icon

Pomáha Egilok na búšenie srdca?

20. máj 2025

Ahojte rok a pol mám vkuse extrasystoly každý jeden deň pred vianocami som si zaplatila holter mala som ho 4 dní a on zachytil len jednu 🙈 obvodná mi dala egilok pri búšeni najskôr to bolo fajn keď som si dala pol tabletky mala som do ďalšieho dňa pokoj ale posledné dni už extrém 😭 akonáhle si sadnem alebo ľahnem na chrbát alebo ľavý bok tak ide že jeden úder potom vynechany a takto aj dvadsaťkrát za sebou kým nezadrzim dych alebo niečom mám pri Tom pocit tlaku v krku ja mám aj reflux ale neviem či to môže byť tým zaha má nepáli. Mám aj problém s chrbticou a čaká ma magnetická rezonancia. Vlpol tabletky egiloku mi už nestačí dnes som si o dvanástej dala pol tabletky a teraz zas už mám vkuse tak som si dala ešte polku včera večer som si dokonca Šaľa celú tabletku lenže ja mám už nízke pulzy moje bežné pulzy v pokoji bývali tak 94 teraz mávam 64 čiže na toto ten egilok zaberá ale potom sa bojím dať si tabletku že mi.klesnu ešte viac. Na kardiológii som sa konečne dočkala prešli dva roky mám mať kontrolu volala som tam a doktor je na PN mám.volat na konci mája. Oni ma odbili vždy cez telefón že si to proste nemám všímať. Od narodenia mám nedomykavu chlopňu prvého stupňa. Je to.len kontrolované v lete ma čaká kontrola a ja už stresujem že nedozijem. Mám klidnejsie obdobia a teraz už týždeň takéto že vkuse aj keď na to nemyslím aj v noci má to zobudí úplne také zatrasenia bojím sa že to je vážne ale zas si vravím že za ten rok a pol by ma to už asi zabilo. Bojím sa aj keď som očkovana a teraz vidím všade tie náhle úmrtia 🙈

Strana
z2
autor
21. máj 2025
@jurly

Nevyvolava ten liek vo vedlajsich ucinkoch, to co ma liecit?

@jurly to ja neviem veru. Ale mala som ho včera večer a teraz mi zabral

kiki68
22. máj 2025

Egilok musis brat kazdy den, hoci sa dobre citis. To sa neda vysadit bez odbornika. Tiez by malo byt pravidelne EKG u internistu a odbery. Moj tatko ma roky podobny problem, jemu skace tlak a tep, odhalene nahodne. Je kardio pacient a egilok mu dal pred asi rokom kardiolog. Ze skusia takto vykryt tie fibrilacie. Za mna dost pomohlo, prestalo mu byt zle. Mal podobne stavy ako Ty. Pre neho je to uz mozno 5. liek , co berie za ten cas, odkedy to odhalili. Vystriedal ich viac za tie roky. Za mna si zhanaj nejakeho internistu, kde budes pravidelne chodit

autor
22. máj 2025
@kiki68

Egilok musis brat kazdy den, hoci sa dobre citis. To sa neda vysadit bez odbornika. Tiez by malo byt pravidelne EKG u internistu a odbery. Moj tatko ma roky podobny problem, jemu skace tlak a tep, odhalene nahodne. Je kardio pacient a egilok mu dal pred asi rokom kardiolog. Ze skusia takto vykryt tie fibrilacie. Za mna dost pomohlo, prestalo mu byt zle. Mal podobne stavy ako Ty. Pre neho je to uz mozno 5. liek , co berie za ten cas, odkedy to odhalili. Vystriedal ich viac za tie roky. Za mna si zhanaj nejakeho internistu, kde budes pravidelne chodit

@kiki68 no len na môj nízky tlak sa to ani pravidelne brať neda...teraz mám 90/50 nemôžem si dať tabletku mám kardiológa

jurly
22. máj 2025

nie je toto, to, co Ti sposobuje tazkosti?
Liek Egilok môže mať rôzne nežiaduce účinky, vrátane spomalenej srdcovej frekvencie (bradykardia), chladných končatín, únavy, bolesti hlavy, slabosti, závratov, porúch spánku a v zriedkavých prípadoch aj zníženia počtu krvných doštičiek. Ak sa u vás vyskytnú nežiaduce účinky, je dôležité informovať lekára.
Časté nežiaduce účinky:
Spomalená srdcová frekvencia (bradykardia): Egilok môže spôsobiť spomalenie srdcovej frekvencie.

luciar260
22. okt 2025

@anonym_autor ahoj, ako si natom teraz? Stale ich mas tak casto? Co povedali na vysetreni?

Strana
z2