Polyp na maternici
Ahojte,mam jeden problem zdravotny,dnes som bola na prehladke u genikologa a zistil mi polyp na maternici 2,6 cm,musim ist na operaciu.Prosim Vas mal dahdo taky to problem.Dakujem
@hanelka1 ahoj, tak som po...cele popoludnie som prespala, co som bola este z tej narkozy otapena, ale inak si nic nepamatam..🙂 iba viem, ze dr mi isiel vysvetlit, ze mi vycistia maternicu a potom len ma prebrala sestricka na pooperacke. Ale teraz vecer ma pobolieva brusko aj krize. Boli sme tam 3zeny, ja som isla posledna. Myslim, ze vsetko mohlo trvat tak 15min ak nie menej. Po prebudeni nad monitorovali-tlak a potom nas pustili. O 9.30 som prisla a 11:50 odchadzala..🙂 horsie je snad len to, ze nemozne sexovat...🙂 ako po sestonedeli..😀
Krvacanie by malo trvat cca 14 dni, potom by mal prist uz normalny menzes ale neviem kedy..😀 a sex by nemal byt aspon 2-4 tyzdne ale citala som uz aj dakde ze aj 6. Vsetko je to asi skor individualne.
ahojte dámy, prosím vás, v rámci liečby v centre asistovanej reprodukcie, kam sme zavítali, keďže sa nám nedarí otehotnieť, mi zistili polyp v maternici, a chcú mi ho odstrániť v narkóze. čítala som, že v daný deň po zákroku môže ísť pacientka domov. ALE: na druhý deň môžem fungovať a pracovať už v plnom nasadení? Ako dlho ste sa spamätávali z narkózy? V živote som nebola na žiadnej operácii, tak netuším, ako sa človek po narkóze cíti... Ďakujem.... 🙂
@deianeira ahoj, tak den po narkoze som prespala, bola som hrozne ospala a potom som isla na pn, kedze ja zas pracujem na 3smeny a islo aj o hygienu- lekari to beru ako sestonedelie, zena sa cisti, krcok sa roztiahne pritom na 10, co je vlastne ako v case porodu, a spinim este stale, co je uz zhruba 4ty tyzden od zakroku- bola som 18.2.. celkovo som sa necitila nejak zle, len netreba sa namahat a treba viac odpocivat. drzim palce..🙂 najhorsie je asi to, ze 6t si nevrzneme s mm..:D 😀
Mne robili tiez hysteroskopiu a kyretaz fibroidneho polypu vo velkosti 1 cm. Ja som teda dost velky strachoprd zo vsetkeho ale musim povedat, ze cely zakrok krval asi 15-20 minut a bolo to ok. Mne ten polyp nasla gynekologicka a zial sam nezmizol, lebo niekdy sa zvykne vyplavit pri menstruaci. Nakoniec som sa ho rozhodla nechat si ho odstranit, lebo moze/nemusi branit pri uhniezdovani vajicka, ak sa budete snazilkovat. Ja som bola som Gyn-Fiv centre a musim naozaj pochvalit pristup sestriciek a aj profesionalitu p. Harbulaka. Robia to v celkovej anesteze, v ramci jedneho dna, cize rano na lacno pridete a na obed uz pustaju domov, ak nie su ziadne komplikacie. Vobec nic som necitila, ani z narkozy mi nebolo zle, kedze je to velmi slaba a kratkodoba narkoza. Bolesti som nemala ziadne, 4 dni po zakroku som velmi slabo krvacala, skor take spinenie a sem tam som citila taku jemnu bolest ako predmenzesom. Odporuca sa 3-4 tt necvicit, nedvihat tazke veci, nekupat sa, len sprchovat, a nemat pohlavny styk. Nasledne som dostala asi o tyzden neskor menzes ako obvykle. Zaroven vam vzorku tkaniva poslu do labaku, vysledok do 2 tt od zakroku. Takze naozaj ziadny strach, nic to nie je, mozno si dat pred tou narkozou taku lahsiu stravu a nepit alkohol, aby to telo lahsie znasalo. 🙂
