icon

Pocit "guče" v hrdle

p69majka
23. apr 2014

Chcem poprosiť o radu. Pred dvomi týždňami som bola chorá a vybrala som antibiotiká a rôzne sirupy a kvapky od kašľu. Môj kašeľ bol suchý. Ešte stále mám však pocit, že niečo v tom hrdle mi zavadzia. Neviem či sú to hlieny alebo čo to môže byť?????????? Stále prehĺtam, potom mám vysušenú sliznicu a musím skoro stále piť, žuvať žuvačku alebo cmúľať nejaké pastilky. Je to veľmi nepríjemné. Nemáte s tým niekto skúsenosti?. Ďakujem za každú radu. 🙂

miuska33
17. apr 2015

Mne povedala lekarka moja že tam nic nevidi a ked som jej povedala nech am posle na krcne tak povedala že to nieje potrebne a ja stale len prehltam tažkou biedou a ked cmulam pastilky tak to na chvilku prejde potom zasa a tie hlieny ani nevravim ako ma draždia v hrdle :( :(

anjelikdianka
29. máj 2015

Ja som to mala prvý krát v oktobri ,išla som k všeobecnej lekárke,tá ,ma poslala na usg šž,tam niečo videli na šž,tak ma poslali na endokrinologiu,objednala som sa a čakala mesiac na termín.Tam mi robili zasa vyšetrenia ,usg a nič nenašli,poslali ma na ORL,tam som bola 3x,raz mi povedali že mám asi Candidu v hrdle,vzali výter ale bola negatívná,doktor pozeral do hrdla nič nenašiel.Takže to dalej neriešili.Vraj to možem mat z toho že ked trošku prehladnem,alebo niečo na mna lezie tak tam limfatická uzlina trošku sa zväčší.Po čase to prešo sam,už dlhšiu dobu som nič necítila,ale teraz asi 3 dni to zase cítím a ide mi to na nervy.A može to suvisiet aj s vyčerpanostou,stresom takže teraz beriem magne B6 a uvidím či to prejde alebo idem zasa k lekárovi. 😝

jaanna
29. máj 2015

Podla mojich skusenosti - taketo problemy su psychicke. Ja som tiez pocit cudzieho telesa v hrdle riesila niekolkokrat, pochodila som lekarov, spravili mi rozne testy.....a nic som nevyriesila.... Teraz, ked sa spatne zamyslim....vzdy som tento neprijemny pocit mavala pri vacsej psychickej zatazi.....skus porozmyslat, ci momentalne nezijes v strese, prip. ci ta nieco netrapi.....ak ano, uzivaj dlhsiu dobu Magne B6, zacni cvicit a vsetko bude v pohode....neboj sa........Magne B6 je super

anjelikdianka
17. jún 2015

Ako ste na tom s "gučou"?Mna už zase otravuje už vyše 3. týžden a ide mi to na nervy☹Celý den na to myslím a tým viac mi to tlačí v krku.☹

vladkaluckalukas
8. júl 2015

Som na tom rovnako. Stoji to tam a stoji....uz asi mesiac. Ide ma porazit.

1andrea111
8. júl 2015

skúste GUAJACURAN, môjmu synovi ho krčný odporúčal na podobný problém a pomohlo.

mamazem
14. júl 2015

Podľa mojich skúseností môže ísť o mechanickú chybu zvierača pažeráka. Kyselina zo žalúdka sa naracia naspäť do pažeráka a poleptá sliznicu. Tam potom vzniká pocit cudzieho telesa v hrdle. Spúšťačom býva zvyčajne stres.
Ak je to Váš prípad, treba pracovať so psychikou. Na upokojenie sliznice pažeráka je výborná Chioská masticha. V tomto prípade najlepší mastichový prášok - nezapíjať, nechať voľne rozpustiť v ústach, nech zíde slinami do pažeráka...

marina24
14. júl 2015

ja som to tiež mala,pochodila som všetko,čo sa dalo,orl,alergo,obvodnú,dokonca som sa dostala až do ľubochne do ústavu endokrinologického,na sono,na neviem čo,odbery,výsledok?nič.
vraj porúchaná psychika.lekár mi povedal,žemám byť viac v klude,menej sa stresovať,menej plakať hlavne,a sa mi to polepší.
snažila som sa dodržať jeho rady a prešlo mi to.

anjelikdianka
14. júl 2015

Ja som išla zasa k lekárke,vzala mi krv aj moč všetko v poriadku,poslala ma zasa na ORL,ten ma poslal na rengen dutin,robil mi 2x laryngoskopiu,vzal výter ,všetko v poriadku.Vypísal mi Jox sprej na hrdlo a čuduj sa Pocit cudzieho telesa je preč.-)klpo,klop,klop.-)Teraz neviem či pomohol ten sprej alebo to že som sa ukludnila že nič nemám v hrdle🙂

robo144
7. mar 2016

@evina313 ahoj
Aku si potom mala liecbu?

evickasc
7. mar 2016

ja som mala pred dvomi tyzdnami tiez taky isty pocit v hrdle a mala som anginu dobrala antibiotika a teraz to mam spat a plne hrdlo hlienu

evina313
7. mar 2016

@robo144 ja si už nepamatam, len viem, že som brala niečo na žaludok / kyselinu.
ale mavam to aj teraz a zvazujem vysetrenie štitnej žlazy...

