icon

Pocit nedostatočného nadýchnutia a depresie

9. jún 2025

Ahojte , mal tu niekto taký problém opíšem to tak že mám potrebu sa poriadne nadýchnuť no aj tak mám pocit akoby mám málo kyslíka ? Neviem ako to inak opísať , trápi ma depresia už dlhšiu dobu môže to byť zo psychiky ?

yelena159
9. jún 2025

Na 99 percent je to psychika. Tak mi začínala panická porucha.

autor
9. jún 2025
@yelena159

Na 99 percent je to psychika. Tak mi začínala panická porucha.

@yelena159 takže máš panicku poruchu a berieš aj nejaké lieky ak sa môžem spýtať ? Pomáhaju?

yelena159
9. jún 2025

Mala som ich brať, ale nebrala som. Bála som sa tých liekov. Ale bolo to peklo. Po čase, teda po niekoľkých rokoch sa to zlepšilo samé. Teraz tie panické ataky mávam len zriedka. Zvykla som ich mať častejšie keď som mala stresové obdobie.

dzulli1980
9. jún 2025

U mňa sa takto začala prejavovať astma ... zhlboka som sa chcela nadýchnuť a mala som pocit, že som sa nadýchla na 50% ... kľudne aj psychika môže byť ... treba ísť k Dr.

yelena159
9. jún 2025

Ale ako hovorí @dzulli1980, môže to byť aj astma. Sa čudujem, že mňa, alergičku, to nenapadlo. 🤦‍♀️

jvasenka
9. jún 2025

mne tak zistili tetaniu

tanika
9. jún 2025

No mne tiez vsetci hovorili Mudr. že psychika nakoniec ze je to astma na fukatká ( flutiform , berodual ) ale….. obdobie hlavne jar leto ale keď som to mala aj na jesen aj v zime ..,a zacali aj ine problemy nakoniec z toho vyslo histaminica intolerancia. A ked som vylúčila zo stravy vysokohistaminove jedla tak uz vobec nepotrebujem fukatka ale mudim teda brat atihistaminika hlavne jjar leto. A davam pozor na stravu nemsm problrm s dýchaním. Takze najskor riadne vysetrenia az potom to uzavriet na psychiku 😉

lenkasarka
9. jún 2025

Ja som to mala po covide. Akoby sa kapacita mojich pľúc zmenšila,alebo ako to správne napísať.

akyia
10. jún 2025

Tiež som mala s tým problém, ja som sa až tak zadychavala že som nevedela dokoncit vetu a bolo to z refluxu, najskôr všetci doktori že je to astma a úzkosti, lieky mi však nezaberali. až sama som sa dopracovala k tomu že mám tichý reflux, ani gastroentologičke to nenapadlo. Je to asi dosť nezvyčajný symptom refluxu. Akonáhle som začala brat nolpazu, je mi dobre. Ale dôvodov môže veľa. Astma, úzkosti, tetania, anemia ..

unicornlady
10. jún 2025

Nemáš vo zvyku dýchať dosť plytko, len také slabé nádychy?
Možno treba pľúca trochu viac rozpumpovať. Skús si ľahnúť a trochu sa skúšať nadýchnuť doplna.

staryjarec
11. jún 2025

Chronická obštrukčná choroba pľúc. Ak fajčíte.