som 2 roky po hysteroskopii s odstranenim polypu, minuly rok na preventivke u gyn bolo vsetko ok, krvacanie stale velmi silne mam 3. den cyklu, potom zo mna vypadne velky kus sliznice a ustane to. na tohtorocnu preventivku sa este len chystam. spetne hodnotim, ze zakrok na zmiernenie krvacania nepomohol... 😒
ahojte, tak aj ja to už mám za sebou. včera ma operovali a večer som bola už doma a oddychujem. len ľahkú sprchu mi odporúčili, sedavý kupel az po mesiaci. pár dní že budem špiniť....baby, ja som sa strašne bála, aj ma prehánalo dva dni kvoli tomu, ale ja ako som zjedla tu tabletku pred operáciou, tzv. oblbovák, ja mám totálne okno. bodaj by to každá zažila ako ja, že si ani nepamätám ako som išla vraj po svojich na ten vozík. pamätám si len ako ma zobudili a smiali sa zo mňa že som si pospinkala ako bábatko 😀
ahojte , tak mne dnes zistili polyp 45mm a mam íst na zákrok do Sliaču , bol tam už niekto
Ahoj ,ja som prvé tri dni ,potom som mala jeden deň pokoj a potom som znovu začala. Doktor mi predpísal lieky na zastavenie ,po ktorých som prestala na štvrtý deň .
Dakujem za odpoved danka 9364.uz mi to špinenie aj prestalo .len hedno neviem preco ma prišerne bolelo hrdlo a pery a usta som mala ako na sahare
Ahojte v pondelok mi nasli polyp na krcku maternice 1cm velky mam ist na zakrok. Potrebujem radu da sa ist na zakrok aj v case menstruacie? Mam nepravidelnu.
@snehulienka22 neda , musis ist po
A pomohol teda zakrok? Mare slabsie krvacania pri menzese?
dnes mi doktr. na preventivke zistil polyp vyplnení tekutinou,takmer ma vydesil,mám prísť za 3 mesiace hned po skončení menštruaci tak som zvedava čo povie.,,nikdy som podobné problemy nemala a neviem ako sa to rieši a ako operuju či je jazva alebo to robia zo spodu.Prosím o informacie kto si tým prešiel. je to nebezpečné?
Budu ti ten polyp chvilu pozorovat, ci nahoodu nezmizne sam, alebo ci si sa zvacuje. Je lepsie si ho dat potom vybrat, lebo ti moze napriklad branit v zahniezdeni vajicka, ak by si chcela otehotniet alebo zapricinuje aj silnu menstruaciu. Hysteroskopia, odstranenie polypu - Je to uplne bezpecny zakrok, trva asi 20 minut, robia to zo spodu v celkovej narkoze, a po 4 hodinach poustaju domov ak je vsetko oki. Vobec nic necitis, neboli, len potom chvilu spinis asi do tyzdna. Ja som to absolvovala minuly rok a hned na to po par mesiacoch som otehotnela, o tyzden by sme uz mali byt traja. drzim ti palce. nemas sa coho bat.
a kolko sa psini? ja som bola 12.5. s tale spinim len jemno ruzovo, nic strasne ale proste este nie uplne ciste. 22 som mala dostat menzes ale zatial nic. prsia bolia zle mi nie je. na ontrolu mam ist ked bud koncit menzes.
ja som mala silny menzes ale to mam od 12 rokov a polyp nebol, az teraz mi ho objavil na preventivke, asi sa vytvoril, 3 roky som nebola, kedze som kojila menzes nebol. dala som si vybrat, nepozoroval ho vobec. zakrok presne ako pisala smilicek.
@natalia_2

@00matula ahoj, tak daj potom vediet ako si dopadla, pocity, priebeh,,, aj ja sa cítim divne,,, boli ma brucho ako pred kramami, kríze, tuším mi už aj nejak ťažko býva,,,tiež ako tehotná,, , už nech to mám vonku, fuj, čo už to V človeku narastie, hrozne niečo, tak sa drz,,,