icon

Pocit cudzieho telesa v krku

23lenka
12. okt 2018

Ahojte, takže cca 3tyzdne do zadu som cítila, že ma skriabe v hrdle k večeru to začalo byť také silnejšie. Skočila som na pohotovost tam Dr povedal ze mam zapálené hrdlo dal mi ATB penicillin... Dobrala som ho ale stále som mala pocit bolesti v krku nie v hrdle.... Tak som šla k Dr samozrejme ten spravil krvné testy spravil stery... A poslal na na orl... Tam som prišla pozrel do krku nejakým prístrojom a jeho odpoveď bola že nič tam nie je. Bola som šokovaná lebo naozaj cítim ze mam niečo v krku skoro v tej jamke... Krvné testy výsledky prišli podľa môjho Dr ukážkové... Ze všetko čo pozeral v krvi je OK hladina crp 1.4 stitna vraj tiež OK... Poslali ma domov s liekmi na uvoľnenie... Ze sa nemám čoho báť nič nemám.... Ešte orl ma ubezpečil ze žiadny tumor tam nie je ze ukážkové hrdlo ako z knižky. Myslite ze to mam nechať tak alebo riešiť niečo iné? Fakt mam pocit ze niečo v krku mam zabudnuté... Ale v noci ako som sa prebudila ten pocit nebol taký prišlo mi ze je už všetko OK a dnes ráno zas prišiel... Snažím sa na to nemyslieť 🙁 mate niekto skúsenosť? Ďakujem za radu

arabela55
4. apr 2021

@iwka87 viem že je to stará téma, ale nespomenueš si na to kloktadlo?☹

arabela55
4. apr 2021

@vlcik1 aj ja keď to užívam tak lepšie plus cviky na chrbticu

eliska623
19. apr 2021

Ahojte, ako ste na tom s odstupom času, prešlo to? Ja mám už 4-ty deň tlak v krku, nechápem z čoho lebo všetko čo čítam že psychika ale ja som kľudná. Dala som si pre istotu polku lexaurinu ale neprešlo to.

23lenka
autor
19. apr 2021

@eliska623 mne to zmizne a vzdy sa zas objaví, niekedy viac niekedy menej.. Teraz som to vo februári mala desne.. Asi do začiatku aprila.. A plis bolesť na hrudníku.. Zas som absolvovala gastro aj orl a nikde nic nie je.. Aj ked orl tvdil ze je tam reflux a popaleny pazerak, tak na gastre to vyvratil a to som sla na gastroskopiu.
Neviem co to stale mám a uz sa to deje 3 roky.. Takže ja pokračujem takto

eliska623
19. apr 2021

@23lenka ako dlho ti to trvá,keď to začneš pociťovať

23lenka
autor
19. apr 2021

@eliska623 no teraz aj dva mesiace.. Prvý krát asi pol roka v kuse.... A nikto nikde nic nevidi.. Ako chvála Bohu, ale je to nepríjemné.. Keď jem pijem nič nezavadzia..

calvin7
16. máj 2021

@lilijana ahoj prosím ta máš nejaký mail kde by som sa ťa mohol spýtať pár vecí ohľadom tvojho problému s prehltanim a následným odblokovanim krcnej chrbtice? Už 4 mesiace mam podobný problém a budem vďačný za každú radu 🤔

merlinja
16. máj 2021

@zuzka565 aj mňa bezdôvodne "šteklilo" v krku. tiež mi zistili problémy so štítnou žľazou.

