icon

Popôrodné poranenie konečníka. Stretli ste sa s tým?

albatroska
31. máj 2010

Ahojte, hľadám niekoho s podobným problémom, aký mám - a to popôrodné poranenie konečníka v zmysle poškodenia vnútorného zvierača konečníka. To v normálnej reči znamená, že mi pri pôrode ( kliešťovom, nakoľko drobček sa nám dusil ) poškodili zvierač konečníka a dôsledkom je to, že neudržím stolicu - respektíve, keď nedobehnem načas, tak sa po.... Nie je to nič príjemné, teraz - rok od pôrodu - by som mala ísť na operáciu. Len chcem vedieť, či niektorá mala podobný problém, ako ste to zvládali a ako to dopadlo. Ja som mala na začiatku - teda tesne po pôrode a nejaké mesiace po ňom - dobré depky, teraz je to už lepšie - nie je to nejaký strašný únik, ani nemusím nosiť plienky, ale je to dosť obťažujúce, lebo sa mi robia na konečníku aj trhlinky a svinsky to bolí. Riešim teraz aj to, kedy sa objednať, drobček má už síce rok, ale budem musieť byť v nemocnici asi týždeň, min. 3-4 dni a popritom by sme chceli ďalšie bábo, len nechcem otehotnieť a ísť na operáciu... tak napíšte ak máte podobnú skúsenosť

Strana
z2
rysianka
9. feb 2017

@albatroska ahoj albatroska, chcem sa opýtať kto ťa v nitre operoval? ja som absolvovala pred dvoma mesiacmi operáciu, operoval ma doc. korček... ešte neviem celkom posúdiť do akej miery mi operácia pomohla, ale ked som bola teraz na kontrole, tak sa vyjadril, vraj takto to vyzerá ked sa niečo podarí.... no je celkom ten pocit nemám.... len dúfam že sa to ešte upraví smerom k lepšiemu.... Mala som dotláčanie stolice po stolici, alebo, nazvem to len ,,špinenie,, to v lepšom prípade.... a to som takto trpela 15r od pôrodu.... kým som sa konečne na niečo odhodlala, veľmi som sa bála, tiež som si asi myslela že som jediná ako vyššie napísala kolegynka... dakujem ti za odpoved.

leginca
10. feb 2017

@rysianka - mne po pôrode v bystrickej nemocnici úplne poškodili zvierač a mala som kvôli tomu vyvedené črevo na bruchu. Poslali ma za Doc. Korčekom do Nitry, ktorý mi zvierač operoval a zrekonštruoval, rok po tejto operácii mi aj zrušil vývod čreva a funguje mi ten zvierač úplne super. Ja od tej operácie stále až doteraz každý večer cvičím ten zvierač, bez toho nejde.

albatroska
autor
14. feb 2017

Ahoj rysianka, operoval ma doktor Korček, na Slovensku je asi jediný, ktorý sa tomuto venuje. No ja s tým mám problém stále, zvierač nefunguje, ale je pravda, že nejako extra sa cvičeniu nevenujem, asi by som mala ☹ uvidím... držím palce

leginca
14. feb 2017

@albatroska - no ja som mala zvierač poškodený skapleplom a keď mi ho Doc.Korček zoperoval, tak mi vysvetlil, že operácia je jedna vec, ale je to sval a treba ho stále trénovať aby to fungovalo tak ako má, bez toho cvičenia by mi to nikdy nefungovalo

slavinkas
6. apr 2017

@leginca ahoj, prosim Ta. Ake cvicenia robis na posilnenie zvieraca?

leginca
7. apr 2017

@slavinkas - tak vždy večer pred spaním, keď ležím, tak cvičím tak, že zvierač sťahujem ako keď chceš zadržať stolicu - ja to robím tak 100 krát za sebou.

djubka
20. aug 2017

@maryennn1 ahoj, teraz cita... Mam po porode 6 rokov, myslela som si, ze som sa zblaznila, ale mam taky isty problem, bol to moj treti porod, a najhorsi musela som pridrzat malu silou aby rychlo nevyslazo mna lebo doktorka neprisla vcas, tak sa mi asi nieco poskodilo. Po porode som az revala ked sa mi chcelo istna velku, kym sli vetry,bolelo to ako svina a doteraz mam problem s prepacenim si vytret rit... Ale skusala som cvicit panvove dno a trochu to pomaha, po tych rokoch sa to trochu zlepsilo, noe vsak nadobro odstranilo, dakujem ze som nasla nieco na tuto temu, lebo som si myslela,ze ja som blazon...

livi13
26. jún 2019

@mrazova1981 ahoj, môžem sa spýtať čo všetko si musela podstúpiť v Nitre počas tých 3 dni hospitalizácie? Caka má to budúci tyzden a vôbec neviem do čoho idem😳 neoperuje to ambulantne pravda? Ja som už podstúpila jednu rekonštrukciu ale u nás v nemocnici a neúspešne, strasne ti budem vďačná za každé info, nakoľko som tu toho našla malo

mrazova1981
Autor odpoveď zmazal
tifinka
4. aug 2021

ahojte. prosím vás viete mi povedať ci ten doktor korcek ešte ordinuje a operuje? a náhodou nejaký emailový kontak na neho nemáte? 🙏 ten na nete nefunguje. 🙄 ďakujem krasne

tamika0502
18. sep 2021

@tifinka Dobry den prajem. Ano, pan docent ordinuje, akurat včera som sa vratila z vysetreni, ktorého mi robil on. Podla mna si tam radšej zavolajte, lebo pan docent mi nepripada ako tip cloveka, ktorý bude odpisovať na maily 🙂

tifinka
5. jan 2022

ahojte
mohla by som sa ešte prosím spýtať, absolvovali ste niektorá aj defekografiu v NR? ako to prebieha? ďakujem krásne

tifinka
17. mar 2022

ahojte.
opäť sa ozývam ja. ak ste tu ešte dievčatá, ktoré operoval docent Korcek, prosím viere mi napísať ako prebiehala rekonvalescencia po zákroku? idem na operáciu v máji- len trosku iné, ja mam od pôrodu rektalny prolaps, tak mi to treba zoperovat, ide o vyzdvihnutie a uchytenie konecnika, ale predpokladám ze zásah bude podobny ako u vás. veľmi by mi pomohlo aspoň približne info 🙏 tiež mam doma malého syna, tak ze koľko budem vyradená z činnosti 🙄
A aké to tam je? keď si poviem chirurgia mam trosku obavy..ja som taka precitlivela tak neviem ako to zvládnem 🙈
ďakujem a prajem vám veľa veľa zdravíčka 😊

tamika0502
17. mar 2022

@tifinka Drzim palce, nech sa zakrok podarí. A mozem sa opytat kedy v maji idete? Ja mam termin 04.05. A to mi ho uz dvakrat kvoli korone posuvali.

tifinka
17. mar 2022

@tamika0502 ďakujem. a myslím ze si môžeme tykat ak nevadí 😊
no ja nastupujem 3.5. a teda asi tiež 4.5. zakrok 🙈 a s čím ideš? tiež toto co dievčatá?

anjelik56789
25. mar 2023

@mrazova1981

Ahoj
Môžem sa spýtať ci sa po toľkých rokoch problém vyriešil? Operoval ta Korček v NR?

Strana
z2