Po vysadení antikoncepcie som viac ako 3 roky bez menzesu

alice321
25. feb 2015

Môj gynekológ to viac menej nerieši. Prosím poraďte mi nejakého odborníka, prípadne čo by som mala ďalej robiť, za kým ísť, aké vyšetrenia sú potrebné a pod. Len konkrétne skúsenosti, ďakujem.

zuzi79
25. feb 2015

ja mám to isté, bez liekov nedostanem menzes vôbec. Moja lekárka mi hovorila, že sa to rieši len keď chceš otehotnieť liekmi na vyvolanie ovulácie. Mimo tohoto obdobia sa dajú dávať len injekcie na vyvolanie, lieky na vyvolanie alebo HAK-čo ja už nikdy nechcem. Tiež je dobré piť čajíky na menzes a ja beriem aj INOFOLIC, ktorý mi pomáha aspoň čiastočne, že príde menštruácia aspoň niekedy.

yukiki
25. feb 2015

Ja som vysadila po rokoch HA A tiež mi vôbec nenabehol cyklus ale môj lekár to začal riešiť hneď, keďže chceme dieťa... Chodila som pravidelne na injekcie A teraz už len dúfať, že to zabralo...

alice321
autor
25. feb 2015

@zuzi79, @yukiki ku akému lekárovi chodíte

alice321
autor
25. feb 2015

@yukiki a na aké injekcie si chodila?

yukiki
25. feb 2015

Agofollin a Agolutin
@alice321

alice321
autor
25. feb 2015

@yukiki ale to sú klasické vyvoláčky však? a bez tých injekcií si dostala?

nutrimas
25. feb 2015

@alice321 Skuste uzivat pupalkovy olej, harmonizuje hladinu hormonov, pomaha pri neplodnosti, myomoch, cystach, endometr, menopauze a pod. Vhodne je uzivat dlhodobo 1KL rano a vecer.
https://www.modrykonik.sk/shops/vyzivove-doplnk...
Napomocne je aj popijanie caju z alchemilky, prip. ajurveskej liecivej kavy Satawari:
https://www.modrykonik.sk/shops/ine/wdxt/satawa...

alice321
autor
26. feb 2015

ďakujem pekne za rady dievčatá, toto mi radil lekár

meusicka
26. feb 2015

@alice321 ja by som skusila pit caj z rebricka obycajneho. je dobry na upravu cyklu, , vie krvacanie vyvolat , aj zastavit, tak neviem sice ako by zabral ked ms vobec nedostavas, ale za pokus by to stalo. a tiez by som dala aj caj z alchemilky a este na precistenie organizmu aj zihlavu.
mne osobne pri ms rebricek pomaha, upravujem si nim cyklus a kamaratka ho zacala pit, ked som jej poradila, lebo mala cyklus len 21 dnovy a tak sa im nedarilo otehotniet. ked ho zacala pit, cyklus sa jej predlzil na 28-29 a uz ma medzicasom 2 deticky.
drzim ti palce, ja sama som na hAK velmi doplatila, tiez by som nechcela brat , tak dufam, ze sa o tie bylinky pokusis a ze ti pomozu.

elienka69
27. feb 2015

@alice321 ak máš možnosť, rozhodne oslov terapeuta tradičnej čínskej medicíny, ktorý sa zaoberá fytoterapiou. Je veľmi pravdepodobné, že ti pomôže. Vidím, že si z Popradu, napriek tomu ti odporúčam Moniku Křekovú z kliniky Medante.

alice321
autor
2. mar 2015

@meusicka, @elienka69, @nutrimas, ďakujem krásne baby idem skúšať. ešte mi jedna známa odporučila čaj z Alchemilky, Prasličky a Lipkavca

meusicka
3. mar 2015

@alice321 tak sa teda ucajikujes 😀 alchemilka je dobra na posilnenie maternice, tu som pila ked som chcela otehotniet a potom aj po potrate 😖 ale ta je tiez fajna. tak drzim palce nech ti bylinky zaberu 🙂

alice321
autor
12. mar 2015

baby tak som začala s tými čajíkmi a uvidíme. aj keď si myslím, že to že nemám menštruáciu vôbec mi len nejaký čaj nespraví takže uvidíme. každopádne vám všetkým veľmi pekne ďakujem za radu a ostáva mi len veriť a dúfať že raz budeme mať svoje vlastné malé bábo.

alice321
autor
5. apr 2015

baby 9. idem ku gynekológovi uvidíme čo mi povie... vyzerá to tak, že sa s ním onedlho rozlúčim nakoľko jeho posledné konštatovanie bolo "veď máte čas na prvé dieťa do 35"... pre niekoho možno vtipné, ale pre mňa veľké sklamanie z môjho donedávna ešte super gynekológa

alice321
autor
13. apr 2015

Baby, takže predpísali mi HORMON a hormóny mám OK. Predpísal mi liek LUTENYL. Píšem až teraz, lebo som zvažovala či si ho vôbec vybrať v lekárni. Baby po ňom pribrali a začali zarastať - niektoré a v podstate nič. Takže idem inou cestou. Idem si kúpiť GYNEX. Som nahnevaná na lekára a na celý zdravotný systém tu na SK.