1stefi121
7. feb 2022

@savmebej ahoj prosím ťa z čoho zistili z lumbalky ? A čoho rakovinu...

marek2712
28. feb 2022

@tomas_simon ahoj ,ako si dopadol by ma zaujimalo, ďakujem

tomas_simon
28. feb 2022

@marek2712 zdravím ta, ja som rok na to zistil ze mám boreliozu, takze to bolo od toho, momentálne sa liecim

marek2712
28. feb 2022

@23lenka ahoj, chcem sa spýtať už Ti to prešlo?ja mám niečo podobné a som na nervy z toho, ďakujem za odpoveď

marek2712
28. feb 2022

@tomas_simon
@tomas_simon
@tomas_simon ďakujem za odpoveď, skóre uzdravenie

marek2712
28. feb 2022

V decembri som prekonal covid,v januári začala bolesť krku ľavá strana ako je mandla,ORL mi zistili streptokok, penicilín a potom som bol negatívny,ale bolesť v krku stále,síce už menej ale pocit hrčky a zachytáva sa mi tam strava na ľavej strane,v noci je to v pohode,ale cítim stále hlieny , krčna ma poslala na Gastro, človek si už domýšľa ľavú mandlu mám deravu tak krčna povedala že asi pôjdu von,myslíte že ten pocit hrčky je z mandle? Ďakujem

marek2712
11. mar 2022

@katiqa ahoj , chcem sa spýtať už Ti to prešlo?

marek2712
12. mar 2022

@michal9999 ahoj , viem už je to stará téma,len mám ten istý problém,pocit niečoho v krku,prekonal som covid ,mám stále hlieny ale v zadu v hrdle, myslíš že to je tým?

katiqa
12. mar 2022

@marek2712 ahoj, ano preslo mi to, ale obcas sa mi to vrati, ale uz nie tak ako predtym, takze uz to az tak neriesim. Suvisi to podla mna s tymi hlienami a aj jedna doktorka ORL mi to povedala, ze ci nemam nejaku alergiu, ze velmi mi vzadu zateka na jednej strane (na tej pravej, kde citim ucho a hrcu v krku alebo mandlu niekedy). A ze moje problemy mozu byt sposobene tym. A je pravda, ze ked si strazim stravu a jem zdravo, tak sa mam naozaj dobre a bez problemov. A este co sa tyka krcnej chrbtice, aj s tou to moze mat suvis u mna, lebo ako som si aj krk dala do poriadku, tak to ustupilo. Ale teda cca 2 roky to vsetko trvalo, kym sa to utriaslo, takze treba byt trpezlivy. Vo vacsine pripadov to ma suvis naozaj s niecim inym a nie je to zavazny problem. Drzim palce ✊

marek2712
12. mar 2022

@katiqa ďakujem za odpoveď,no ja mám presne to isté už mesiac,na ľavej strane, aj tu mandlu mám deravu ,idem ešte na gastro,teda dva roky to si trpela klobúk dolu,bola si aj na Gastro?ja mám tých hlienov veľa v zadu v hrdle ale nos nemám upchatý, nikdy som to nemal ,asi mi to vyvolal všetko covid,Bola si aj u viacerých ORL či mám veriť jednému?aké vyšetrenia si podstúpila? Ďakujem ,nemusím Ti vykať že 🙏

katiqa
13. mar 2022

@marek2712 jasne, ze nemusis vykat 🙂 podla mna to mas z tych hlienov a kludne to moze byt nejaky postcovidovy syndrom, ze sa ti tvori stale viac hlienov a zatekaju. Mna to napriklad aj teraz zas viac boli, resp neboli, len si to tam citim na pravej strane. A presne citim, ze aj viac hlienov mi zateka teraz… nos ja nemam upchaty vobec, ani nadchu alebo sople… ale uz to teda nie je ako predtym, ze som mala pocit akoby som mala hrcu v hrdle vo velkost pingpongovej lopticky 🙂 teraz uz len tak ze viem o tom, ale nie je to otravne.. ja som predtym pri kazdom prehltnuti citima tu hrcu.. to bolo na nervy.. a samozrejme, ze ako taky hypochonder som bola u 3 ORL 🙂 prvi dvaja, ze absolutne som ok, len mi dali nejake tabletky na histamin, mam pocit ze ciastocne pomohli.. a bola som aj na alergologii a vsetko ok.. na gastro som nebola, to som brala ako poslednu moznost potom.. no a mala som stastie na kontrole u ORL, ze tam bola ina doktorka a ta jedina mi hned povedala, ze mam vzadu vela hlienov a prave na pravej strane mi zatekaju viac a z toho to mozem mat.. takze konecne nejaka ulava… co sa tyka vysetreni bola som 2x sono krku stitnej zlazy. Ta alergologia, krv a u ORL mi robili aj fibroskopiu cez nos, ta kamera, dostali sa az dole niekde a vsetko bolo ok.. uz na nenapadaju ine vysetrenia.. jedine ja som si este sama objednala vysetrenie z krvi na zakladne potravinove intolerancie.. tam mi vyslo par veci a drzala som aj dietu potom taky mesiac a realne som sa citila lepsie a problemy ustupili.. ale u mna to ma suvis aj s tou krcnou chrbticou, ze ked necvicim a flakam to, tak sa tazkosti stupnuju.. takze tak, verim ze aj u teba to bude fajn ✊

