icon

Pomohla vám hormonálna liečba v perimenopauze?

17. okt 2025

Chcela by som sa Vás opýtať, ktoré ste už v perimenopauze dlhšie alebo ženy , ktoré si už menopauzou prešli pomohla Vám hormonálna liečba? Nemyslím prírodnú ale klasické lieky. Viem, že hormonálne tabletky majú mnoho negatívnych účinkov ale čítala som, že veľa týchto mýtov bolo už vedecky vyvrátených a vznikli hlavne zlou interpretáciou vedeckých poznatkov . Prosím píšte len ženy, ktoré si týmto už prešli alebo prechádzajú. Dakujem

anonym_ba97e0
17. okt 2025

Ja hormonálnu liečbu ani neberiem, ani ju brať nebudem. Vystačím si s pupalkou, alchemilkou a Izoflavóny Duo.

veklipo
17. okt 2025

Neberiem a nebudem. Cvicim s trenerkou, spravne sa stravujem, obcas si dam Vellenu. Je to vsetko znesitelne, aj ked niektore dni su bieda.

anonym_d3eb58
17. okt 2025

@anonym_autor ja beriem antikoncepciu, kedze este mam menstruaciu. Citim sa ovela lepsie, zlepsila sa mi plet, prestali boliet klby, mam viac sily, vsetko co ma pred tym bolelo, prestalo boliet. Po psychickej stranke ovela lepsie, uplne presla depresia, lepsie spim. Citim sa, ako by som mala znovu 30. Ale znizila sa aj chut na sex. Kedze ale nemam partnera, je to pre mna skor ulava. Pred tym som sa citila od 40ky ako troska, psychicky aj fyzicky, nevedela som sa ani sustredit na pracu. Bola som zatrpknuta a unavena. To vsetko preslo.

snowflakenel
17. okt 2025

Pokym nebudem musiet, vrat ju nebidem. No mne sa stala.taka.vec, ze.ako 40 rocna som si myslela, ze mi uz zacal haprovat.cyklus. a.bola.som tehotna, ....takze.tak 🙂

anonym_972584
17. okt 2025

No, ja som bola pred týždňom na preventívke a tiež som riešila, že mi mierne hapruje cyklus. Dr. rovno že perimenopauza a hneď aj predpísala progesterón. Ešte sa pýtala, či v rodine máme rakovinu. Lieky som si ešte nevybrala, trochu študovala a poriešim radšej prírodne pupalkou. Osobne si myslím, že ešte nemám na to vek, aj keď štatisticky asi áno. Druhá vec, tieto zábavky môže urýchliť stres. Momentálne som na rodičovskej a extrémne vyčerpaná z extrémne náročného dieťatka.

simsalabim
17. okt 2025

Ak by som mala naozaj silne problemy, urcite by som sa hormonalnej substitucnej liecbe nebranila, moze velmi zvysit kvalitu zivota. Zatial nemam vyrazne problemy.

evita11223
17. okt 2025

ja sa priznam, ze mne neskutocne pomohla. je to sto a jedno v porovnani s tym, ako som sa citila pred liecbou. chodim do BA k Millymu, s nim som to konzultovala od zaciatku, popytala som sa na info a kedze som bola vhodny adept, dala som sa na to hned, ako to bolo mozne 🙂 myslim po vsetkych odberoch atd.

snowflakenel
17. okt 2025
@simsalabim

Ak by som mala naozaj silne problemy, urcite by som sa hormonalnej substitucnej liecbe nebranila, moze velmi zvysit kvalitu zivota. Zatial nemam vyrazne problemy.

@simsalabim presne tak, ked sa uz zena zle citi, vie pekne pomoct

anonym_9363a2
17. okt 2025

@anonym_autor sestra berie a je konečne normálna🤣ziadna nervozita, tam nejdem nechce sa mi som unavená, nevedela som spat už, keď som počula zase mám spotené vlasy budem chorá už ma dvíhalo.Keď príde čas tiež chcem hormóny celkom určite.

anonym_6ec49f
17. okt 2025

@anonym_autor Ja som musela a viac som toho brala a nepomohlo. Iba čo mi neskôr začali rásť chĺpky kde tu na tvári (brada,fúzy stmavli).

anonym_6ec49f
17. okt 2025
@anonym_ba97e0

Ja hormonálnu liečbu ani neberiem, ani ju brať nebudem. Vystačím si s pupalkou, alchemilkou a Izoflavóny Duo.

@anonym_ba97e0 No bohatstvo toľko toho..

anonym_8b1342
17. okt 2025

Mne žiadne - pupalkový olej, gynex a podobne nepomohli.
Každá žena " má nastavené v hlave zlá antikoncepcia" , ale už nie sú tie tabletky agresívne, čo bolo dakedy. Po prečítaní jedného príspevku minulý rok tu na MK, som sa začala o to zaujímať a zistila som, že baba mala pravdu. Vďaka nej som to zvládla omnoho lepšie.

monro
18. okt 2025

Som v perimenopauze a mávam predĺžené krvácania, ktoré sa samé nezastavia. Gynekológ mi na to predpisuje norethisteron. Potom je chvíľu pokoj a zopakuje sa to. Už skoro 2 roky. Mám 48. Teraz mi norethisteron dal na tri mesiace, a že potom uvidíme ako ďalej. Skúšala som aj hormonálnu antikoncepciu, ale pri tej som krvácala, resp. špinila aj 5 týždňov. Nesadla mi. Mám aj nízky hemoglobín z toľkého krvácania. Dúfam, že pomaly som na konci toho celého 🙂

keka20
Včera o 21:04
@evita11223

ja sa priznam, ze mne neskutocne pomohla. je to sto a jedno v porovnani s tym, ako som sa citila pred liecbou. chodim do BA k Millymu, s nim som to konzultovala od zaciatku, popytala som sa na info a kedze som bola vhodny adept, dala som sa na to hned, ako to bolo mozne 🙂 myslim po vsetkych odberoch atd.

@evita11223 Prosím ťa, ktorú hormonálnu liečbu ti predpísal MUDr. Milly? Mne predpisal Livial, nerobil mi žiadne testy ani odbery. Beriem ho tretí týždeň a opúcham z neho, asi ho budem musieť vysadiť.