icon

Pocit nevládnosti pri úzkosti

enika1234
22. aug 2025

Máte niekto skúsenosť pri uzkostiach alebo tetanii s takým stavom že na vás príde taká neviem to popísať -nevládnosť? Nie som pri tom ospalá ale cítim sa slabá a nevládzem aj keď ležím. Je to nepríjemné. Pri tom keď chcem normálne sa hýbem. Občas je to také ako by som sa išla celá roztriast zo slabých svalov alebo čo. Necitim pri tom stres.. začalo to pred pár rokmi trvalo to pár sekúnd a potom prešlo to bola úľava. Mám úzkosti aj tetaniu ale čo to súvisí..

deti95060810
22. aug 2025

áno

enika1234
autor
22. aug 2025
@deti95060810

áno

@deti95060810 ako dlho vám to trvá a čo na to zaberá?

anonym_c13b59
24. aug 2025

@enika1234 rozhodne to súvisí, mávam podobné stavy, je dobré nechať telo roztriasť, uvoľní sa tým stres aj svaly a nastane úľava, ak sa to nepodarí tak prečkať chvíle slabosti dychovým cvičením , koncentrovať sa len na dýchanie, potom to povolí, ak ani to nie tak urobím aj 20 drepov a telo sa prekrví a je to lepšie. Každopádne treba hľadať príčiny stresu, úzkosti a aktívne pracovať so psychológom, zdravo sa stravovať, pravidelne denne aspoň krátko cvičiť, alebo sa prechádzať. Ostaneme uzkostne typy ale nemusíme sa tým dať úplne prevalcovať