icon

POMOC - prečo som sa vyhádzala? poraďte prosím.

sofiadi
29. mar 2020

Posledný týždeň som na svojej pleti spozorovala po oboch stranách takého pupienky, suché miesta a vyrážky. Prosím vás, neviete mi poradiť, z čoho to môže byť? Nemali ste niektorá?
Môže to byť jedlo? Stres? neviem.... vďaka

POMOC - prečo som sa vyhádzala? poraďte prosím.
gabika0825
29. mar 2020

Nezmenila si kozmetiku? Mne sa toto spravilo keď som prešla z jednej značky na - podotýkam - prírodnú drahú kozmetiku... akonáhle som sa vrátila k tej čo som používala predtým, tak to zmizlo.

gabika0825
29. mar 2020

@sofiadi Ale môže to byť aj z jedla... nepríjmaš teraz v tomto období veľa citrusov alebo iné dráždivé ovocie?

gab
29. mar 2020

a co maska? nosis, tak sa to kludne mohlo pod nou zaparit a vyhodit.

sunny8
29. mar 2020

Svrbia ? Ja som mala podobne nesvrbeli a nakoniec to bolo zo zvracania ..

kinderko7
29. mar 2020

Ahoj, ja to mam tiež, ale jemnejšie. Moj pocit je, že to mám z ruska.. Niekto to už písal a stotožňujem sa s nim. Co si myslím, že trosku pomaha je, že si do vnútornej strany rúška nalepujem slipovu vložku a samozrejme treba meniť. A tvar si častejšie osetrujem a radšej si dávam mini vrstvu make upu, aby bola koža viac chránená. Keď prídem domov, odlicim, osetrím a príp supnem upkojucu masku alebo aspon krém, ktorý pleť ukludni. Držím palec.

sofiadi
autor
29. mar 2020

@gabika0825 ja som začala používať La Roche - Effaclair, s tým, aby sa mi pleť zlepšila, no nevidím zlepšenie :(

sofiadi
autor
29. mar 2020

@gabika0825 papám viac grepov, kávu, možno aj trochu stres (som učiteľa, pracujem z domu).

sofiadi
autor
29. mar 2020

@kinderko7 ďakujem krásne, holt aj to mi napadlo. Len potom to niektorá časť mňa vylúčila, neviem prečo 🙂 ale skúsim aj to. Vďaka za všetky typy.
Čo však s tými v oblasti spánkov? Tam predsa rúško nenosím :/

kinderko7
29. mar 2020

@sofiadi môže sa ti to cele "rozprasit" aj na inú časť tvare.. Bežne počas dňa si chytis tvar, takže možné to je. Ale aj tie citrusy to môžu spraviť. Predsa ked si zvýšila príjem citrusov.. Telo mohlo zareagovať. Hlavne nech ti to čím skôr ustúpi.

gabika0825
29. mar 2020

@sofiadi tak to sa ani nečudujem... grapefruit je veľmi dráždivý... a keď ho konzumuješ často tak sa môže kludne toto vyhodiť. Ale môže to byť aj tou kozmetikou, aj keď používaš lekárenskú kozmetiku, na niektorú pleť proste nemusí sadnúť. Skús vylúčiť tú kozmetiku a aspoň týždeň ju nepoužívaj a takisto skús aj menej toho citrusového ovocia jest

lenadka
29. mar 2020

@sofiadi skús vysadiť na určitý čas mlieko a mliečne výrobky. Už viacerím to pomohlo.

sofiadi
autor
30. mar 2020

@kinderko7 ďakujem, skúsim teda nejesť citrusy. @gabika0825 môžem nahradiť aj klasickou modrou niveou? Mám aj zinkovú mastičku.
@lenadka tomu sa snažím vyhýbať, keďže mám laktozovu intoleranciu 🙂 ďakujem všetkým za rady!

gabika0825
31. mar 2020

@sofiadi niveu by som nevolila.. tá je veľmi ťažká na tvár. Zinkovú určite nie na celú tvár, veľmi vysušuje. Skús iba na tie vyrážky natrieť na ostatok tváre keď tak nejaký ľahký krém. Zbehni do drogérie a vyskúšaj si kúpiť bioil. To by ti mohlo skludniť.

sofiadi
autor
1. apr 2020

@gabika0825 Bioil? máte s tým dobré skúsenosti? 🙂 vďaka!

gabika0825
1. apr 2020

@sofiadi On je určený na strie, ale kamarátka keď sa počas tehotenstva vysypala na tvári, tak to používala a vravela že to je pecka... ja ho používam cez leto ked mám suchú kožu zo slnka 🙂