icon

Poradíte najlepší prípravok na nechtovú mykózu?

nikusssik
6. nov 2013

ahojte, viete mi poradiť nejaký účinný prípravok na nechtovú mykózu, problémy má sestra, veľmi ju to trápi, tak by som jej chcela niečo kúpiť, aby sa jej problém vyriešil, nech má pekné chodidlá 🙂

janap76
3. sep 2015

Exoderil ale kupujeme to cez internet z čr 😀 používa to mama a veľmi to chválila.

akombakom
21. dec 2015

mna by baby zaujimalo ako ste zabranili tomu aby to chytili clenovia v jednej domacnosti s vami, staci dezinfikovat vanu a vsade chodit v papucoch ci je to loto, kto je nachylní dostane kto je tomu je to jedno? dakujem

valentina5
20. máj 2016

Necitala som vsetky prispevky, ale moja skusenost so zltymi aj dvomi ciernymi nechtami na nohach,
pit 3x denne praslickovy zapar so zihlavou, mozu sa v nom aj macat nohy a pilnikovat zvrchu nechty, potroske, pravidelne, nejest biely cukor a sladkosti, chce to cas ale vyrastu biele nechty a este ozarovat
bio lampou. U lekarky som nebola, stalo sa mi to raz, ani neviem z coho to bolo, ale tato liecba mi pomohla.

papricka33
26. máj 2016

Rovnako dôležité sú aj hygienické opatrenia! Používať počas liečby zvlášť uterák na nohy a po použití dať do prania, ale oddelene od ostatných uterákov, ktoré používajú ostatní členovia rodiny. Chodiť vo vzdušných prezuvkach a samozrejme vtedy nechodiť na verejné plavárne (!) Pri nanášaní prípravkov tiež dodrziavat hygienu. Všetko dezinfikovať, čo sa nedá, tak zahodiť. Keď sa dotýkate postihnutých miest, dobre si hneď umyť ruky, aby sa ochorenie dookola neroznasalo. Je to potom nekonečný príbeh ☹

kvojtanikova
2. jún 2016

A co mozem pouzivat na mykozu medzi prstami na nohach? supe sa mi tam koza a je to cervene, asi som si to doniesla z porodnice. Este dodam ze kojim tak hlavne aby to neslo do mliecka. Natieram si Fungicidin ale nevidim bohvieake vysledky skor zhorsenie po 8 dnoch, pisu tam ze max.10 dni uzivat tak neviem... Mozem tu Scholl kuru dat?

lady36
15. júl 2016

Exoderil,ja som ho objednala z ceskej lekarne uz neviem nazov Daj si do vyhladavaca,vyhodi ti stranky.

lauramal
3. aug 2016
Používateľ lauramal je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od lauramal.

Dobry den 🙂 Ak Vás trápi mykóza pod nechtami, nižšie spomenutý krém na nohy s čajovníkovým a škoricovým olejom má pozitívne účinky aj na tento problém.
Mne teda pomohol tento produkt http://happyskin.sk/prirodna-kozmetika/bez_konzervantov/krem_na_nohy_s_bio_bambuckm_maslom_33.htm

domi_sajgal
6. aug 2016

ahojte mala som aj ja mykozu aj na chodidlách aj na nechtoch. Bola som u dermatologicky, ktorá mi predpísala Terbinafin a následne som chodila na pečeňové testy ... Z vlasneho presvedčenia som ich vysadila, pretože mi nerobili dobre... Nakoniec som sa vyliečila sama s mastičkou IMAZOL (na postihnutú kožu pomedzi prstami na nohach) účinok sa mi dostavil do dvoch troch dní a na nechty som používala prípravok FUNGANO našla somho na stranke ruscona.sk... je to tekutina ktoru som si nanašla pod nechet .. pekne mi vysušilo postihnuté miesta nechtu a postupne som si to odstranovala ako sa mi dalo... s využitím týchto prípravkov som sa vyliečila za tristvrte roka... prajem rýchle uzdravenie 🙂

babika0
8. feb 2017

@domi_sajgal nechty treba vystrihat na kratucko?

laurah
31. mar 2017

@vulka môžem sa opýtať, mama má problém s nechtom na palci, navyše je diabeticka, od kožnej sada jej nezabralia, ak tak možno na chvíľu. Ako si aplikovala KS? Vďaka za odpoveď.

vulka
31. mar 2017

@laurah Striekala som to sprejom. Ale po čase môžem povedať, že sa mi to zas vrátilo.

