icon

Popraskaný kútik na ústach

deltaa
7. okt 2015

Ahojte, viete mi prosim poradit čo na popraskané kútiky na ústach? Už 2 týždne sa neviem zbaviť, mám 1 popraskaný kútik. Užívam vitamíny aj som si potierala všemožnými masťami a stale je to rovnake, ani sa to nezlepšilo.

worker_falcon
7. okt 2015

zmeň stravu... kľudne to môže byť aj z prebytku vitamínov (teda vitamínových doplnkov, to je rozdiel).
Porozmýšľaj, čo ti to môže spôsobovať.

seahorse27
7. okt 2015

Kutiky byvaju mykotickeho alebo bakteriálneho povodu. Ja vzdy skusim ako prvy Canesten - vacsinou zabrie do 2 dni a ak nie, tak Framykoin a to uz je tutovka 😉

deltaa
autor
7. okt 2015

@worker_falcon strasne vela veci, od prekonanej choroby, cez mensturaciu ... Nehoji sa mi to a velmi mi to vadi a boli.

deltaa
autor
7. okt 2015

@seahorse27 canesten som skusala a nepomohol ale framykoin volne nekupim je iba na predpis skoda

seahorse27
7. okt 2015

@deltaa Nema niekto z rodiny doma? Moze byt aj Ophtalmo Framykoin...

klementinnka
8. okt 2015

Ahoj, popraskané kútiky zvyčajne svedčia o tom, že v tele prebieha nejaká infekcia, môže byť podráždený pankreas, prípadne môžeš mať v tele candidu- ale hlavne máš oslabený imunitný systém. Ja som do minulého mesiaca mala "zapálené" oba kútiky a nepomohlo nič (ani canesten, framykoin, očná masť...max. sa to zahojilo do ďalšieho čistenia zubov, alebo väčšieho úsmevu 🙂 )
Zabralo mi až užívanie vitamínu C, vo väčších dávkach-to je 1000mg a viac. Nie však chemický vitamín C v tabletkách, ale čistá kyselina askorbová-dostaneš kúpiť v dvojpísmenkovej drogérii na Slovensku 🙂
O dva dni od začatia liečby nemám po kútikoch ani stopy, dovtedy ma zvykli trápiť aj niekoľko týždňov v kuse.
Takisto zvýš príjem prírodných vitamínov a minerálov, obmedz cukor-lebo všetko so všetkým súvisí.

kadan
8. okt 2015

@deltaa

vitamín B a masť detská pasta- je to výborná masť aj na riťku a reznú ranu
😉

kadan
8. okt 2015
mamazem
9. okt 2015

Súhlasím s @klementinnka. Príčina by mohla byť najmä v trávením, predovšetkým v dvanástorníku. Ak pijete kávu s mliekom, skúste ju vynechať, má veľmi negatívny účinok na dvanástorník, žlčník, pankreas...
Priamo na kútik sa dá kvapnúť dračia krv (drags imun), užívať aj vnútorne. Je anti-všetko a navyše urýchľuje hojenie. Najlepší zdroj prírodného vitamín C je jednoznačne Amalaki.

katka1981
9. okt 2015

@deltaa, B komplex a kokosovy olej

deltaa
autor
15. okt 2015

vdaka za rady, kupila som si B vitamin a v dmke Dr. Chen Patika Železo a 3x za den som si prikladala park kvapiek Florsalmintu na vatovu tycinku a uz mam kutik zahojeny a zaceleny.

bibiiana
13. okt 2017

@seahorse27 framykoin moze sa