Pomoc s katastrofálnym stavom zubov
Dobrý deň,
obraciam sa na vás s osobnou a pre mňa veľmi citlivou záležitosťou. Moje zuby sú vo veľmi zlom, až katastrofálnom stave – nemám prakticky ani jeden zdravý zub. Dôvodom je, že som vyrastala v skromných podmienkach, kde nebol dostatok finančných prostriedkov na zubnú starostlivosť. Táto situácia ma žiaľ sprevádza až do dospelosti.
Pri komunikácii s ľuďmi – často sa nedokážem ani len usmiať či bežne rozprávať, pretože sa hanbím za svoj chrup. Je to pre mňa psychicky veľmi zaťažujúce.
Chcela by som sa úprimne opýtať, či je nejaký zubný lekár alebo zubná lekárka, ktorý/ktorá by bol(a) ochotný(á) mi pomôcť. Momentálne mi nejde o financie.
Za každú odpoveď či pochopenie budem nesmierne vďačná.
zubná lekárka... teraz doobeda si pozerá mk... 🙂
zub. lekára si musíš nájsť sama. popr. si pozri na stránke župy kde patríš podľa bydliska...
Som z Bratislavy
Nájdi si zubára podľa recenzií a svojich možností a začni ich opravovať. Pokiaľ ti nejde o financie pôjde to ľahko.
ak ti financie nerobia problem, tak si pozri zubarov v BA, schill, dr. martin, dream dental clinic... je ich viac, tak uz je na tebe, koho si vyberies. mozes ich predtym poinformovat o tvojom stave a ist na nejaku konzultaciu (aj k viacerym zubarom) a uvidis, co ti individualne povedia/navrhnu
Autorka, ak peniaze nie su naozaj problem, tak sa objednaj na vstupnu prehliadku do Dently. Nikto ta nebude sudit…
Skus Kliniku stomatologie a chirurgie na LF UK. Neviem ci zakroky robia bezplatne, ale kedze sa studenti potrebuju na niekom ucit, minimalne by to mohlo byt lacnejsie.
skus Heydukovu - tu je plno zubarov, tu su aj ti spominani studenti. je to lacnejsie ako schilla podobne, kde by si enchali pri rovnakých ukonoch tak 2-3x viac.
Tak ako ti radia baby, skus u medikov skusit. Drzim palxe
Odporúčam Dr. Ostertaga je pri Horskom parku, aj mne pomohol, ak píšeš, že financie nie sú problem
ak ti financie nerobia problem, tak si pozri zubarov v BA, schill, dr. martin, dream dental clinic... je ich viac, tak uz je na tebe, koho si vyberies. mozes ich predtym poinformovat o tvojom stave a ist na nejaku konzultaciu (aj k viacerym zubarom) a uvidis, co ti individualne povedia/navrhnu
@crazy_cat_lady u Schilla už môj muž nechal 12 000. A ešte mu ani zatiaľ nedal implantáty, iba strojček a opravil mu kazy a vytrhol zub😃. Ten je ultra drahý.
V Bratislave je velky vyber, ja som roky v Dental plus na Tehelnej, ale je tam kopec klinik a zubarov, to urcite pojde dat dokopy. Keby chces lacnejsie tak Madarsko je tiez vychyrene. Tam chodi vela ludi z AT zase
Dávala som si robiť len 1 zubný implantát a odporúčam Risorius v Dúbravke. Chodím k ním už pár rokov a som spokojná
"Nedostatok finančných prostriedkov na zubnú starostlivost" hmmmm...takže umývať si zuby 2x denne kefku za 3eurá a pastou za euro a medzizubky stojí tisíce?? Dobrá výhovorka.
Preventívna starostlivosť o zuby je lacná! Extrémne drahá je až nejaká oprava zanedbaného, poškodeného
"Nedostatok finančných prostriedkov na zubnú starostlivost" hmmmm...takže umývať si zuby 2x denne kefku za 3eurá a pastou za euro a medzizubky stojí tisíce?? Dobrá výhovorka.
Preventívna starostlivosť o zuby je lacná! Extrémne drahá je až nejaká oprava zanedbaného, poškodeného
@petracandle akoze niekto nechápe, ze v niektrých rodinách sa kefky a pasty nekupujú, nechodi sa k zubárovi, na preventívky a tak sa to nabaluje - dieta nemá tieto hygienické návyky... samé si pastu a kefku nekúpi, ked ma 5-10 rokov a niekde rodicia radsej prepiju a prefajcia.. comu je tazke rozumiet?
@petracandle akoze niekto nechápe, ze v niektrých rodinách sa kefky a pasty nekupujú, nechodi sa k zubárovi, na preventívky a tak sa to nabaluje - dieta nemá tieto hygienické návyky... samé si pastu a kefku nekúpi, ked ma 5-10 rokov a niekde rodicia radsej prepiju a prefajcia.. comu je tazke rozumiet?
