icon

Pobolievanie svalov pri liekoch na cholesterol

msnesquik
8. dec 2025

Ahojte, od utorka beriem lieky na zvyseny cholesterol, v strave neviem byt dosledna a bohuzial mame v rodine rozne kardiovaskularne ochorenia atd, takze som dostala lieky, ale asi od vcera citim mierne pobolievanie svalov, na stehnach a trochu ruky, ale naozaj len mierne. Mam cakat ci si telo zvykne alebo sa to zhorsi? Neviem to odhadnut...chatgpt mi napisal, ze je to zrejme nastup ucinku a zrejme prejde 🤷
Beriem atoris 20mg

anonym_6fbf43
8. dec 2025

ano ja beriem rosucard a kazali mi ho si davat na vecer kvoli bolestiam svalov, aby som to prespala ale zatial som na sebe nepostrehla nic take.

msnesquik
autor
8. dec 2025
@anonym_6fbf43

ano ja beriem rosucard a kazali mi ho si davat na vecer kvoli bolestiam svalov, aby som to prespala ale zatial som na sebe nepostrehla nic take.

@anonym_6fbf43 aj ja si davam vecer, ale citim to trochu, ale vedela som, ze to moze nastat a ktovie, ci si to privelmi nevsimam :-/

anonym_a0f9f6
8. dec 2025

Statíny toto robia. ja len pre info, mala som cholesterol 6,8 a prestala som jesť sladké, mám 5.1. Ostatné jem všetko ako doteraz. Iba sladkosti som vylúčila. TAG mi krásne klesli takisto.

anonym_acb87e
8. dec 2025

Užíval som statíny a nepomohli, neznížil choresterol. Navyše tie vedľajšie účinky mi vôbec k životu nechýbajú.. Už rok som bez starínov a mám lepšie ako pred tým

msnesquik
autor
8. dec 2025
@anonym_a0f9f6

Statíny toto robia. ja len pre info, mala som cholesterol 6,8 a prestala som jesť sladké, mám 5.1. Ostatné jem všetko ako doteraz. Iba sladkosti som vylúčila. TAG mi krásne klesli takisto.

@anonym_a0f9f6 sladkostiam uplne neholdujem, to by sa aj dalo, ja jem skor vela syrov, aj z toho to tusim je zvysene

msnesquik
autor
8. dec 2025
@anonym_acb87e

Užíval som statíny a nepomohli, neznížil choresterol. Navyše tie vedľajšie účinky mi vôbec k životu nechýbajú.. Už rok som bez starínov a mám lepšie ako pred tým

@anonym_acb87e ja sa bojim, som po liecbe rakoviny, tak nechcem nic riskovat, uvidime ako to pojde

felycity
8. dec 2025

niektoré lieky obsahujúce statíny to robia, manžel tiež bral, lebo majú familiárny zvýšený cholesterol, únava, bolesť resp krče, musel to vysadiť, nasadili mu iné liekty a tie sú v pohode. Pokiaľ to teda neprejde , tak by so to konzultovala s dr. a vymenila za iné. Porozmýšľalal by so ale aj o úprave stravy pokiaľ to nie je familiárne je to len o strave... ako jesť lieky ...

minenkaa
8. dec 2025

A vies aké výživové doplnky treba brat pri liekoch na cholesterol?

smajluska
8. dec 2025

Mala som tiež bolesti svalov v nohách asi prvé 3 týždne, keď som začala liek na cholesterol brať. Odvtedy nič. Telo si asi zvyklo. Skúste počkať ešte, ak sa nebudete cítiť lepšie tak asi zmeniť lieky.

stellarstar
8. dec 2025

Ano aj ja som to mala po statinoch, vysadila som to a teraz som dostala ine tbl a tie su ok

msnesquik
autor
8. dec 2025
@minenkaa

A vies aké výživové doplnky treba brat pri liekoch na cholesterol?

@minenkaa no docitala som sa o koenzyme q10 a dalej neviem

anonym_a0f9f6
8. dec 2025

Lecithín a fermentovamú ryžu, plus tekvicová olej nalačno.

terezka1947
8. dec 2025

Baby,nie vždy sa dá cholesterol znížiť stravou a zmenou život.stylu.

anonym_09d486
8. dec 2025
@anonym_a0f9f6

Lecithín a fermentovamú ryžu, plus tekvicová olej nalačno.

