icon

Podstúpili ste niektorá operáciu chrbtice?

wiwihc
8. jún 2020

Ahojte, je tu mamicka ktora ma operovnu chrbticu? Viete mi o tom povedat viac? Ako dlho sa clovek dava dokopy, treba rehabilitovat, dopadlo vsetko ok? Dakujem za odpovede 🙏

oli18
8. jún 2020

@wiwihc je tu x diskusií na túto tému. Aj ja som operovaná, ale to isté stále písať nebudem, pretože krátko napísať sa to nedá 😉

wiwihc
autor
8. jún 2020

@oli18 prosim ak by sa dalo aspon v skratke 🙏 je to ozaj uz po operacii bez problemov a bolesti?

oli18
8. jún 2020

@wiwihc Ja som po op už 22 rokov, bola som op v lokálnej anestéze. Teraz som už dôchodkyńa a začínajú mi opäť bolesti, lebo svaly sú ochabnuté a nedržia chrbticu. Po op musíš zbytok života cvičiť práve kvôli tomu. Ja som necvičila. Celé roky bolo super. Na 10tý deň som došla domov a od vtedy som bez bolesti normálne fungovala 20 rokov.

wiwihc
autor
8. jún 2020

@oli18 dakujem 🙏

daganov
8. jún 2020

@wiwihc záleží na tom, ktorá časť chrbtice to je. Či drieková, tam je to zložitejšie, liečenie trvá dlhšie, alebo krčná, tam je to veľmi rýchle

oli18
8. jún 2020

@daganov ako dlho trvá rekonvalescencia krčnej? Moja driekovej trvala 10 dní.

daganov
8. jún 2020

@oli18 v nemocnici 2 a pol dňa, potom rehabilitácia, ale v podstate šesť dní po operácii fungovanie takmer normálne, teda človek je schopný postarať sa sám o seba

oli18
9. jún 2020

@daganov my sme začali cvičiť hneď v nemocnici, doma som už na reha nechodila. Na 10. deň sme boli prepustení domov a ja som hneď normálne fungovala. Krčná má rôzne spôsoby operácie. Ty si bola akou metódou operovaná?

daganov
9. jún 2020

@oli18 nie ja, ale člen mojej rodiny, rez spredu na krku, rehabilitácia dlho, vyše pol roka, ale on mal aj iné problémy, teraz rok po operácii absolútne v poriadku.

oli18
9. jún 2020

@daganov diky. Tak veľa zdravia mu prajem. 🙂

daganov
9. jún 2020

@oli18 ďakujem pekne aj tebe

kagobl
4. sep 2020

Ja som bola operovana teraz v máji, spodok chrbta a za 3 dni ma pustili domov čo som sa aj čudovala, nevedela som vôbec sama fungovať, teraz chodím na rehabilitácie, ale bolesti ešte mám, trpnutie lýtka, bolesť panvy. Neviete mi poradiť kde sú dobré kúpele? Neviem teda či budem mať nárok

kagobl
Autor odpoveď zmazal
0silvia0
26. apr 2022

@kagobl aky problem si mala v driekovej oblasti? A kde ta operovali?

kagobl
26. apr 2022

@0silvia0 Ahoj, áno v driekovej oblasti,operovali ma v Bratislave nemocnica Svätý Michal, časť platničky sa mi zlomilo a úlomok mi robil problémy.

0silvia0
26. apr 2022

@kagobl dakujem, a ako dlho trvala rekonvalescencia? A uz si bez problenov?

kagobl
27. apr 2022

@0silvia0 Doma som bola 4 mesiace a potom išla už do práce, no problém ani nie, skôr ešte niektoré pohyby sú cítiť, ale cvičím pravidelne sm system

marika1066
29. máj 2023

@daganov a kde vás operovali? Aj ja idem vi štvrtok a veľmi sa bojím mám aj vysoký tlak tak práve preto sa veľmi bojím