zrazu a to bolo ako keby sa okolo mňa rozsvietilo. Ako keby vyšlo slnko. Ráno som sa prosto zobudila s dobrou náladou a tá trvala nepretržite cca 1,5 roka. 😁 Mala som počas užívania antidepresív kopec energie, všetko sa mi chcelo. Keď som bola po práci na záhone fyzicky unavená, poležala som si tak 2-3 minúty a mohla som pokračovať v práci. Ako motorová myš.. 🐁😁Viem, že každý liek je záťaž na organizmus, ale oveľa väčšia záťaž boli tie nepríjemné psychické stavy.
@libawet pre teba to nemusí byť tak veľký problém a pre ňu je.Ci má sa úplne psychicky zložiť, nespat, nejesť....sama uzná za vhodné kedy liek na spanie nepotrebuje.kto to nezažil problémy s psychikou ťažko pochopí.Lieky na spanie by som tiež dlhodobo nebrala, ale AD nevidím ako také zlo
Každý človek má inde hranicu čo ešte zvláda
Každý liek či na štítnu zlazu, srdce, čokoľvek má nejaké vedľajšie účinky
Ty píšeš, že len lieky predpisujú chvála Bohu za ne neviem či si zažila pocit, že jedného dňa Ta nič neteší a mozog Ta presviedča, že všetko je zle a nevidíš jeden svetlý bod
Ona na tom nie je tak zle, ale tá úzkosť, strach, smútok tam je čo je aj prirodzene
@dorottka mna sa lekarka pytala. Chcete aby Vas to utlmovalo a kludnilo alrbo naopak chcete mat vela energie a aby Vas to nastartovalo. Ja som nechcela aby ma lieky davali do kludu kedze som viac menej bola. Chcela som aby som bola zase stastna. A ono to funguje. Som taka ista ako rok do zadu beriem ich len 3 mesiace ale teraz mam termin a chcem vysadit. Lebo citim ze je cas. A co sa tyka toho spanku naozaj neviem
@mamulik10 myslim, ze isla na dovcu, ona sa ozve neboj
Ahojte mamicky. Obnovujem svoju diskusiu. Vzala som si niektore rady k srdcu. Ide o to ze som sa pomodlila za otca a ked som bola sama tak som aj nahlas prosila aby siel. Cely ten cas co som to hovorila som mala strasnu zimnicu. Neskutocnu. Po modlitbe 2 mesiace sa mi to nestalo. Vcera sa mi to po dlhej dobe stalo zase. Som zufala. Lebo uz neviem co ine mam urobit aby to skoncilo :(
@mamulik10 chod za fararom....a povedz to jemu
Co ti pomoze palenie sviecok,ci podobne hluposti?kadejake zienky,kt.kadeco s ciernou a bielou magiou riesia tiez neber na pomoc,viac to ublizi....a ver,ze komu cierna,ci biela magia velmi rychlo vyriešila problem,ten problém este len sa vrati a v uplne inej sile a podobe.
Ahoj mamulik10 ty si bola u psychiatričky? Pomohlo ti to? Preto sa pýtam, lebo asi to budem potrebovať aj ja, tiež mi zomrel pred dvoma mesiacmi ocino a neviem sa s tým vysporiadať. Ďakujem

@luludia a naco, ked ona je vlastne ja? Alebo ja som vlastne ona? 🤔