marek2712
14. mar 2022

@katiqa ďakujem moc

marusa771
23. mar 2022

@23lenka dobrý deň chcem sa opýtať či vám to už prešlo a ja mám taký pocit akoby som nie o mala v hrdle akoby ma tiskalo áno neviem to vysvetliť že čo to môže byť tiež sa toho bojím tiež mi brali krv na štítu žľazu ale je poriadku aj na krcnom som bola tiež nič nevidí ale furt cítim v hrdle akoby ma to dusilo alebo tlačilo ja sama neviem môžete mi prosím poradiť čo mám nato brať alebo na aké vyšetrenia mám ísť ďakujem 🙂

katiqa
23. mar 2022

@marusa771 dobry den, s krcnou chrbticou nemate problem?

marusa771
23. mar 2022

@katiqa mám ale aj keď ma nebolí tak ma tlačí v hrdle až sa bojim dakde ísť aby ma to netlačilo napr.v práci ne že vkuse ma to tlači ti len nečakane namna ide znicoho nič napríklad ráno dobré už poobede to začína alebo naopak sama neviem ale bojím sa toho

marusa771
23. mar 2022

@23lenka a prešlo vám to a ja mám taký pocit že mám niečo v hrdle akoby som niečo polikala a tiska má v hrdle

23lenka
autor
24. mar 2022

@marusa771 ja som mala presne to iste také akoby stále dačo v hrdle bolo zaseknute a keď som prrhltala ako by sa to posunulo a ptm vrátilo. Niekedy to aj bolelo.
Ja som bola asi všade a dokonca u troch orl rozdielnych. Ptm aj na štítnu som bola na sono asi 3x..proste nevie do dnes co to bolo. Ale prestala som si to všímať po tom všetkom vyšetrovaní a zmizlo to asi.. Ja neviem..
Skus ci nie si zahlienena, že možno veľa hlienu v krku.

marek2712
Autor odpoveď zmazal
marek2712
29. mar 2022

@katiqa ahoj chcem sa spýtať že či Ťa to aj bolelo?mňa to niekedy pobolieva ako není to veľká bolesť ale aj do ucha mi to tuším vystreluje

katiqa
29. mar 2022

@marek2712 ano pobolievalo a presne do ucha, nevedela som presne opisat tu bolest.. taka vnutotna bolest od mandle akoby az k uchu..

marek2712
29. mar 2022

@katiqa
@katiqa ani ja tu bolesť neviem opísať, niekedy do ucha ale aj pod sánkou,inak bol som pred týždňom na Gastro a všetko v poriadku, ďakujem za odpoveď 😊

katiqa
29. mar 2022

@marek2712 ano, presne aj pod sankou. Akurat inac mam zase take dni, ze znova si to citim, ale nie je to uz take zle ako bolo podla mna..alebo som si uz zvykla 🙂 tak fajn, ze gastro ok, snad to prejde ✊