Podologické vyšetrenie po pôrode - skúsenosti a odporúčania
Ahojte, zaujímam sa o toto vysetrenie, pretože po pôrode ma veľmi bolia chodidla. Viem že musím aj cosi zhodiť (cca 8kg) ale tá bolesť je fakt obmedzujuca. Chcela by som vedieť či ho niekto absolvoval a čo to pomohlo alebo aký bol potom postup? Nejaká fyzio a pod ak sa tam cosi nájde ako problém. Pripadne ak viete odporučiť nejaku kliniku v BA , kde ste boli spokojne budem rada. Ďakujem
Neviem si vynachváliť rehabilitacie pre dospelých v AF Rehab v BA. Tie rehabilitacie sú individuálne, site každému na mieru, co potrebuje. Naučia ta správnemu postoju a chôdzi a/alebo pomôžu spevniť brušné a chrbtové svaly SM cvičením. V dôsledku kĺby nebudú pri chôdzi tak trpieť. Robia aj podologicke vyšetrenie. Pozri ich stránku, co všetko ponúkajú.
Ahoj, mozem sa opytat ako ta bolia? Stale alebo ked sa postavis po spanku/sedeni? Ja mam to, co sa ta pytam uz 8 mesiacov po porode, pripisujem to, ze mam trosku tazsie dieta, ze to mam z toho tie bolesti.
@olivia_c mňa bolia tiež najmä takto, keď sa zobudím ráno a prvé kroky..ale aj sa cez deň dosť nachodim a myslim, že mam aj deformované chodidlo a aj zle držanie tela a nejak zaťažujem viac len to jedno (to nemám ale overené myslím si) ale áno primárne ma bolia najviac nohy po noci..
Hm. Ja mam to iste, len cez den to mam pomenej, lebo si ani nesadnem... ale dnes som si dovolila si sadnut aj teraz a skoro ma zrazilo uz k zemi, ako to boli hrozne... skusim teda aj ja to podo vysetrenie, skusim vygooglit kde ho robia. Ja mam aj s chrbticou problemy ale to uz vela rokov... a vahu mam navyse 13 kg od porodu.
Mne by ani nenapadlo ze aj bolest noh moze mat suvis s chrbticou. Do kelu!
Ze ma boli hlava 😂 to uz beriem. Ale nohy... veru niekedy ako by mi pes trhal.
Pritom nadvahu nemam. Topanky striedam. Tak asi len ta chrbtica ktora dostava zabrat ☹
@maryetta ja tým že mam zle držanie tela a nejak asi cudne chodím v predklone mam po dlhšej prechádzke aj extra silnú bolesť hlavy a úplne stuhnutu krčnú chrbticu
Mozem sa opytat ako ste dopadli? Tiez ma hrozne bolia chodidla od porodu a rozmyslam ci ist k fyzio alebo k ortopedovi ci kam.pomohlo vam nieco na to?

Ak mas nadvahu len 8 kil, z toho to nebude. Vaha cca 70-80 kil by nemala byt pricinou bolesti sliap. Zrejme mozes mat problemy s chrbticou-ono to spolu suvisi. Cvic, chod na masaze. Respektive za to moze aj nevhodna obuv. Skus si kupit vlozky do topanok s klenbou. Vyvaruj sa uzkych lodiciek...