Poradíte najlepší prípravok na nechtovú mykózu?
ahojte, viete mi poradiť nejaký účinný prípravok na nechtovú mykózu, problémy má sestra, veľmi ju to trápi, tak by som jej chcela niečo kúpiť, aby sa jej problém vyriešil, nech má pekné chodidlá 🙂
@zvieratko31 sprchovaci kut som rychlo vycistila obycajnou Jarou, oplachla horucou vodou a potom postriekala Dettolom (podobne ako Sanytol) Nik iny z rodiny to nedostal.
Este odporucam menit ponozky aj pocas dna, hlavne ak sa vam potia chodidla.
Ak vam ten propolis pomoze, pouzivajte ho az kym vam vyrastu uplne cele zdrave nechty. Inak sa to moze rychlo vratit. Ako som pisala predtym, u mna to trvalo vyse roka, takze je to beh na dlhe trate. A hlavne kazdy kazdulinky den, bez vynimky!
Prajem vela stastia!
@zvieratko31 viete pride mi, že zbytocne komplikovane riešite uplne banalnu vec a tým že tie ine prostriedky Vam nezaberaju, tak sa mykoza na nechtoch zhorsuje a o to je obtiažnejsie sa jej zbavit. nechty treba bud zmakcit alebo obrusit aby sa ucinná latka dostala co najhlbsie, nic ine Vam nepomože.
Strava v pripade povrchového napadnutia mykózou, nehra velku rolu, samozrejme trochu obmedzit nie je na skodu, ale uplne vynechavat cukor vo vsekom nie je dobre, glukoza je hlavný pohon mozgu, dostat sa do stavu ketozy, kedy telo prejde na iný sposob spalovania nie je riešenie vasho problemu.
@saza007 Budem tak robiť určite, vďaka 🙂 aj keď to bude náročné pri tom všetkom, čo mám. Mám minimum času žial, ale nejak to zvládnem! Nosím hlavne 100% bavlnené ponožky, no neviem, čo budem nosiť, až bude mrznúť. Zvykla som nosievať termo ponožky. Kamarád turista mi poradil thermo ponožky, ktoré sú kvalitné a odvádzajú pot. Myslíte si, že si ich môžem kúpiť? @kondaska1
v stredu mám volno, pôjdem sa spýtať do lekární na ten zmäkčovač. Inak bývam od viac menej celé dni v práci, tak nemôžem. Viete, ja Vám nechcem odporovať, dohadovať sa a podobne. Ale ozaj dvaja velmi dobrý výživový poradcovia, ktorí liečia choroby ľudí stravou (pretože strava súvis s chorobami velmi), mi povedali, že ako múka, tak aj sacharidy (aj v ovocí) živia mykózu. Tá pleseň je v tele, nie je to len povrchová záležitosť. Áno, možno by som sa toho zbavila povrchovo aj bez prísnejšieho dodržiavania tej stravy. Ale velmi lahko by sa mi to kedykolvek mohlo vrátiť. Ale priznám sa, že ja som si velmi vinná, že to mám v takom stave. Liečila som si tie nechty aj múdrou hubou, no bývam mooc vyčerpaná a nikdy som to pravidelne nerobila, teda po čase som skončila 😔 no darmo si budem už teraz nadávať. Nastavím sa na tú liečbu, budem si dávať propolis každičkú noc, plus denne niekoľko krát natierať tie nechty živicovou masťou a verím, že mi to pomôže. Sacharydy obmedzím aspoň trochu, nebudem jesť ani sladké, musím sa zaťať. Lebo sladké milujem a hlavne, keď mám nervy, tak nerozmýšlam a dám si nejakú čokoládu. Od nového roka si dávam záväzok, že to budem podstivo liečiť. To už bude aj kludnejšie, pretože teraz budem aj cestovať trochu cez sviatky. Verím, že všetko dobre dopadne. Ďakujem všetkým za diskusiu a rady 🙂 👍
Neskúšajte nič komerčné,len na Vás zarábajú,skúste kvalitnú živicovú masť,robí zázraky 🙂
Ahojte prosím vás keď ste mali/máte tú mykozu, ako riešite obúvanie sa v takomto období, keď sa oteplí? Pripadne v lete? Aby to nebol jeden kolobeh, je treba nosiť 100% bavlnené ponožky. Tie nosím. Pokupovala som si aj nejaké kožené boty, aby to neboli umeliny. No keď je takto teplo už, nohy sa mi tam tak či tak potia a navyše ludia si budú mysleť, že čo nosím stále topánky, ako by bola jeseň ☹ tie sto pro bavlené ponožky nie sú také tie nižšie kotníkové, prípadne balerínkové. Nemôžem si ich dať do bôt typu balerínky a pod. Začínam mať z toho depky. Včera som bola v obch. so spodným prádlom, pani ma presviedčala, že v bambusových ponožkách sa nepotia nohy. Ja jej hovorím, že potia. Ona na mňa, tak pokial ste mala nejaké od číňana, tak ano, ale my tu máme kvalitné a v týchto sa nepotia. Kúpila som si zatial troje. Kotníkové a jedni balerínkové. Na vyskúšanie. Dnes si idem pohladať nejaké plátené tenisky, ved nemôžem stále chodiť v celých uzavretých kožených botách 😔 prosím napíšte mi, poraďte mi, čo nosiť. Napr. keď som v práci alebo aj doma a cítim, že mám spotené nohy, vymením si ponožky. Perem si ich inak na 60 st. a dávam tam túto dezinfekciu https://www.lekarna.cz/sanytol-dezinfekce-na-pr... neviem, či to stačí, aby tam nebol ten kolobeh. Ďakujem za prečítanie a za radu a prajem krásny víkend.
