Pokazili sa vám zuby po tehotenstve a dojčení?
Ahojte, ma to zaujalo, nakolko moje 3 zname maju po tehu a naslednom dojceni pokazene zuby, ze ci kazenie zubov suvisi s tehotentvom a nasledne dojcenim. Dakujem za Vase odpovede.
vraj suvisi, ale ja som so zubami ziadne problemy nemala
mne nastastie nie, ale ja ani tak nemam ziadne kazy a zubarka mi povedala zevraj to ani na zuby nema vplyv 😉
zevraj ak by si v tehotenstve trpela nedostatkom vapnika, tak si ho telo zoberie zo zubov...
nie, pocas tehotenstva ani 16mesiacov po porode ziaden kaz...
nie absolutne žiadny problem som nemala ani nemam
tak ja som mala, mala ma 19mes a mne uz vytrhli 3zuby. dovtedy nic. teraz idem zas k zubarovi.
cez tehu nič, ale teraz cítim jeden - ale to sú asi len krčky, lebo vraj nemám žiadny kaz - bola som pred 3 mes u zubarky, ale tiež som sa bála že sa mi pokazia
Nepokazili, ale počas tehotenstva mi hrozne krvácali ďasná, používala som špeciálnu zubnú pastu ale nič mimoriadne alebo výrazne to nebolo, ale počula som o prípadoch keď sa cez tehotenstvo rapídne zhoršil stav chrupu 😉
v tehotenstve babatko potrebuje na rast a vyvoj kosti hlavne vapnik a teda logicky vapnik ''kradne '' od maminky.napriek tomu,ze ja som od malicka mliekoholik,tak ani moje bombasticke davky vapnika nezachranili moje zuby....myslim si,ze za tuto skutocnost moze mnoho faktorov...ako urcite aj geneticka predispozicia....moji obaja rodicia boli na tom vzdy velmi zle co sa zubov tyka.
nie, nepokazili
Presne ako povedala hori.
Tehotenstvo vyzduje zvysene davky vapnika a pokial zena prima nedostatok vapnika odnesu si to najma zuby. V tehotenstve je to vacsi problem ako za normalnych okolnosti.
Recept starych materi : rozdrvit skrupiny z vajec a nechat vyluhovat vo vode, potom precedit a vypit. Skurpiny su obrovskou zasobarnou vapniku. Este som pocula, ze sa to zvyklo aj v mlynceku podrvit na prasok a pridat napriklad do polievky. Ked sa niekomu nechce, v lekarni su tie tabletky ktore by mali byt cisto prirodne a su prave zo skrupin.
nebol a nie je problem. podla mna je to vyhovorka mamiciek... jedia viac sladkosti, zuby neumyju po kazdej maskrte, a tam je problem, podla mna 😉 3x denne proste nestaci 🙂
vapnik je zuboch pevne zabudovaný, jeho metabolizmus nijako nesuvisí so zubami a tehotenstvom.- horm.zmeny maju vplyv na parodont- dasna a závesný aparat zuba pričom zhoršuju už predtým neodpozorovaný zápal dasien. plus ranné nevolnosti spojené s vracaním můžu neg.ovplynit zuby
zuby tehotenstvo a dojcenie ako take neovplyvni. zuby sa pocas tehu kazia zenam, ktore pri nevolnosti aj zvracaju - tie zaludocne kyseliny su brutalne silne, darmo si clovek hned umyva zuby, ked absolvuje take daco pravidelne, zuby to poznaci....
dojcenie uz vobec, kojila som vyse 2 roky, zacali ma akoze ominat zuby a vraj ich mam ok, ale problemom su krcky a citlivejsie dasna, zanedbala som to, ale to sa poriesi.
inak ani to ze sa niekto nalieva mliekom nepomoze, kravske mlieko je napoj pre teliatka a neobsahuje nic take uzasne pre cloveka. ako zdroj vapnika je mizerne, je to uz len biela voda, mnohym ludom sposobuje aj zazivacie problemy, hodne sa precenuje....ked mlieko pre cloveka, tak akurat materske pre babo, potom je kopa inych zdrojov, mliecnych vyrobkov, syrov.....
mne sa teda pokazili, ale skor to suviselo s tym, ze som az do 7 mesiaca mala nevolnosti a stale vracala. Teraz musim chodit k zubarke takmer kazdy mesiac a este stale nemam vsetko v poriadku ☹
nie. ja som zvracala do posledneho dna. zuby kazi kyselina zo zaludka.
nie, vôbec to spolu nesúvisí, súvisí to s nedostatočnou hygienou zubov kočky 😉mám to potvrdené od zubára, bábo si žiaden vápnik z Vašich zubov nevyťahá, to by ste museli mať takisto osteoporózu a každé dieťa by znamenalo minimálne jednu zlomenú kosť
mne sa tiez pokazili, 5 mesiacov som denne niekolkokrat vracala, to sa musi na zuboch odrazit pri akejkolvek hygiene....
