Hormonálna nerovnováha - menopauza

prhlavka
17. máj 2023

Ahojte, mam 34 rokov, vysla mi z hormonalneho profilu,hormonalna nerovnovaha,menej estrogenu i progesteronu, gynekolog mi chce nasadit hormonalnu liecbu,tabletky Novofem,ktore teda maju aj estrogen aj progesteron,su to lieky na menopauzu. Citala som vedlajsie ucinky a mozu sposobit rakoviny kde coho, nechcem to uzivat. Prosim Vas ak je medzi vami nejaka co riesila/ riesi podobny stav napiste mi cim sa liecite,co Vam pomaha, ci uz nieco prirodne na dlhodobe uzivanie ,alebo liek,co nesposobuje rakovinu. Mam navaly tepla, nadmerne sa potim,mam mastnu aknoznu plet,podkozne akne,urobila sa mi aj cysta z upchatych maz.zliaz a musela som ist na odstranenie na chirurgiu, a nic nechudnem aj ked sa rac.stravujem.a cvicim 10 mesiacov, najviac sa mi uklada tuk na bruchu.

ivanabat
17. máj 2023

Mne moja gynekologička odporučila kvapky gynex alebo aj alchemilku. To sú také alternatívy.

martinka13
17. máj 2023

Mam to podobné aj keď som trochu staršia (42). Tiež mi predpísali hormóny. Po prečítaní letáku ani náhodou. Mam 2 deti, žiadne príznaky. Mala som asi pol roka návaly, teraz už nič. Tiež to budem riešiť prírodnými liekmi. Pozerala som lieky s výťažkami zo sóje. A obvodný mi doporučil pravidelne chodiť ba meranie hustoty kosti. No ale neviem ako v Tvojom prípade. Neviem ci ešte chceš deti. Aj podľa toho sa musíš zariadiť.

stellarstar
17. máj 2023

@prhlavka ja tiež prechádzam do MP, v dr max som si kúpila doplnok menoa či jak sa volá a mam menej navalov. Určite netreba hneď hormóny užívať
A k tomu ešte užívam raz za čas myo-inositol s d-chiro inositolom a ta pomáha na viaceré veci

babulkomale
17. máj 2023

@prhlavka kamoska co nikdy nebrala HAK, dostala taketo lieky teraz na menopauzu ked uz jej prirodne nezaberali a bum tromboza. Nefajciarka, stihla, sportuje. Tiez to nemienim brat.

stellarstar
17. máj 2023

@babulkomale mohla mať nezistenú poruchu zrážanlivosti krvi, to že športuje a nefajčí s tým nemá nič spoločné. Ja mám tiež jednu poruchu a viem že hormóny nesmiem

prhlavka
autor
17. máj 2023

@martinka13 deti uz nechceme, mame dve a ja uz som v druhom tehu mala dost co robit,mam uz dohukane platnicky,chrbat v zlom stave,necitim sa uz ani na tych 9 mesiacov tehu a anu na dalsie 2 roky nosenia ,pestovana. Potrebujem seba dat do kopy a tesit sa z toho,ze mam dve zdrave deti. Urcite by som zacala niecim prirodnym ,ze ci to bude mat na mna nejaky efekt a preto som i chcela,ze s cim mate dobre skusenosti,ze to aj pomohlo...

prhlavka
autor
17. máj 2023

@stellarstar pozriem si ho na nete, pomaha ti teda?

prhlavka
autor
17. máj 2023

@martinka13 to meranie kosti robi kto prosim ta? Ortoped? Citala som,ze maju zeny v menipauze Osteoporozu,ja mam uz artrozu prveho stupna.

prhlavka
autor
17. máj 2023

@ivanabat pozriem si to, ďakujem...pomaha ti to?

