POMOC - prečo som sa vyhádzala? poraďte prosím.
Posledný týždeň som na svojej pleti spozorovala po oboch stranách takého pupienky, suché miesta a vyrážky. Prosím vás, neviete mi poradiť, z čoho to môže byť? Nemali ste niektorá?
Môže to byť jedlo? Stres? neviem.... vďaka

@sofiadi Ale môže to byť aj z jedla... nepríjmaš teraz v tomto období veľa citrusov alebo iné dráždivé ovocie?
a co maska? nosis, tak sa to kludne mohlo pod nou zaparit a vyhodit.
Svrbia ? Ja som mala podobne nesvrbeli a nakoniec to bolo zo zvracania ..
Ahoj, ja to mam tiež, ale jemnejšie. Moj pocit je, že to mám z ruska.. Niekto to už písal a stotožňujem sa s nim. Co si myslím, že trosku pomaha je, že si do vnútornej strany rúška nalepujem slipovu vložku a samozrejme treba meniť. A tvar si častejšie osetrujem a radšej si dávam mini vrstvu make upu, aby bola koža viac chránená. Keď prídem domov, odlicim, osetrím a príp supnem upkojucu masku alebo aspon krém, ktorý pleť ukludni. Držím palec.
@gabika0825 ja som začala používať La Roche - Effaclair, s tým, aby sa mi pleť zlepšila, no nevidím zlepšenie :(
@gabika0825 papám viac grepov, kávu, možno aj trochu stres (som učiteľa, pracujem z domu).
@sofiadi tak to sa ani nečudujem... grapefruit je veľmi dráždivý... a keď ho konzumuješ často tak sa môže kludne toto vyhodiť. Ale môže to byť aj tou kozmetikou, aj keď používaš lekárenskú kozmetiku, na niektorú pleť proste nemusí sadnúť. Skús vylúčiť tú kozmetiku a aspoň týždeň ju nepoužívaj a takisto skús aj menej toho citrusového ovocia jest
@kinderko7 ďakujem, skúsim teda nejesť citrusy. @gabika0825 môžem nahradiť aj klasickou modrou niveou? Mám aj zinkovú mastičku.
@lenadka tomu sa snažím vyhýbať, keďže mám laktozovu intoleranciu 🙂 ďakujem všetkým za rady!
@sofiadi niveu by som nevolila.. tá je veľmi ťažká na tvár. Zinkovú určite nie na celú tvár, veľmi vysušuje. Skús iba na tie vyrážky natrieť na ostatok tváre keď tak nejaký ľahký krém. Zbehni do drogérie a vyskúšaj si kúpiť bioil. To by ti mohlo skludniť.
@gabika0825 Bioil? máte s tým dobré skúsenosti? 🙂 vďaka!
@sofiadi On je určený na strie, ale kamarátka keď sa počas tehotenstva vysypala na tvári, tak to používala a vravela že to je pecka... ja ho používam cez leto ked mám suchú kožu zo slnka 🙂

Nezmenila si kozmetiku? Mne sa toto spravilo keď som prešla z jednej značky na - podotýkam - prírodnú drahú kozmetiku... akonáhle som sa vrátila k tej čo som používala predtým, tak to zmizlo.