@oriesocek ok, dieta je zavisle na rodicovi, ale pochybujem, ze vcera dovrsila 18 a ide to riesit, od 16 sa da brigadovat, a mohla si aj sama kupit kefu a pastu, zacat chodit k zubarovi
@oriesocek ďalšia vec, môžu byť za tým aj traumy zo zubárov, ja som si napr. vytrpela dosť.
Vďaka Bohu, že sa medicína posunula a doktori nie sú len "mäsiari", a dajú aj napr. injekciu proti bolesti
@oriesocek ok, dieta je zavisle na rodicovi, ale pochybujem, ze vcera dovrsila 18 a ide to riesit, od 16 sa da brigadovat, a mohla si aj sama kupit kefu a pastu, zacat chodit k zubarovi
@liz_lemon ver tomu, ze vela ludi to nerobi. u nas v BA stoji bezny zakrok 200-300 eur, hygiena 60-70 v akcii. syn brigáduje uz 7 rokov, mesacne má cca 300-400 eur a vsetkých zubárov, lekárov a pod mu platime, ked si on chce kupit oblecenie, veci do skoly, elektricenku atd. to nie su ceny pre studentov, kefku a pastu si moze kupit, ale opravy zubov si nevie zaplatit, ak ma uz vela kazov... to sa ráta na tisíce eur, nie na par stoviek. ja som minuly rok nechala u zubára cca 7000 eur, opravoval mi zuby a korunky po starom zubárovi, ktorý nepoznal RTG a korenove vyplne robil podla pocitu - takze som to mala celé zle.
@oriesocek ďalšia vec, môžu byť za tým aj traumy zo zubárov, ja som si napr. vytrpela dosť.
Vďaka Bohu, že sa medicína posunula a doktori nie sú len "mäsiari", a dajú aj napr. injekciu proti bolesti
@unicornlady ani nehovor, my sme v skole chodili k tzv. mäsiarke, skolska zubárka, ktorá naraz zobrala triedu, kricala do chodby, kto ma kolko kazov, ked chalani neposluchali, tak aj facka letela...
najdi si zubne centrum oni ti urobia vstupnu prehliadku rtg a urobia ti plan aj financny na opravy a mozes chodit kazdy mesiac postupne
@oriesocek tiež sme tak chodili, celá trieda, 90-te roky
Ale aj keď som mala už aj tých 18 a určite som mohla dostať injekciu, tak zubár to skomentoval, že o tom rozhoduje on.
Fasa.
Potom som zubára zmenila, ten aj rontgen dal urobiť a opravoval skoro všetky zuby nanovo. (áno, peňaženka zaplakala).
Ale teraz mám takého mladšieho, cca 40r, ten sa aj popýta, aj injekcie sú novšie, kde urobia zopár jemných vpichov.
A napr. dentálna hygiena, to som tiež bola 1x asi až keď som mala okolo 25r. Ani som o tom predtým nevedela, zubár nespomínal, spolužiaci na VŠ, to tiež iba zubár sa spomínal, nie dentálna.
Takže niekedy sú v tom peniaze, niekedy strach a traumy, a niekedy nevedomost.
Veď ty si potešenie pre všetkých zubárov. S radosťou ťa každý jeden zoberie. 😁 Keď máš financie, hoci ktorému sa podľa recenzií objednaj. Ale rátaj s tisícami eur.
Ak si z BA, máš to blízko do mesta zubných kliník - Mosonmagyaróváru
Stomaklinik na tehelnej, dentique pri futbalovom štadióne, smart dental, schill je drahý, dr Martin sa celkom da
Stomaklinik na tehelnej, dentique pri futbalovom štadióne, smart dental, schill je drahý, dr Martin sa celkom da
@autor Ceny su v Bratislave priblizne na rovnakej urovni ,ak chete lacnejsie tak urcite mimo BA.Schill aj ostatny maju takmer rovnake ceny za ukony nie su o nic viac o nic menej rozdielny ,ale su tam velmi ochotny a to aj cez vikend v pripade bolesti Vas neodmietn. Smart Dental v BA nedoporucujem mam skusenost a nie priaznivu to radsej Schill .
@unicornlady ani nehovor, my sme v skole chodili k tzv. mäsiarke, skolska zubárka, ktorá naraz zobrala triedu, kricala do chodby, kto ma kolko kazov, ked chalani neposluchali, tak aj facka letela...
@oriesocek asi sme mali rovnakú zubárku😀
My chodime do Pressburg Dental House. Pri vstupke ti urobi plan a presne vies, kolko ta to bude stat.

Doplň odkiaľ si, alebo hľadáš zubára aj v Bratislave, aj v Košiciach?