stellarstar
17. máj 2023

@prhlavka áno mne pomohol, bol to iný pocit a neopísateľné ten pocit suchosti 🙈 mne sa napr potia aj dlane a nepotili sa. Teraz užívam inú zn obj z CZ a aj ten je dobrý. Určite vyskúšaj

prhlavka
autor
17. máj 2023

@stellarstar ja sa potim este aj na cele 🙈 v lete chodim s latkovym kapesnikom a utieram pot ako 60 rocna babka 😏

stellarstar
17. máj 2023

@prhlavka aj jav, v lete nosím zo sebou v praci malý uterák lebo vyzerám ako keby som si bola umyla vlasy 🙈

prhlavka
autor
17. máj 2023

@stellarstar menou kupim v lekarni brz problemu, prosim.ta,ten druhy vyz.doplnok,mozem ta poprosit odkial objednavas,alebo teda fotku ktory mas ty? Kludne do sukromnej spravy,aby to nevyzeralo,ako reklama.Pozeram to prave a vyhodiko mi vuac vyrobcov a vacsinou zahranicne stranky. Ďakujem

martinka13
17. máj 2023

@prhlavka u nás som sa objednala k reumatologičke. Všeobecný mi doporučil chodiť každé 2 roky

babulkomale
17. máj 2023

@stellarstar vsetko ma v poriadku.

martinka13
17. máj 2023

@prhlavka tak to je dobre, že už máš detičky. Pravdu povediac ja som sa aj potešila. Mam pokoj. Žiadny stres na dovolenke 😀. Mne tie návaly prešli samé. Začala som sa stravovať inak , cvičím 3xdo týždňa a aj váha mi šla dole. Tak držím palce, nech sa to aj Tebe popravi a máš kľud.

stellarstar
17. máj 2023

@prhlavka tento mam ale mrkni ci dr max alebo benu lekáreň možno majú
@babulkomale robili jej genetiku? Lebo to len tak zistia a hematologia

stellarstar
17. máj 2023

@prhlavka a toto mam tiež vyskúšané

prhlavka
autor
17. máj 2023

@martinka13 ja mam tieto problemy uz dlhsie, este par rokov spat mi robil horm.profil,vtedy mi vyslo,ze mam pre zmenu zvyseny prolaktin,ale mierne,nic mi nan nedal, otehotnela som na prvy krat aj s prvou aj s druhou o 4 roky neskor, ale ja som mala od puberty aknoznu plet,vyhadzany chrbat a neskor prislo priberanie a navaly tepla,nadmerne potenie, tiez cvucim 3 krat do tyzdna a racionalne sa stravujem,neprejedam sa a nejem sladke ani biely cukor a nechudnem...ina by po 10 mesiacoch pri mojom zivotnom style mala uz 50 kg, ja sa neviem dostat pod 70 😔, je to pre mna dost demotivujuce,ze sa snazim a nejde to...

martinka13
17. máj 2023

@prhlavka 😞

mimi410
17. máj 2023

@prhlavka mne neskutočne pomohla kúra zameraná na hormonálnu nerovnováhu, anovulaciu a Pcos od tradičnej čínskej medicíny. Jediné čo už vlastne používam sú vložky bylinkové ale aj ostatné prípravky lebo chcem, robí mi to dobre, čaje mi chutia a navyše som aj schudla a váhu si drzim. 🙏

cukroska
25. júl 2023

@prhlavka haha ha musím sa smiať prepáč, lebo ja zažíva presne to isté 😁 v živote som sa tak nepotila ako teraz, pot mi doslova kvapká s čela 🤣🤦‍♀️

prhlavka
autor
26. júl 2023

@cukroska od kedy som dala prispevok, pijem ten prirodny estrogen a nepomaha mi to, uzivam druhu krabicku. V auguste endokrinolog, som zvedava co zisti, ja z tych rozhadzanych hormonov nedokazem schudnut, to ma depta asi viac,ako to varenie sa vo vlastnej stave 😆, ale mam aj ine problemy s tymto spojene,asi skoncim na nejakych tabletkach tak ci tak.