laurah
31. mar 2017

Dakujem, za odpoved....aj jej to tak striekam, no aj ked si ma moc nepotešila, že sa to vrátilo, poteší zase to, že aspoň načas a bez chémie.

starostlivamatka
9. jún 2017

@pingu1 Savom si zvyknem odstranovat afty, je to vyborny vseliek.

tajuska
26. aug 2017

Velmi dobra a prirodna je mudra huba, treba urobit zabal podla navodu a mykoza bude prec. Najprv kazdu druhu noc a potom kazdy tyzden aspon tri krat. Ja som si tu pliagu doniesla z porodnice, urobila som mozne aj nemozne, rok som jedla od kozneho lieky a po dvoch mesiacoch to bolo spat. Mudru hubu treba aj preventivne pouzivat a je pokoj. Snad pomoze.

lacibo
26. aug 2017

@nikusssik odporúčam ísť kožnému, ideálne nech predpíše BATRAFEN, je to naozaj účinné nielen na koži ale aj nechtoch, necht postupne odrastie.. netreba strhávať..😉

zvieratko31
10. okt 2017

@janelle5
@davita
@ellasofia
@anjelik2509 a ostatní
aj na takto znetvorené nechty to zaberie? To pochybujem, napr. Tea tree olejíček je nato slabý 😢 som deprimovaná, mám z toho zlú psychiku. Liekov sa bojím a riešiť to alternatívne? Mám napr. múdru hubu doma, no nie je to kozmetický problém, je to v tele. Od dobrých výživových poradcov liečiacich rôzne choroby stravou viem, že treba stravu BEZ MÚKY a SACHARIDOV. Bez múky sa stravujem už vyše roka, schudla som vyše 13 kg hravo, no mykoza sa nezastavila (možno spomalil proces, no to neviem). Bez sacharidov sa stravovať neviem, tie sú takmer všade! a navyše som strašne časovo vyťažená. Na fotke sú moje nechty 😔

zvieratko31
10. okt 2017

@tajuska Moc si ma potešila, lebo pozri vyššie - to sú moje nechty 😢 múdru hubu mám doma. Ale na ich webke https://www.chytra-houba.eu/1,biodeur-chytra-ho... píšu dva dni aplikovať, potom až za dva týždne. Treba to ozaj až tak často, ako Ty píšeš? Ďakujem.
No takto zlé štádium si určite nemala a nevyriešila to múdrou hubou, však?

katkalubkova
10. okt 2017

ist ku koznej, mne zabrali lieky
Terbinafin Actavis

zvieratko31
10. okt 2017

@katkalubkova ja som čakala mesiac ku kožnej, čo ma objednala. a žiadne lieky, ale nejaký lak. tomu ja neverím, liekov sa zase bojím. orgány máme len jedni. ja pojdem asi tou múdrou hubou nato.

katkalubkova
11. okt 2017

@zvieratko31 s tym ja zase nemam skusenosti.
Ked je ale mykoza uz pokrocilejsia, vraj zaberu najskor lieky, ale za skusku nic nedas.

fiora94
6. dec 2017

@zvieratko31 dobrý deň, ako ste dopadli prosím Vás s tými nechtami? Mam ich podobné ako Vy na fotke už viac rokov. Ďakujem. :(

mamutka
6. dec 2017

@zvieratko31 mne kozna odporučila sprej Micetal. Neskôr som si sama dokupila v lekárni, keďže dostať sa ku kožnej je skoro nemožné. Nemala som to také zlé, lebo som to riešila skôr, ale fakt zabral. Je to lokálne liecivo, netreba sa báť. A potom už len pre istotu Tea tree olej počas roka preventívne

zvieratko31
6. dec 2017

@fiora94 Dobrý deň, od pani bylinkárky som dostala poradené, má skúsenosť s pani s vraj rovnako zlými nechtami. Noc čo noc baliť nechty tamponom namočeným do propolisu (ten musí byť ale minimálne robený s 80% liehom, inak to nebude účinné) plus denne natierať živicovou masťou (smreková masť, reklamujú ju na nete). Len jedno samotné nebude mať vraj účinok. Ja to mám už doma pár dní, no ešte som sa k tomu nedostala. Neviem, či to má vôbec teraz význam ☹ je zima, nohy sa potia napriek 100%bavlneným ponožkám a pleseň žije vo vlhku. Som moc vyčerpaná (psych. náročná práca atd.), tak to budem riešiť čím skôr, no bojím sa tej kontraproduktivity - liečenie/vlhko...potenie nôh. Pani, ktorej toto doporučila si to tak robila a po 4 týždňoch jej začali vraj odrastať zdravé nechty. Lenže ja viem od výživ. poradcov a nie od jedneho, že to nie je kozmetický problém, je infekcia v tele a preto treba dodržiavať aj stravu - žiadna múka, nič sladké, žiadne sacharidy, tzn. ani ovocie, bez ktorého ja osobne neviem existovať ☹ bez múky sa stravujem rok a pol a sice krásny výsledok -14kg, no na mykozu to nepomohlo, bo tie sacharidy...

