Pokazili sa vám zuby po tehotenstve a dojčení?
Ahojte, ma to zaujalo, nakolko moje 3 zname maju po tehu a naslednom dojceni pokazene zuby, ze ci kazenie zubov suvisi s tehotentvom a nasledne dojcenim. Dakujem za Vase odpovede.
pri dcérke zuby ok,dojčenie 15mes-zuby ok,následne otehotnenie-5zubov dolámaných
môze tehotenstvo a najma dojcenie zuby kazit, v tom prípade ked maminka nejedáva mliečne vyrobky , nepije mlieko .. lebo dieta si tahá ziviny z matky, ja som toho jasnym príkladom, po tehotenstve som bola na preventívnej prehliadke a doktorka mi zistila ze mam málo vápnika, prvá otázka znela ze či kojím, a odporučila mi tie mliečne vyrobky kde je vela vápnika, sladkosti nejem a nejedávam, váhu mam stále rovnaku a zubárovi som v ten rok ako som porodila chodila na klavír, mozno to bola len blbá zhoda náhod, ale ked som v tehotenstve mala preventívnu prehliadku ok, a potom do polroka po pôrode 4 kazy tak si to ináč vysvetlit neviem. teraz slapem na mlieku na jogurtoch ,som 2x tehotna a chcem tomu predíst

ano,dokonca sa mi zlomil zub na dve polky,bola to dolna 6,bala som sa,ze mi ju dr vytrhne,ale sikovnica mi ju opravila 😵