anjelikdianka
14. jún 2016

JA to mam zasa uz mesiac,cakam,mozno to opat prejde. ☹ Keby tam bolo nieco v krku tak by to vide doktor aj pred rokom? ☹ Vraj zvacsena mala lzmfaticka uzlina.A ked sa to trosku zvedsi tak mi tlaci na hrtan. ☹

beazpk
24. júl 2016

Tiež som sa roky trápila s hrčou v krku. Pociťovala som ju tak občasne. Aj na sono som bola, aj na endokrinologii, nič nevideli. Až keď som začala držať nízkohistamínovú diétu, až potom to prešlo. Všimla som si, že sa zjavuje už len tak zľahka, keď zjem niečo nepovolené.

eff007
10. apr 2017

@anjelikdianka ahoj, otvaram staru temu. Stale mas ten pocit hrce v krku alebo to zmizlo? Co to bolo?
Tiez mam ten pocit, ze obcas mam v hrdle nejaku hrcku, ale premiestnuje sa. Som tesne po chorobe a prave mam plny nos a spol kvoli alergiam. Nechce sa mi velmi obiehat 103 lekarov, lebo ma to velmi neobmedzuje, ale nechcem to podcenit. Dakujem za kazdu skusenost 🙂

nila77
8. jan 2018

@eff007 ahoj ja mam momentalne uz asi tyzden nieco v hrdle bolest zaludka a kyseliny...mala som pres mesiacom bolest zaludka a teraz vsetko naraz ja si myslim ze mam reflux... a ty ak mas len nieco v hrdle tak to moze byt lymfa moj syn ma po chirobe stale za pravym uskom hrcku

takaakoty
8. jan 2018

Skus mrknut baterkou na krcne mandle. Po.chorobe ti na nich mohli zostat take biele hrudky- capy. Ak ich tam mas behni na orl

katka708
8. jan 2018

Aj mňa napadli čapy na mandliach. Po chorobe najmä ak zostáva hrdlo zahlienene. Ja mam s tým teraz problém tiež. Pri prehltani mam pocit ako keby mi zvyšok potravy zostal v krku. Hľadala som o tom info a všade som sa dozvedela ze najbežnejšie sú tie mandľové čapy. Ale ja si ich nevidím. Odporúča sa tupim predmetom zatlačiť na mandlu a pozerať ci niečo z nej vyjde ale ja mam silny davivy reflex a nejde mi to. Aké skúste si o tom prečítať viac aj vy. Napr.v angličtine tonsil stones

takaakoty
8. jan 2018

@katka708 Najlepsie to zisti krcny, on ma taku kovovu hovadinku na to, a videla by si co za sajrajt dokaze z mandli vyliezt, ked vie ako a kam zatlacit. Ja som mala dlho problem s anginami, taktiez som stale mala pocit ze ma nieco tlaci v ktku a pri prehltani mi tam zavadzli prave zapalene mandle s čapmi. Po dokladnom prelieceni to zmizlo 🙂 Je to dost bezne si myslim, viacero ludi v mojom okoli to zazilo.

lenochch
24. jan 2018

Ja mam s tym.problem uz pol roka sono gastro aj orl nic nenasli a ja aj napriek tomu stale.nieco v tom.krku citim uz fakt neviem co mam robit.....

matabb73
24. jan 2018

Ja to tiež sem tam mávam. Mne to uzavreli, že z krčnej chrbtice. A je pravda, že keď cvičím, tak tento problém nemám. Aj na dovolenke, keď stále plávam, tak to prejde.

lenochch
25. jan 2018

Prosim vas a konkretne ake cviky.....

ivanaportasikova
25. jan 2018

@majkuska an u MNA to bol dosledok panickej poruchy

eliska13
25. jan 2018

@ivanaportasikova áno, takto sa väčšinou prejavuje psychika aj u mňa to tak bolo

matabb73
25. jan 2018

Cvičila som jogu na chrbticu z youtubu alebo nejaké posilňovačky na chrbát.

lenochch
30. jan 2018

Da sa toho vobec zbavit alebo sa naucit s tym zit......

damijanka
20. mar 2018

Noo je to hrozne v tom hrdle uz vyse mesiaca to mam aj ja des

stanley777
30. mar 2018

aj ja to mam, prekonal som nedavno zapal priedusiek asi 2 tyzdne dozadu s teplotami, silne zapalenym hrdlom, musel som vybrat antibiotika summamed(mi dala obvodna) a zhruba 2 tyzdne ma to uz trapi, ked prehltam hoci len vodu tak citim tam akoby taku prekazku aj sa to kus hybe, co to je?(hlavne rano pri ranajkach) aj pri suchom a tuhom jedle to robi ze sa zrazu niekedy zacnem aj trochu dusit, rychlo musim zapit tekutinou.. a sem tam to aj drazdi na suchy kasel.. bojim sa kus aby to nebola nedajboze rakovina alebo pazerak.. ako to mozem vylucit? teploty uz nemam
vahu si sledujem ,zatial mam ustalenu ,nechudnem(co najcastejsie spominaju ako priznak pri rakovine).. mozu to byt tie mandle co spominate? akosi to zatial nechce prestat, zvazujem ist na orl, resp krcne..

nila77
1. apr 2018

Tak bola som na hadicku na gastro a zoobrali mi vzorku zo zaludka lebo som mala zapalenu sliznicu zaludka. Predpisal mi nejake tabletky ktore mi pomohli a zmena stravy nic tazke ani mastne sle niekedy sa neda ale chvalabohu preslío vsetko. Ta zapalena sliznica je z toho ze nezdrava strava a nepravidelna ale od kedy dodrziavam tu stravu lieky uz neberiem a som ok😊

damijanka
11. apr 2018

u mna psychika a chrbtica super nooo