Podstúpili ste opakovanie kolonoskopiu?
Prosim vas boli ste na tomto vyšetreni opakovane?mala som v stolici krv tak ma tam obvodak poslal,no ide o to že ja mam hemeroidy a tie mi krvacaju tak preto ta krv,svojho doktora som sa pytala či to nemôže byť tym a že môže,nevedela som čo to je za vyšetrenie tak som všeličo prečitala no strach bol.Išla som sa objednať vysvetlili mi čo a ako predpisali ptehanadlo a gel..Den pred vyšetrenim som prehanadlo vypila no prehnalo ma v noci aj rano.Nadišiel den vyšetrenia a ako naschval ja som hodinu pred vyšetrenim dostala menštruaciu prišla o päť dni skôr no z vyšetrenia nebolo nič musela som sa preobjednať a tak mi predpiseali ďalšie prehanadlo.No teda ale vyšetrenie bolo pre mna velmi neprijemne bolestive vzhladom na tie hemeroidy.no možno keby som si dala oblbovak zvladam lepšie,predychavala a čakala kym to skonči.no povedal mi že tam nevidi nič a kontrola za 2 roky,ako načo keď tam nič nie je?
@nikolca Preco ? pre istotu. Je to uplne bezne vysetrenie, no viem ze neprijemne.. ked nas boli zub ideme k zubarovi.. ked mame nieco s travenim a krvaca crevo ide sa na gastro na kolono.., je to neprijemne vysetrenie, no zachranuje zivoty.. Skus sa pytat o tie dva roky na rektoskopiu, tam sa vysetruje crevko len do 30 cm, to na hemoroidy staci, netreba prehanadla a pod.staci glyc.cipok, je to o nieco "lepsie" vysetrenie pre pacienta ako celkova kolonoskopia a trva ozaj len par minutiek.. Pri hemoroidoch byva ta krv cerstva, svetla. Da sa robit aj kopec inych vysetreni menej neprijemnych ako samotne kolono, ze preco krvaca crevo, berie sa krv, stolica, CT, apod., no kolono je zrejme najistejsie kedze dr vidi crevo zvnutra priamo a aj moze odobrat vzorky ak sa mu nieco nezda. Ja mam IBD ochorenie, rektoskopiu zvladam uplne ok, kolono horsie, to po 1x dr nedokoncil, nedokazal pozret cele crevo lebo ma to moc bolelo, po 2x som sla pod oblbovak, bolo to lepsie.. Tiez som ale pred tym absolvovala vsetko ostatne nez som sla na to druhe kolono lebo ano, je to neprijemne a ak je v crevku zapal aj to boli. no radsej si pretrpiet tu chvilu, ako potom zistit ze mi nieco je, ak uz bude prilis neskoro.

@nikolca však tam nemusíš ísť, to nie je povinne. Môžeš vyšetrenie odmietnuť