Sekcia po operácii chrbtice

jankaa1707
3. feb 2016

Ahojte, mám dilemu, či ísť, či neist na plánovanú sekciu.
Po operácii chrbtice mi neurológ povedal, že mi do budúcna neodporúča normálny pôrod. Tým pádom mám dosť veľké obavy pretože nechcem aby sa mi znovu poruchala chrbtica A môj drobček nebude mať plne "funkcnu"mamku. Poraďte mi prosím.mozno tu je niektorá Z vás. Ktorá má rovnakú skúsenosť.
Ďakujem

pribinak
3. feb 2016

Ved ked si po operacii a doktor ti odporuca sekciu, tak velmi neries

matulinuska
3. feb 2016

myslim ze nie je o com. Ak vam to neodporucali a mohli by ste mat trvale nasledky tak si myslim ze jednoznacne sekcia.

mimla
3. feb 2016

Ja mám za sebou plánovanú sekciu (nie kvôli chrbtici). Plánovanej sekcii predchádza vyšetrenie a konzultácia s lekárom. Podľa môjho skromného názoru je poškodenie chrbtice celkom vážny problém, takže ja by som tomto verila lekárom a nehrala sa na hrdinku, že však ja to vytlačím. Sekcia nie je až taká hrozná, ako sa popíše. OK tak tie prvé momenty keď sa postavíš sú des, ale dá sa to zvládnuť. Jasné, že väčšina z nás chce tlačiť a nenechať sa rezať, ale treba hrať s kartami, ktoré máme rozdané.

sardinka335
3. feb 2016

@jankaa1707 kazdopande si vyziadaj spravu pre svojho gynekologa a ja osobne by som hladala aj porodnika a dopredu si to cele zabeštelovala - dnes sa planovane sekcie robia uplne bezne.

michaelkanr
3. feb 2016

Ak si si nie ista, tak skonzultuj viacerych lekarov. Ale tu ti nikto nemoze dat zarucenu radu v takej zavaznej otazke. Zavisi to od tvojho zdrav stavu, ale aj od lekara. Pre niektorych je vsetko dovod na sekciu (napr u nas v nitre), u inych zase tusim nic (kamaratka rodila prirodzene po odobrati jednej oblicky v trnave, vraj cisarsky vobec nezvazovali). Tak skonzultuj a riad sa aj svojimi pocitmi-ak mas niekde v podvedomi strach, ma ta to zmohnut v priebehu porodu, tak to tiez nie je vyhra (to by bolo dobre najst napr dobru porodnu asistentku alebo rovno dulu kvoli podpore). Drzim palce nech to dobre dopadne🙂

zuzankasm
3. feb 2016

Ked ti doctor povedal,a navrhol sekciu,preco chces riskovat normalny porod? X zien rodi cisarskym,normlana vec....

spoony
3. feb 2016

Ja mám za sebou dve sekcie. Prvá bola plánovaná kvoli zlej polohe syna. Tá sekcia prebehla super, tiež som sa jej obávala, ale nepriečila som sa veď predsa vedie prečo mi to odporúčajú, tak mesiac pred termínom som išla s papiermi do pôrodnice kde som chcela rodiť /TO/ primár mi poukazoval celé oddelenie, dohodli sme termíny kontrol, dva týždne pre termínom, mi určil deň pôrodu, prišla som deň predtým na príjem s vecami, s už urobenými predoperačnými vyšetreniami, išla som za anesteziologičkou, kde sme dohodli lokálnu anestézu. Na druhý deň ráno mi ju podali a išla som na sálu, celý čas sa so mnou pekne rozprávali, syna som počula hneď plakať a keď bol skontrolovaný tak mi ho doniesli ukázať. Narodil sa ráno o 8.00 a večer o 19 som sa už pomali postavila pri posteli a o polnoci pod dozorom sestričky som bola v sprche. Celkom rýchlo som sa zotavila a z pôrodnice som pekne išla sama (hoci ma ešte rana bolela) ale fungovala som v pohode.
Druhá sekcia bola urgentná a to bolo iné - plná narkóza, prvý krát som sa na nohy postavila na 3. deň, aj po príchode domov som chodila v jemnom predklone a bála som sa akého koľvek pohybu a silno to bolelo vyše mesiaca.
Ono viem sa som si vedomá toho že ten štart do života pre dieťatko narodené sekciou nie je to úplne najlepšie - niekde som čítala že sa to rovná predčasne narodeným deťom, a že ich ten prvý nádych strašne bolí (lebo sa nadychujú cez vodu v plúcach pričom deti narodené prirodzene jú sťahmi pri tlačení už v pľúcach nemajú) ale ak pri prirodzenom pôrode je veľké riziko tak by som išla do tej plánovanej, lebo tam je kľud, všetko je pripravené ale keď niečo vyskočí počas pôrodu, tak tá urgentná je o niečom úplne inom.
Držím palce nech sa rozhodnete akokoľvek, aby to dopadlo v poriadku a tešili ste sa zo zdravého dieťatka. 🙂 🙂

reni1512
3. feb 2016

@jankaa1707 neviem preco je sekcia taky strasiak, pichnu ti spinalku, budes pri vedomi, uvidis babo, vydrzis jeden den ponapajana, na druhy ta aj tak uz postavia a take malicke jazvicky sa raz dva zahoja 🙂 Ja by som po mojom zazitku napr. na spontanny nesla 🙂 Vsetko bude ok. Nestresuj sa 🙂

jankaa1707
autor
3. feb 2016

Ja sa nebojím toho že má rozrezu 🙂 to je to najmenej. Len proste som chcela prirodzený pôrod 🙂
Operovana som bola pred 5 rokmi. No vždy je tam nejaké %, že sa mi niečo môže poruchat a preto chcem radšej sekciu.no niesom si úplne istá ale súhlasím s vami 😉
Nemôže to predsa až tak škodiť bábätkám ako píšu v rôznych článkoch.
Ďakujem vám pekne 🙂

myskacici
3. feb 2016

@jankaa1707 Ja som mala plánovanú sekciu koli očnému tlaku. Zvládnuť sa to dá úplne v pohode. Nič hrozné a to som riadna padavka... Bolesť sa dá zvládnuť aj bez liekov. Bála som sa strašne, ale ozaj niet na to dôvod. V dnešnej dobe to je bežné, nie ako voľakedy. Prajem veľa zdravia! 👍😉

reni1512
3. feb 2016

@jankaa1707 uuurcite to neskodi 🙂 drzim prsty 🙂 dolezity je vysledok, ze bude na svete 🙂 je to uz jedno ako! nech je zdrave

jankaa1707
autor
3. feb 2016

Ďakujem 🙂 👶

waldosinka
13. okt 2018

Dobrý deň. A nepoznáte niekoho kto bol operovaný na pripútanú miechu a rodil normálne? Mňa gynekológ nechce pustiť na sekciu. A neurolog iba odporúča. Pravé som 33 tt.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre