Pokazené zuby
Zdravim, ja si idem dat zuby opravovat do Duomedu vo Zvolene. Tiez si chcem dat porobit viac zubov naraz, nemam to zas az v takom stave ako vy. Idu mi trhat dva zuby, je to zlozitejsi zakrok, lebo tam treba aj nieco vysekavat a podobne, plus zopar kazov si dam urobit. Chcem si to dat robit pod narkozou. Cena sa vsak bude pohybovat okolo 1000 eur.
@pepa412 ďakujem za odpoveď . Držím palce nech to dobre dopadne.
V TN mozes ist do US Center, tam ti isto spravia vsetko co treba, aj ja som tam chodila. Sice Forouhar ma sprdol, ale mal pravdu, tak co uz. Na takychto klinikach to uz nie je ako volakedy u statnych zubarov co ti vynadali a surovo osetrili. Teraz som presla na inu kliniku v NM a kedze som samoplatca ako vsetci ich zakaznici, nikto ti nebude nadavat aj ked mas zuby v zlom stave. Max. to skonstatuju a povedia ti co treba a aj kolko to asi bude stat. Ja si davam robit postupne, nakolko je to naozaj drahe a ja som na rodicovskej. Napr. teraz mi robili jeden kaz, kde s injekciou a jedna 2-ploskova a jedna 3-ploskova plomba ma vysla 93e. Strasne palky su to. A pokial by si to chcel dat spravit cele naraz a byt uspaty, tak rataj s tym, ze to bude velmi drahe.
@elliottka Ďakujem za odpoveď.
Tie minuté peniaze ma naozaj mrzieť nebudú ide mi len o to dať si to do poriadku kedže mi to pomože aj čo sa týka sebavedomia.
Takže myslíš, že US center je dobrá voľba ? ešte tu máme aj Vitadent. Čital som všelijaké hlavne kladné recenzie.
@ibrakadabra Urcite ano, ale objednaj sa priamo k nemu. A ako prve ta poslu na hygienu odstranit zubny kamen. Sice maju svoje hygienicky, ale odporucam Ti ist na hygienu do Palatin dent, tam je to nove a je tam uzasna, prijemna a jemna mlada doktorka a je to tam aj lacnejsie a termin ti da skoro.
Znamej robili 8 zubnych implantatov a platila 1500 e
@blairgossip Vdaka. Kedy to asi bolo ? U kt doktora konkretne bola? Je spokojná?
@ibrakadabra u potockej v roznave, velmi jemna a mila. ale aj tak je to velmi bolestivy zakrok, to zibar nemoze ovplyvnit..
@blairgossip rožňava je daleko pre mna. Bolesti sa už nebojím keď som to nechal zájst takto daleko. Zaujmalo by ma kolko cca by som mohol nechať v tom US u nás
@ibrakadabra bolesti sa bojíš zbytočne. Stomatológia prešla míľové kroky, a jediné čo dostaneš je umŕvovacia injekcia ktorá boli 10x menej ako tá do ruky. Keď ti budú opravovať zuby, tak to nebudú robiť po jednom alebo 2-3 naraz, a bude na to stačiť jedna anestézia, takže žiadne extra ihly. A neboj, niesi prvý ani posledný, ktorý zuby neriešil 🙂 takých je. Nájdi si fajn stomatológa, a za pár mesiacov budeš vysmiaty s peknými opravenými zubami
@kittykat22 Ďakujem za povzbudivé slová. Presne to aj urobím.
@ibrakadabra a nedavaj si zubne implantáty ak nemusíš. Zbytočne. Nechaj si opraviť zuby ktoré pôjdu, nechaj si spraviť korunky ak pôjdu, a pokiaľ by bolo fakt zle, nechaj si implantát. Nemusíš to riešit tak radikálne. Navyše si mladý a je veľmi pravdepodobné že by sa implantát musel ešte za život meniť. Záleží aj na šírke úst akú máš. Ja mám ústa úzke a na ľavej strane dole mám zuby len po 6.ku. 7 a osem nemám. DOktor mi navyše vytiahol 5.ku kôli rovnátkam, a nie je to vôbec vidieť. Takže osmičky nemusíš mať nové vôbec, sedmičky podľa úst a stability čeľušte.
@blairgossip 8 implantatov za 1500e, pricom len zubara stoji jeden implantat materialovo okolo 300e. Tam nie je este ani korunka a uz vobec nie praca. Potocka ani nie je v zozname implantologov Slovenska. Nerobila jej nahodou korenove vyplne? Obcas to ludia nazyvaju omylom implantaty a aj cenovo by to celkom sedelo 🙂
Tak ako? Podarilo SA opravit?
Trapas...

Ahojte mám 28 som z Tn. Mám pokazené (zanedbané) zuby . Roky pribúdali a ja som návštevu u zubára stále odkladal a odkladal.
6 v pravo dole zapečatená už dávno umrtvený zub ktorý sa mi celý rozpadol ostal už len kúsok z neho 7,8 kazy
6 v ľavo dole aktuálne zápal ktorý pravdepodobne prenikol aj na 7-8 kde sa nachádzajú aj kazy
4 v pravo hore kedysi sa mi zlomil doktor mi spravil provizórnu korunku resp iba ho obrúsil a zaplomboval do tvaru. od 5 dozadu vacsinou amalgánové plomby + určite aj niaky kaz
4 v lavo hore zaplombovaná ale už obrúsená a zvacsená aj medzera medzi zubami . od 5 dozadu plomby + niaky kaz
predné zuby mám pekné čo sa týka tvaru akurát už zanedbanou starostlovostou zožltnuté a na 1 mám bielu škvrnu ako keby do vnútra zubu .
na 2-3 zuboch mám takisto krčky ale už aj zaplombované. na viacerých zuboch mám zubný kamen hlavne na spodných 1-2 z vnútornej strany .
Po posledných bolestiach už sa to vo mne zlomilo a povedal som si ze za kazdu cenu si chcem dať tie zuby najlepsie este do konca tohto roka do poriadku.
Prosím o radu o niakeho empatického zubára ktorý rieši podobné pripady a je profesionál.
Samozrejme nemám neobmedzený rozpocet a kvoli týmto zakrokom si plánujem zobrat bud spotrebný úver alebo si požicat od známeho. Rád by som sa dozvedel aspon pribliznu cenu za zákroky tj. oprava poškodených zubov - zrejme niaký ten implantách + vybielenie .
Velmi pekne prosím a dakujem za kazdú jednu úprimnú radu.