Popis vyšetrenia CT LS chbtice
Prosim vas urcite su tu medzi nami Mudr,co by mi mohli povedat aku moznost mam,aspon len predpokladanu na vyliecenie alebo zmiernenie mojic ustavicnych a brutalnych bolesti,Uz som tak yufala ze opisem cele vysetrenie.Mozno niekto ,bude mat trpezlivost precitat to a poradit.Zacnem ,V priebehu tyzna som uz vybrala dva ozony, nic moc, ba este sa mi to aj z
horsilo .moja dg... Nemam fotak ,preto opisem
CT crbtica zachytena v celom roszahu L1-S2,, V sag,rovine L lordoza zachovala.Tela stavcov, primeranej vysky,bez kompresie,bez loziskovych zmien L3/4, L4/5 vyrazne schmorlove uzly.Spin. kanla primarne nestenotizovany.
V segnente L1/2 drobny osteofit,peramedialne v pravo,s naliehanim na dv,bez spin, s
tenozy.NF bilat volne
v segmente 2/3,mensia medialna protruzia disku 2mm,bez spinalnej a foraminalnej stenozy
V segmetne 3/4 osteochondroza,nezavazny bulging disku, s naliehanim na dV,bez utlaku,,neurostruktur,bez stenozy NF bilat pritomna fak.artroza,bilat,
V segmente L4/5 osteochondroza,pritomna objemna extruzia ,disku medialne do 8 mm, s tlakom na DV stlakom na koren L5 ,bilat.absolutna spinalna stenoza V AP rozmere 6mm.Mierna fakt artroza NF bez kompersie korenov.
V segmente L5/S1 medialna protruzia disku 2-3 mm, s miernym tlakom na dv,bez stenozy NF bilat.
Zaver L4/5 osteochondroza ,objemna extruzia IVD medialne stlakom na DV, s tlakom na koren L5 bilat.absolutna spin.stenoza v AP rozmere 6 mm.Mierna fac.artroza .NF,bez kompresie korenov.
L5/S1 medialna protruzia IVD,, s miernym tlakom na DV,
Panie a pani Mudr ,ak si to nahodou precitate prosim vas ,aspon taky strelny preklad,lebo mam to sice len mesiac, ale ja uz nenmozem chodit,hned jak sa postavim , a este. Má to nejaky suvis a s gasto dolnym crevom, lebo ked sa najem ,alebo vyprazdnim tak to rozboli asi po 2 och hod brucho dolna lava cast podbruska smerom hore brucho uz od konecnika do lava ,a nasledne noha prava takmer neustale od sedacej casti az po clenok. Prejdem 25 m a musim sadnut.Odporuciju mi operaciu,s cim uz aj suhlasim ,ale objednali ma az v Marci 022, momentakne beriem len lieky lexaurin 3mg a od bolesti zaldiaz EFFRvves 2 x denne
uprimne vas prosim ,prosim ak sa vam da prelozte aspon trosku, , no nech by to uz bolo alakekolvek , ale ta noha az tak boli ,ze ma zobudi a je to neznesitelne aj na psychiku ,potom trohu cvicim niekedy spim len 3 az 4 hod a cakam kedy po 6 tich hod, so mozem dat zaldiar zajtra mi ide manzel aspon pre to choditko, aby som sa mohla este raz dostat na tretiu davku ozonu Velmi rada by som vedela co mi to teda je, co to tu strasnu bolest vyvolava , lebo mna krize, teda ta Ls palpane neboli,ale prava noha az zachvaty ,Palpacne nie, Dakujem vopred ak my tu dg niekto prelozi ,,budem vam velmi povdacna aby som vedela na com som. ,Ja uz som pripravena na vsetko, , aj na to najhorsie .len chcem vediet,aku mam sancu na prezitie do marca. Ale inak chcela by som este zit a tesit sa z vnucat,Dakujem, a pevne zdravie,vstkymktori ste si to precitali
c
Pri tomto náleze tiež to vidím na operáciu ( aj keď bez vyšetrenia pacienta aj videnia tých CT /MR snímkov vždy je to len hrubý odhad) neviem, či ste boli aj hospitalizovaná na neurológii, tam by vás mohli orelie it infuziami - od bolesti, kortikoidmi, nastaviť vás na liečbu - sú aj silnejšie lieky, ako zaldiar, taktiež do operácie je možnosť PRT - obstreku kortikoidov k postihnutému nervové u korenu - neviem, či vám dávajú čisto iba ozón, alebo aj kortikoidy.
Pokiaľ sa to nedá riešiť hospitalizáciu, tak môžete ísť na algeziologivlcku ambulanciu, kde tiež vám vedia nastaviť liečbu od bolesti.
Pokiaľ by došlo k náhle u zvýraznenie bolestí, nevidím problém, aby vás aj opakovane prijali na neurológiu - vždy je to o dohode s primárom, môže váš neurológ /obvodný zavolať a dohodnúť príjem. Pokiaľ by došlo aj k slabosti nôh, tak treba ísť okamžite, vtedy ani operacia sa neodkladá. Keď budete v nemocnici, môžu skúsiť vám vybaviť skorší termín, no nemusí sa to podariť.
Držím palce a skoré uzdravenie!
mas viacero vyskocenich platniciek + viacero prasknutych a vytecene a tlacia ti na miechu, najvacsia tusim 8mm ja s takouto peasknutou som fungovala 4r v bolestiach tak ako pises ty, potom som sa odhodlala na operaciu a od druheho dna bolesti zmyzli odporucam konzultovat z neurochirurgom a nebat sa operacie drzim palceky
Dakujem vsetkym ,za odpovede,uz mam aj termin na MR ,a po dohovore s neurochirgom,som zvedava,aky da navrh,

S nalezom musite ist na konzultaciu za neurochirurgom, ci sa s tym da nieco robit..mate vyrazne zmeny na platnickach, tlaci vam to na korene nervov a preto za bolest vystreluje aj do nohy
Pokial mate CT niekto vas na neho musel poslat predpokladam neurolog, mal vam vsetko vysvetlit a predpisal aspon lieky na bolest