cukroska
26. júl 2023

@prhlavka podobne. Z chudnutím sa trápim 14 rokov. Schudla som len tak,že som doslova radikálne obmedzila všetko a jedla doslova aby mi nebolo zle od hladu.Zúplne sladké, pečivo. Ak aj tak len kúsok a iné nie. Proste mi ani nič nechutilo. Aj to len vďaka tomu, že som mala veľmi náročné a stresujúce obdobie. A keď sa všetko upojilo zmenila som prácu,začala mo chutiť jesť a všetko samozrejme išlo postupne naspäť. Jojo efekt samozrejme funguje. Tiež som s toho podvedome na prášky! Takže verím ti to úplne. Sama viem, že keby som schudla určite aj menej by som mala návaly a potenie .Ale nemám pevnú vôľu. Myslela som, že to zhodím ešte kojenim ako pri prvom a nič! Bola som aj na vyšetrení štítnej žľazy, lebo fakt som bola presvedčená, že to nie je normálne, že to nejde ak jem menej, nejem sladké. Kolky mi povedali, že keby toľko zjedli tak sú chudý. Výsledky ok. A doktorka mi len potvrdila, že áno treba jesť veľmi málo, skôr zeleninu, ovocie do tej tretej, čistú vodu a úplne vylúčiť múčne jedlá a sladkosti. Ďakujem pekne! Priznám ja rada jem, mám rada sladké a už viac krát som si povedala, že kašlem nato. Ale to sa nedá. Štve má to a zároveň aj obmedzuje. Nebudem klamať ak poviem ,že ma to netrápi a veľmi. Ale zároveň priznávam, že žiť by som nedokázala len na zdravej strave. Jem hlavne keď prídem z práce vystresovaná,alebo naopak pp nočných keď som doslova na šrot. Takže u mňa to už bude aj skôr emocionálne jedenie. Veľkú úlohu zohrávajú aj hormóny, dedičná predispozícia a v neposlednom rade pevná vôľa a vytrvalosť. A to ja nemám. A 3 roky pred 50tkou jevyo ťažké.
Držím palce 🍀

cukroska
26. júl 2023

@prhlavka keď treba tabletku a pomôžu tak sa tomu brániť nemôžme a asi ani netreba. Prečo si nepomôcť ak je to nevyhnutné.Ja som brala aj hormonálne liečby na hormonálnu nerovnováha aj injekcie a žiaľ nepomohlo. Keď mi chcel môj gynekológ predpísať na návaly tak žiaľ bol problém cigarety. Tak som to nechala tak.

prhlavka
autor
26. júl 2023

@cukroska bola som ako prve na stitnu aj ja,tu mam ok, potom hormonalny profil u gyndosa a tam mi vyslo malo toho estrogenu a progesteronu, tak som zvedava ci endokrinologicka zisti z coho to je a co za liecbu mi nasadi, ja mam odjakziva akne a aj na chrbte,mastia sa mi strasne vlasy,denne musim zmyvat, co sa ocesem,za hrst vlasov a ako pises,schudla som ,lenv tedy,ked som do slova zjedla banan a polievku a bieco malo na veceru, v kuse mi skrkalo v bruchu a hladna som chodila spavat... Tiez takto zit nechcem,ako nejaka anorekticka a vazit si kazdy gram vsetkeho..

luccija
26. júl 2023

@cukroska ale veď ty máš peknú postavu ja som minule brala od teba z blogu tipy na výlety.Ci si pribrala a bývala si ešte chudšia?

cukroska
27. júl 2023

@luccija ha ha nemá 😅🤣🤣 . Väčšinou sa skrývam kde sa dá, alebo ma tak fotia z takého uhla 😅😅 schudla som pred rokmi, len žiaľ som di to neudržala.

cukroska
27. júl 2023

@prhlavka podobné to mám až na to akné. Tiež musím doslova hladovať a to nevydržím. A ma endikrinologiu som šla aj kvôli padaniu vlasov. Mám rokmi polovicu čo som mala kedysi.

prhlavka
autor
27. júl 2023

@cukroska necakala som,ze to pride tak skoro, 34 rokov a citim sa na 45 minimalne 🤔, ach jo. Aj uzivas nieco?