Fermentovanu ryzu a statiny sa nesmu kombinovat.
@anonym_a0f9f6

anonym_a0f9f6
8. dec 2025
@anonym_09d486

Fermentovanu ryzu a statiny sa nesmu kombinovat.
@anonym_a0f9f6

@anonym_09d486 ved preto vysadit statiny a nahradit ich tymito preparatmi. Ak upravi stravu, prida lecithin a tekvicovy olej, cholesterol pojde nadol.

anonym_09d486
8. dec 2025
@anonym_a0f9f6

@anonym_09d486 ved preto vysadit statiny a nahradit ich tymito preparatmi. Ak upravi stravu, prida lecithin a tekvicovy olej, cholesterol pojde nadol.

@anonym_a0f9f6 tak to ano. Ja som myslela, ze kombinovat oboje.

zmrzlinka8
8. dec 2025
@anonym_a0f9f6

@anonym_a0f9f6 nemusí to tak byť. Ty si lekárka?

terezka2911
8. dec 2025

Určite si nasad Koenzym Q10. Je to nevyhnutne pri užívaní statinov

terezka1947
8. dec 2025

Hlavne je potrebné chodiť na kontrolné odbery krvi. Mne paradoxne nebolo nič,iba som bola nejaká iná ena,akoby vždy mala svalovku a parametrevuste v krvi vysoko prekročené,zmenili mi liek,po 2rabletkach strašné točenie hlavy,tak teraz rosucard a zatiaľ asi ok. Pôjdem o mesiac na krv a uvidíme. Ale áno,odporúča sa brať koenzým Q10.

anonym_a0f9f6
8. dec 2025
@zmrzlinka8

@anonym_a0f9f6 nemusí to tak byť. Ty si lekárka?

@zmrzlinka8 som zdravotník, áno 🙂. Lecitín môže pomôcť znížiť hladinu cholesterolu a zabrániť hromadeniu plaku v tepnách, čím zníži riziko kardiovaskulárnych (srdcovo-cievnych) ochorení. https://www.vasalekaren.sk/co-je-lecitin-a-aka-...

3009
8. dec 2025
@msnesquik

@minenkaa no docitala som sa o koenzyme q10 a dalej neviem

@msnesquik Ja beriem Atherocontrol je to na prírodnej báze a krásne mi cholesterol klesol. Ale tie lieky si treba platiť. Žiadne vedľajšie účinky.

kristiii
8. dec 2025

@msnesquik kamoška držala niekoľko rokov všetky možné doporučené diéty a dodržiavala rady ako padli tu (ta ryža...), neskôr pridala aj lieky na prírodnej báze a cholesterol sa jej stále zvyšoval. Začala brať normálne lieky, len tiež mala prvé dni podobne príznaky, tak ich zahodila a vrátila sa k internetovým radám. Ďalšia kontrola a opäť horšie výsledky. Niekto si proste nedá povedať. Takže byť tebou, skúsim vydržať.

msnesquik
autor
9. dec 2025
@kristiii

@msnesquik kamoška držala niekoľko rokov všetky možné doporučené diéty a dodržiavala rady ako padli tu (ta ryža...), neskôr pridala aj lieky na prírodnej báze a cholesterol sa jej stále zvyšoval. Začala brať normálne lieky, len tiež mala prvé dni podobne príznaky, tak ich zahodila a vrátila sa k internetovým radám. Ďalšia kontrola a opäť horšie výsledky. Niekto si proste nedá povedať. Takže byť tebou, skúsim vydržať.

@kristiii zatial drzim, neviem, ci to mohla sposobit uz vcerajsia prva tabletka koenzymu, ale dnes ma nic neboli...

kristiii
9. dec 2025
@msnesquik

@kristiii zatial drzim, neviem, ci to mohla sposobit uz vcerajsia prva tabletka koenzymu, ale dnes ma nic neboli...

@msnesquik tak super, verím, že už bude dobre a výsledky sa zlepšia