Napr. takéto tenisky plátené keby som si kúpila, to by sa mi nohy snáď tak nepotili, nie? https://www.deichmann.com/SK/sk/shop/damy/damy-...
@zvieratko31 ja som nosila nizke balerinkove ponozky do baleriniek. Nie tie silonkove, bola to bavlna mix (takze nie 100% bavlna) a bolo to v pohode.
Ahojte, prosím Vás tie, čo ste sa liečili na mykozu, čím ste si striekali obuv? A hlavne teraz, ked sa nosia aj šlapky naboso. Ja mám napr. dva spreje, no sú velmi drahé, teda ten na fotke oranžový - Incidin. Ten druhý (modrý) bol lacnejší, no neviem, či je správny pre zničenie "toho zla" v topánkach. Ďakujem
Nimbový olej, smrdí ako fras, no účinky sú super....
@suve99 Ďakujem, ale olej - to mám ako dávať do topánok, veď to je mastné, nie? Prípadne ak dávať, tak dostanem v lekárni?
@zvieratko31 ja som kupovala z netu, mama mala problémy na ruke...treba si chodidlá s tým natierať - tam kde je mykóza. Mame to veľmi pomohlo.
@suve99 určite si to kúpim, mám to zapísané. no myslela som v otázke s fotkami konkrétne čím topánky dezinfikovať, pretože ten Incidin je celkom drahý
@zvieratko31 tak to bohužial neviem, skús sa spýtať v lekárni..
@suve99 musím pochodiť tých lekární viac, u nás mi povedali v dvoch len o tom Incidine. Ďakujem
@zvieratko31 ak nezabudnem, spýtam sa kamošky - robí v lekárni
@suve99 moc ďakujem ☺
@zvieratko31 ahoj, tak som trochu zisťovala, ale tie ceny sú naozaj také aké sú..vysoké. Skús používať ten nimbový olej, aby si vyliečila mykózu. Známa mi poradila okrem INCIDINU M EXTRA /350 ml stojí okolo 8-9 €/ ešte HEXAHOJ spray /ale ten stojí 115 ml okolo 3,80 €/ takže v konečnom dôsledku ešte drahší...obsahuje však Tea Tree olej... skoré vyliečenie želám
@suve99 ahoj, ďakujem pekne. Nimbový olej mám objednaný, bude až za dva týždne v lekárni. Nevadí, počkám si. Je to pridrané, to žial ano. Keby tak mali toho Incidentu väčšie balenie, to býva vždy výhodnejšie.
@zvieratko31 pozri čo som našla - a 5L vychádza veľmi dobre....
https://www.stomatologicke-potreby.sk/incidin-m...