V tehotenstve je viacej kyseliny, moze to leptat sklovinu, zuby mozu mierne zozltnut, ale pokazit sa, to nie. Vapnik je v zuboch uz dany, ako by si ho telo malo odtial "tahat"?? Kosti sa zvyknu odvapnit, ale nie zuby. Mne sa v oboch tehu a oboch dojceniach (dlhych) nepokazil jediny zub... vlastne od 14-tich mi nevrtali ziaden zub... nejake nadherne nie su, pojdeme zas poctivo na bielenie 😝
dojcim uz dva roky, ale so zubami nemam ziadny problem. suhlasim s tym co bolo vyssie uvedene. za seba este uvediem, ze mna prve tri mesiace tehotenstva neskutocne napinalo pri umyvani zubov, dokonca som aj zvracala, s kefkou som sa vtedy moc nekamaratila 😝 aj napriek tomu som sa vsak snazila zuby ako tak umyt. neskor to uz bolo ok.
je to len hlupa vyhovorka zanedbania zubnej hygieny, ze sa zuby kazia tehotenstvom a dojcenim 😝
ja mam skor problem s bolestami klbov a kosti.. myslim, ze pricina je prave spotreba vapnika pri dojceni. ale tam je pomoc lahka, doplnam vapnik tabletami 🙂
Zuby sa mi nepokazili, bola som na kontrole aj počas tehotenstva aj počas dojčenia... Nebol žiadny problém. Teraz už nedojčím, tak hádam sa už nič nevyskytne. Ale napadlo ma, že sa mi cca. 5 mesiacov po pôrode odštiepilo z predného zuba - síce kúsok, ale predsa. A nie som jediná. Viem, že aj iné baby s tým mali problém.
nie 🙂
nepokazili sa mi ani pri jednom tehotenstve ani kojeni (a to mam zvysenu kazivost). zubarka mi povedala, ze to je len "vyhovorka" tehotnych co pojedaju v noci. mozno som mala len stastie, lebo prve mesiace ma napinalo pri umyvani zubov a cez posledne som jedla komplet vsetko co bolo v dosahu a neumyvala som si ich po kazdom jedle.
ja mam malo vapnika aj ho musim denne uzivat v taletkach, ale zuby mam OK aj po tehotenstve a porode.
mne ani nie pokazili,ale zacali sa mi stiepit 😖 nedavno som koli tomu prisla o svoj prvy zub ☹
Tak v tehu som bola u zubára permanentne, dokonca nám jeden zub museli aj trhať, mamine tak isto, aj pri mne aj pri sestre. Zubárka mi povedala, že v tehu sa mení zloženie slín(sú kyslejšie a agresívnejšie), preto mi odporučila aj zubné pasty proti paradentoze, lebo ženám často krvácajú v tehu ďasná čo je spôsobené hormónmi. Nemyslím si že je to otázka hygieny, ja osobne som si umývala zuby veľmi často niekedy aj viac krát za deň, určite tu hrá rolu aj dedičnosť a samozrejme koľko vitamínov v zásobe má nastávajúca mamička a koľko vitamínov a minerálov si berie bábätko. Nenadarmo sa hovorí, čo dieťa to jeden zub oddíde 🙂
VSETKY..DOSLOVA A DO PISMENA...NEMAM ANI JEDNU STOLICKU,SAME VYPADALI...A VLASY MI VYPADAVAJU,NECHTY MAM HROZNE...POKOZKA JE CITLIVA A SUCHA....PROSTE CELE ZLE..A STALE KOJIM..NO CO,MALEJ RASTU ZUBKY,MNE PADAJU.. 😀
mne sa nepokazili vobec
no pokazili... dovtedy nic... a teraz za jeden rok 4 zuby 😖

mne nie 😉