fiora94
6. dec 2017

@zvieratko31 takže stále s tým ešte bojujete? :( Ja sa chystám zajtra ku kožnému...

saza007
6. dec 2017

@zvieratko31 pri tehotenstve s mojim starsim som mala tri nechty v takom stave ako vy. Tri roky som skusala vsetky mozne recepty starej matere - tea tree, oreganovy olej, kokosovy olej, kazdodenne macanie v jablcnom octe, bylinkovu tinkturu 🙄. Vacsinou ziadne zlepsenie, alebo absolutne minimalne. Ked som odstavila mladsiu, dr predpisala tabletky, ale po precitani pribaloveho letaku som sa rozhodla, ze ich brat nebudem.
Zacala som pouzivat zmakcovac nechtov. Po cca tyzdni sa mi podarilo vacsinu napadnutych nechtov odstrihnut na minimum. Nasadila som krem lamisil (zijem v UK, tu sa pouziva pri mykoze na chodidlach) . Kazde rano a vecer som najprv potretla zmakcovacom a potom lamisilom. Myslim, ze klucom k uspechu je dosiahnut to, aby bol necht dostatocne makky na to, aby mohol vstrebat ucinnu latku proti mykoze.
Trvalo vyse roka, kym mi dorastli zdrave nechty, takze vyzaduje to aj obrovsku trpezlivost.

zvieratko31
14. dec 2017

@saza007 Ten lamisil asi nedostanem tu, ale budem používať ten propolis a živicový krém, keď ho mám. Zmäkčovač nechtov kde zoženiem prosím Vás? Ani neviem, že niečo také je. Ďakujem

kondaska1
14. dec 2017

@zvieratko31 preco si nechcete skusit dat aspon ten lak z lekarne? Tolko s tym uz bojujete, chodite po bylinkarkach a kade tade a verim ze by to pomohlo. Mojej znamej zabralo, nechty mala podobne, velmi sa hanbila, liecba sice trvala dlho, ale postupne zacali vyrastat zdrave nechty. pamatam si ze nechty si musela pravidelne obrusovat, kazdy den natierat a dezinfikovat topanky a ponozky. Ale zabralo to, toto leto chodila v sandaloch. Urcite to pomoze aj vam. Tie plesne mozete mat aj v tele, kvasinky tam proste ziju, len za urcitych okolnosti sa premnozia. Cukor nemusite uplne vysadit, to sa ani neda, telo cukor potrebuje, len teda s mierou a obmedzit ho, nie vylucit. Plesne na nohach su lokalne, takze daju sa aj priamo cielenymi prostriedkami zlikvidovat. Skuste to, dodrzujte presny postup, zmakcovat nechty, obrusit ich, pouzity pilnik vyhodit, aby ste sa naspat neinfikovali, natierat denne a dezinfikovat obuv a ponozky (prezehlit). Verim ze sa stav postupne zlepsi.

kondaska1
14. dec 2017

@zvieratko31 lamisil tu asi nezozeniete, ale vsetky protiplesnove kury na nechty obsahuju keratolyticke latky, ktore umoznuju liecivu prenikat do nechta, tak isto si viete pomoct aj sama tym ze necht pilnikom po celom jeho povrchu poriadne zbrusite a az tak nanesiete liecivo.
Tiez vas neuspech moze byt v tom, ze velka cast lieciv na kozne plesne nevie preniknut do nechta a preto je neucinna. Treba pouzivat tie specialne na nechty.

zvieratko31
14. dec 2017

@kondaska1 napíšem komentík neskôr, čakajú ma dva dni v práci od rána do noci, tak teraz nemám energiu už písať, ale ďakujem za reakciu

saza007
14. dec 2017

@zvieratko31 skuste sa opytat na zmakcovac v lekarni. Myslim, ze znacka Gehwol alebo Scholl su dostupne aj na Slovensku. A ak nie Lamisil, tak nejaky krem z lekarne, ktory ma ucinne latky proti mykozam.
Mne osobne brusenie pilnikom nepomohlo, az ked sami podarilo odstrihnut a zmakcit nastalo zlepsenie a pomalicky vyrastli uplne zdrave nechty.