Pomôže mi zubná pohotovosť pri mŕtvom zube?
Ahojte prosím o radu a možno aj o povzbudenie. Dnes budem musieť ísť na pohotovosť nakoľko mám také tupé bolesti v mŕtvom zube. Chcem sa opýtať, spravia mi aj na pohotovosti s tým zubom niečo? Trhať ho ešte nechcem, myslite ak mi ho vyvrtaju a dajú vložku môže to pomôcť? Resp. kto bol s takýmto zubom čo vám s ním robili 😔 bojím sa ako malé decko, čo mi budú robiť. Ďakujem 🙏
@kathhii áno osmičku, kebyže mi nechýba už veľa mojich zubov tak si dam vytrhnúť a ani to neriešim 😔 asi sa budem musieť tak nastaviť že je to proste osmička a ako píšeš na nič neslúži 😔
@slavka1957 neblázni, to vôbec nemusí byť pravda. Mne napríklad osmička nahrádza sedmičku, o ktorú som prišla. Mala som s ňou za cca 15 rokov, čo mi rastie, nejaké problémy, ale teda nechcela by som byť bez nej. Ale tak záleží na tebe. Daj si spraviť RTG a poraď sa so zubárom, nie tu na MK. Tu máme samozrejme každá iné skúsenosti, čo je prirodzené.
@kristiii samozrejme to budem najskôr riešiť tak RTG a krby mi ju skúsili aspon vyvrtat, stále je to taká tupá bolesť nemení sa to ale pri mojich skúsenostiach sa veľmi bojím aby to neprešlo do veľkých bolesti a ešte ako naschval idú sviatky 😔a ešte ma doktorka nastrasila, že mi ju na pohotovosti nevytrhnu tak fakt neviem čo budem robiť, najradšej by som pockala či tie bolesti neprejdú alebo sk by sa to stupňovalo viem že nemám na čo čakať ale zatiaľ je to rovnaké už niekoľko dni
@kristiii píšem že pokiaľ je,8.zub zakrpatený... Ak ju má peknú zdravú tak by sa dala využiť namiesto sedmičky... Ale málokedy sa to dá... Môj otec to tak má, ja som mala všetky zakrpatené, ešte mi vrchné vyrezavali z ďasna... Spodné mi vytrhli tento rok, pokazili sa mi, boli malé a keďže mám veľmi drobné ústa, tak sa k nim ani riadne nedalo dostať...
@kathhii tak idú mi ho trhať 😔úplne som z toho nešťastná 😭
@slavka1957 😢

@kathhii iba žeby nie