@zvieratko31 ak dobre rátam, tak potom by 350 ml vyšlo iba okolo 3,25 €
@suve99 😲 veeelmi ďakujem, už to mám uložené v oblúbených a až sa mi bude míňať ten, ktorý mám a budú trocha peniažky, hneď si to kúpim 🙂
@zvieratko31 niet začo, prajem skoré uzdravenie 😉
@suve99 no uzdravenie je tuto velmi prevelmi ťažké a zložité, mám velmi postihnuté nechty.. ale ďakujem pekne ☺
@zvieratko31 bola som na tom vyse 10 rokov podobne... uz som nevedela aku mast ci pripravok vyskusat... doslova zazrak je krem Exoderil. Na sk sa neda kupit v lekarnach. Objednavam ho cez internet stoji do 4€ a to ako rychlo mi dal dokopy nechty nechapem... okrem mykozy ma trapila aj onycholyza (odlupovanie nechtov od lozka). Nechty som si pilnikom zbrusovala aby krem lahsie prenikol, (na 1 palci to este nemam stale uplne dobre a pokracujem) mastila som trikrat denne, hole nohy v slapkach a na nechtoch vrstva kremu a takto som to robila cca 4 mesiace a po niekolkych rokoch chodim von v sandaloch bez tmavych lakov na nechtoch a uz si ich nikdy ani nenalakujem (pri lakoch sa mi to len zhorsovalo ale bez nich som otvorenu obuv zas nemohla nosit, lutujem ze som si nespravila zaciatocnu foto a fotku teraz po mesiacoch liecby).... drzim palce
@rora pekný večer prajem, odpíšem Ti, ako budem môcť. Mám časovo velmi náročnú prácu (benzín. pumpa) a momentálne zaskakujem aj za kolegyňu, tak mám navyše a "padám na hubu" ☹ čakajú ma ešte tri ranné (12-stky) a potom Ti napíšem, zrejme pondelok večer. krásny víkend prajem všetkým
asi ziadny - ja som to liecila dake cim. napokon som bola u koznej, dala mi velmi silne lieky, co sa beru 3 mesiac, plus taky lak. beriem to uz skoro 3 mesiace a nechty su rovnako hrozne. Plus roztok na dezinfekciu obuvi
@domi_sajgal To beriem aj ja a vobec mi tie lieky nepomohli
@suve99 ahoj, mám už ten olej, teda dva. Jeden mám od skúsenej pani (žial odchádza do Ameriky) a to je Neemový olej, potom mi už prišiel aj ten do lekárne a ten je Nimbový olej. Ona vravela, že ten Nimbový je iný. No ja teda neviem, nevyznáš sa v tom prosím? Či sú rovnaké alebo každý iný..
@rora ahoj, no ja som v kontakte s niekolkými ľuďmi, ktorí liečia choroby výživou a tí mi povedali, že ak nezmením stravu, nevyliečim si ani túto mykozu. Resp. možno by sa nejakým prípravkom podarilo zdolať pleseň z nechtov, ale v tele to ostane a kedykolvek sa mi to môže vrátiť. Inak presne to, čo Ty, mám aj ja. Na rukách sa mi nechty (nie všetky, strieda sa to ale) odlupujú od lôžka. Som z toho pekne na nič zo všetkého ☹ dezinfikovala si si aj obuv pravidelne, aby nenastal kolobeh? Na nohách si tie tri nechty úplne obrusujem tými lacnými papierovými pilníkmi, čo sú za 50centov a potom vyhodím. Ak by som si kúpila ten Exoderil a nosila by som uzavretú obuv, ponožky, ako by som si to mala robiť? 3x denne to snáď zvládnem, mám velmi náročnú prácu časovo, ale vynasnažím sa. Je to prosím Ťa tento krém? Ak nie, daj prosím odkaz https://www.docsimon.sk/tovar/exoderil-krem-15g
PS mala si nechty v tak strašnom stave, ako mám ja? 😔

@saza007 Pekne ďakujem, popýtam sa na ten zmäkčovač určite. Môžem sa ešte spýtať Vás, aj ostatných, čím ste dezinfikovali po sebe sprchový kút/vaňu? Ja dezinfikujem SAVOM, plus dávam ešte aj SANYTOL. Veľmi dúfam, že je to dostatočná dezinfekcia, dcérke dávam ešte aj podložku s tými prísavkami, no v tých medzerách sa aj tak dotkne toho spodku...
@kondaska1 ja najprv použijem to, čo mám už doma. Pani bylinkárka mi darovala ten propolis, aj živicovú/smrekovú masť. Nič za to nechcela, čo som sa velmi divila a samozrejme mi to bolo trápne, že sa jej nemám ako odvďačiť. Na noc si treba postihnuté nechty baliť tým propolisom, cez deň natierať smrekovou masťou. Musí sa to robiť denne, už po mesiaci začnú vyrastať zdravé nechty, takto sa jej ozývali zákazníčky, resp. tie, ktorým tiež takto pomohla. Takže už keď to mám, využijem to. Teraz som sa navyše spojila s terapeutom Tradičnej čínskej medicíny, je zároveň aj výživový poradca. Vie mi pomôcť, navyše mi už radil s jedlom a múku vraj nesmiem hlavne tú pšeničnú. Iné vraj áno. O tú múku mi ani tak nejde, ako o objasnenie tých sacharydov. Prediskutujem to s ním a uvidím, čo ďalej. Ďakujem pekne za rady, ten zmäkčovač si zoženiem a budem robiť tak, aby som nechty čo najviac snenčila.